Λιγότερο προϊόν, περισσότερη οικονομία

Λιγότερο προϊόν, περισσότερη οικονομία

Η οικονομία σε ρεύμα και νερό ωφελεί τόσο την τσέπη σας όσο και τον πλανήτη.


Από την προσεκτική χρήση του νερού έως την εφαρμογή ενός προγράμματος εξοικονόμησης ενέργειας σε όλο το σπίτι, οι συμβουλές αυτές θα σας βοηθήσουν να κάνετε οικονομία, αλλά και να συμβάλλετε στην προστασία του περιβάλλοντος.

1η παροχή: νερό

Εγκαταστήστε έναν μειωτή πίεσης τόσο στη βρύση της κουζίνας όσο και στη βρύση του μπάνιου. Είναι ένα μικρό εξάρτημα το οποίο μπορείτε εύκολα να βιδώσετε στις υπάρχουσες βρύσες. Επιπλέον, αντικαταστήστε το τηλέφωνο του ντους με ένα χαμηλής πίεσης. Το οικονομικό αυτό σύστημα αναμιγνύει αέρα με νερό. Δεν θα καταλάβετε καν τη διαφορά, παρά μόνο στο μετρητή νερού. Οι μειωτές πίεσης μπορούν να μειώσουν την οικιακή κατανάλωση νερού έως και 50% και να μειώσουν το κόστος θέρμανσης νερού στο ίδιο ποσοστό.

Επισκευάστε τις βρύσες. Ακόμη και οι μικρές, αργές σταγόνες μπορούν να ξοδέψουν έως και 100 λίτρα περίπου νερό την ημέρα, ξοδεύοντας με αυτόν τον τρόπο και τα χρήματά σας. Επισκευάστε πιθανές διαρροές και βεβαιωθείτε ότι όλες οι βρύσες, οι λεκάνες, οι συσκευές, τα ντους και οι μπανιέρες λειτουργούν σωστά όλο τον καιρό.

Συγκεντρώστε το κρύο νερό. Απαιτούνται ένα ή δύο λεπτά, για να ζεστάνει το νερό για το πλύσιμο των πιάτων ή των χεριών. Μην αφήνετε το κρύο νερό να πάει χαμένο. Έχετε κοντά ένα δοχείο ή ένα μπουκάλι έτοιμο για γέμισμα και αποθηκεύστε το νερό για μελλοντική χρήση, όπως μαγείρεμα ή πότισμα των φυτών.

Κατά την προετοιμασία των γευμάτων, προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε όσο το δυνατόν λιγότερα πιατικά και μαγειρικά σκεύη. Έχοντας λιγότερα πιάτα για πλύσιμο θα κάνετε οικονομία σε νερό, ρεύμα και χρόνο. Για παράδειγμα, σκουπίστε και χρησιμοποιήστε ξανά το μαχαίρι, για να κόψετε διαφορετικά λαχανικά. Σερβίρετε το φαγητό στα σκεύη που χρησιμοποιήσατε για το μαγείρεμα, αντί να χρησιμοποιείτε διαφορετικά μπολ σερβιρίσματος. Συγκεντρώστε ό,τι θέλετε να πλύνετε στον νεροχύτη, προκειμένου να ανοίγετε τη βρύση λιγότερο συχνά.

Εάν η κουζίνα σας διαθέτει διπλό νεροχύτη, εκμεταλλευτείτε τον στο έπακρο, όταν πλένετε τα πιάτα στο χέρι.  Γεμίστε τον ένα νιπτήρα με ζεστό νερό για μούλιασμα και καθάρισμα και τον άλλο με κρύο νερό για ξέπλυμα.

2η παροχή: ηλεκτρικό ρεύμα και γκάζι

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Εγκαταστήστε λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας. Στην αγορά κυκλοφορούν καινούργιοι τύποι λαμπτήρων. Είτε πρόκειται για λαμπτήρες με χαμηλά watt είτε για λαμπτήρες φθορίου χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, οι λαμπτήρες αυτοί προσφέρουν μεγάλη απόδοση και οικονομία.

Κάντε συχνές αποψύξεις στον καταψύκτη σας. Ο πάγος τείνει να συσσωρεύεται στους σωλήνες και τους τοίχους μέσα στον καταψύκτη σας, μειώνοντας αρκετά την ικανότητα ψύξης. Ως συνέπεια, το ψυγείο σας χρειάζεται να καταναλώσει πολύ περισσότερο ρεύμα, για να διατηρήσει τη θερμοκρασία χαμηλή. Κρατήστε την απόδοση του υψηλή κάνοντας απόψυξη σε 3 εύκολα βήματα: καταναλώστε τα παγωμένα τρόφιμα (μια καλή ευκαιρία είναι πριν από τις διακοπές), τοποθετήστε μια χαμηλή λεκάνη στο μπροστινό μέρος και ένα απορροφητικό χαλάκι γύρω-γύρω, αφήστε την πόρτα ανοιχτή και κλείστε τον διακόπτη. Μετά από δώδεκα ώρες, ο καταψύκτης σας δεν θα έχει ανεπιθύμητο πάγο και θα είναι έτοιμος για χρήση, σαν καινούργιος.

Προσαρμόστε τον φούρνο σας, προτού έρθει ο χειμώνας. Καθορίστε ένα ετήσιο ραντεβού με έναν επαγγελματία για τη συντήρηση του φούρνου σας, προτού έρθει ο χειμώνας, για να εξασφαλίσετε ότι βρίσκεται σε  άψογη κατάσταση. Αντικαταστήστε ή καθαρίστε τα φίλτρα του φούρνου μία φορά το μήνα, προκειμένου να εξασφαλίσετε την αποδοτική λειτουργία του.

Προσαρμόστε τη θερμοκρασία του νερού στις ανάγκες της εποχής. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μπορείτε να χαμηλώσετε μερικούς βαθμούς τη θερμοκρασία του θερμοσίφωνα, κάτι το οποίο δεν θα σας προκαλέσει κάποια αναστάτωση.

Πλύσιμο των ρούχων με κρύο νερό. Αυτό είναι σήμερα εφικτό με τα απορρυπαντικά νέας γενιάς που έχουν ειδική σύνθεση για πλύσιμο με κρύο νερό.

 Καθαριότητα χωρίς ηλεκτρική σκούπα. Οι ηλεκτρικές σκούπες ρουφάνε όλες τις ακαθαρσίες από το πάτωμα, αλλά καταναλώνουν επίσης και πολλή ενέργεια. Χρησιμοποιήστε εναλλακτικά την κλασική σκούπα, κάνοντας συγχρόνως φυσική άσκηση.

 Παγιδέψτε τη ζέστη βελτιώνοντας την μόνωση του σπιτιού σας. Βρείτε τις πηγές απώλειας θερμότητας: μονά τζάμια στα παράθυρα, κενό στο κάτω μέρος της εισόδου, τζάκι χωρίς πόρτα... Εάν χρειαστεί, ζητήστε από ένα επαγγελματία μονωτή να επισκεφθεί το σπίτι σας και να αξιολογήσει τις ανάγκες σας. Στη συνέχεια, μπορεί να σκεφθείτε να κάνετε μερικές βελτιώσεις, ή εάν είστε ένοικος, μπορείτε να το αναφέρετε στον σπιτονοικοκύρη σας.

(1) πηγή: http://eartheasy.com/live_lowflow_aerators.htm

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Είναι πολύ σημαντικό αυτό το άρθρο. Μακάρι να μπορούσαμε όλοι να τα κάνουμε

  • Αναφορά
Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Μέσα σε 5 μέρες δεν μου είχε μείνει ούτε ένα εκ πτωτικό κουπόνι! Ένιωθα σαν τον Άγιο Βασίλη! Πολύ μεγάλος ενθουσιασμός και προθυμία! Και 40 δείγματα να είχα και 40 κουπόνια θα είχαν φύγει πανεύκολα! Και ο Άγιος Βασίλης φέτος με Swiffer ξεσκονίζει το έλκηθρο του!

"

απο Πρεσβευτή
ριτααα