Η οικογενειακή μπουγάδα αλλάζει ριζικά

Η οικογενειακή μπουγάδα αλλάζει ριζικά

Το πλύσιμο των ρούχων για μια ολόκληρη οικογένεια είναι δύσκολη αποστολή! Ελάτε να δούμε μαζί πως μπορούμε να εξοικονομήσουμε χρόνο και ενέργεια από την εβδομαδιαία μπουγάδα και να την κάνουμε πιο εύκολη υπόθεση.


Ταξινόμηση ρούχων: Πόσες φορές έχετε πει ότι πρέπει επιτέλους να βάλετε πρόγραμμα ώστε να μην  μένουν πίσω πάντα κάποια άπλυτα; Πολλές, αλλά δεν τα έχετε καταφέρει μέχρι τώρα. Ξεκινήστε αλλάζοντας τον τρόπο συλλογής των ρούχων. Χωρίστε τα ρούχα από την αρχή, βάζοντας δύο κάδους για άπλυτα –λευκά και τα υπόλοιπα – ή ακόμα καλύτερα τρεις αν έχετε χώρο –λευκά, σκούρα, χρωματιστά. Έτσι, δε θα χάνετε χρόνο στο διαχωρισμό τους και θα γίνεται αμέσως εμφανές όταν γεμίζει κάποιος από τους κάδους, ώστε να βάζετε πλυντήριο άμεσα!

Ρούχα σε «ετοιμότητα»: Δεν είναι μόνο ο διαχωρισμός στα χρώματα που θα σας εξασφαλίσει χρόνο. Η σωστή τοποθέτηση των ρούχων στο καλάθι, ώστε να είναι «σε ετοιμότητα» για την πλύση, είναι σημαντικό βήμα. Γυρίστε όσα χρειάζεται από την ανάποδη, ξεκουμπώστε τα πουκάμισα και κουμπώστε τα φερμουάρ, αδειάστε τσέπες, γυρίστε τις κάλτσες και φυσικά, εκπαιδεύστε κάθε μέλος της οικογένειας σε αυτήν την συνήθεια. Θα εκπλαγείτε, όταν δείτε πόσο πιο γρήγορα και εύκολα βάζετε πλυντήριο. 

Βάλτε προτεραιότητες: Γνωρίζετε πολύ καλά ποια πρέπει να πλυθούν οπωσδήποτε –για λόγους υγιεινής και δυσάρεστων οσμών επίσης- και ποια μπορούν να περιμένουν για λίγο. Στην “πρώτη γραμμή” είναι τα εσώρουχα και οι κάλτσες. Ακόμη, λοιπόν, κι αν είστε πολύ πιεσμένες κάποια εβδομάδα και δεν προλαβαίνετε να πλύνετε τα πάντα, ξεχωρίστε τα και πλύντε τα. Τα μπλουζάκια και τα πουκάμισα μπορούν αν περιμένουν για λίγο. Αξιοποιήστε και τα υπόλοιπα ρούχα της ντουλάπας σας!

Οργανώστε όλα τα «εργαλεία» πλυσίματος: Απορρυπαντικά, μαλακτικά, λευκαντικά, ενισχυτικά πλύσης, δεσμευτές χρώματος και όλα όσα χρησιμοποιείτε για το πλύσιμο των ρούχων πρέπει να είναι συγκεντρωμένα σε ένα σημείο διαφορετικό από τα υπόλοιπα καθαριστικά προϊόντα σπιτιού. Τοποθετήστε τα λοιπόν όλα σε ένα μέρος εύκολα προσβάσιμο σε εσάς (όχι στα παιδιά) μέσα σε ένα μεγάλο πλαστικό κουτί ή σε ένα ντουλάπι «αφιερωμένο» αποκλειστικά στα απορρυπαντικά ρούχων. Θα εκπλαγείτε με το πόσο πιο εύκολο θα σας φανεί κάθε πλυντήριο όταν δεν θα ψαχουλεύετε πια ανάμεσα σε κάθε είδους καθαριστικό για το σπίτι για να βρείτε ό,τι χρειάζεστε για το κάθε πλυντήριο.

Ανακαλύψτε το δίχτυ πλυντηρίου: Προστατέψτε τα ευαίσθητά σας ρούχα από το σκίσιμο και τη φθορά τοποθετώντας τα μέσα σε ένα ειδικό δίχτυ πλυντηρίου για ευαίσθητα ρούχα, το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε ακόμα και από το super market. Εναλλακτικά, τοποθετήστε τα ευαίσθητά σας ρούχα μέσα σε μία μαξιλαροθήκη που θα τα προστατέψει κατά τη διάρκεια της πλύσης.

Δοσομετρητής απορρυπαντικού

Δοσομετρητής απορρυπαντικού

Δοσομετρητής απορρυπαντικού. Μπορείτε να παραγγείλετε μόνο 1 κάθε 1 χρόνο.

Επιλεγμένα Δείγματα
Αποεπιλέξτε το δείγμα
Έχετε ήδη παραγγείλει το δείγμα

Βραδινά πλυντήρια: Αν είστε μεγάλη οικογένεια με πολλά άπλυτα και ένα σαββατοκύριακο δεν φτάνει, φροντίστε μέσα στην εβδομάδα να βάζετε κάποιο πλυντήριο και μάλιστα  το βράδυ ώστε να αξιοποιείτε και το νυχτερινό ρεύμα που είναι πιο οικονομικό.

Κατάλληλο απορρυπαντικό: Σε κάθε πλύση χρησιμοποιήστε τις υγρές υπερσυμπυκνωμένες κάψουλες Ariel για εύκολο πλύσιμο αφού δεν χρειάζεστε πια δοσομετρητή. Απλά, τοποθετήστε μία κάψουλα στην καρδιά του κάδου και από πάνω τα ρούχα. Αυτό ήταν! Τώρα, θα έχετε 100% Καθαριστική Δράση και 0% σπατάλη χωρίς να χάνετε ούτε μια σταγόνα!

Πλυντήριο που δεν τσαλακώνει τα ρούχα: Βάζοντας πλυντήριο σε πρόγραμμα στυψίματος με πολύ γρήγορες στροφές, έχει το πλεονέκτημα ότι τα ρούχα σας στεγνώνουν πιο γρήγορα, αλλά και το μειονέκτημα ότι είναι περισσότερο τσαλακωμένα. Αυτό, θα κάνει το σιδέρωμα των ρούχων σας ακόμα πιο δύσκολο και χρονοβόρο. Προτιμήστε μια μέση λύση για να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη!

Ακολουθώντας όλα τα παραπάνω, τα πλυντήρια θα γίνουν η αγαπημένη σας δουλειά του σπιτιού –μιας και θα θυμίζει παιχνίδι- και είναι πολύ πιθανόν μετά από λίγο να αποφασίσουν κι άλλα μέλη της οικογένειας ότι θέλουν να «παίξουν» κι εσείς απλά να συναινέσετε και να απολαύσετε τον χρόνο που έχετε εξασφαλίσει!

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Ακολουθώ πολλά χρόνια τώρα όλες τις παραπάνω συμβουλές και ομολογώ ότι ΝΑΙ εξοικονομούν πολύ χρόνο! Συμβουλεύω όλες τις νέες νοικοκυρές να βάλουν πρόγραμμα από την αρχή γιατί όταν η οικογένεια μεγαλώσει το πράγμα δυσκολεύει! Το πιο δύσκολο απ' όλα είναι να πείσεις τα υπόλοιπα μέλη να μην πετούν τα ρούχα στα άπλυτα όπως να ναι, ειδικά αυτές οι ανάποδες κάλτσες είναι φοβερή σπατάλη χρόνου...

  • Αναφορά

Απορρυπαντικό ρούχων

Ariel Pods 3σε1

Ariel

€2,00

έκπτωσης στο κατάστημα

Οι πληροφορίες για τα προϊόντα αυτά θα είναι διαθέσιμες σύντομα

Για να εκτυπώσετε τα κουπόνια σας, παρακαλούμε χρησιμοποιήστε υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος με εκτυπωτή