Η Μεγάλη Αλλαγή στους Λαμπτήρες – Κατανοώντας τα Νέα Προϊόντα

Η Μεγάλη Αλλαγή στους Λαμπτήρες – Κατανοώντας τα Νέα Προϊόντα

Παλιά, η αλλαγή ενός λαμπτήρα ήταν εύκολη υπόθεση. Τότε οι επιλογές μας βασίζονταν απλά στην ισχύ και στο μέγεθος του.


Σχετικά πρόσφατα όμως, καταλάβαμε πόσος ηλεκτρισμός χρειάζεται για να φωτίζουμε τα σπίτια μας και τους χώρους εργασίας μας, τους δρόμους και τα καταστήματα … και η ενεργειακή απόδοση έγινε προτεραιότητα.  Βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τις διαφορές όταν αγοράζετε λαμπτήρες.

Οι συμπαγείς λαμπτήρες φθορισμού, ή λαμπτήρες CFL, λειτουργούν διαφορετικά από τις παραδοσιακές λάμπες πυράκτωσης, παράγοντας λιγότερη θερμότητα και καταναλώνοντας λιγότερη ενέργεια.  Είναι πολύ πιο αποδοτικοί και μεγαλύτερης διάρκειας, φτάνοντας ακόμα και τις 10.000 ώρες. Όμως, δεν λειτουργούν με ντίμερ, χρειάζονται κάποια ώρα μέχρι να εκπέμψουν σε πλήρη φωτεινότητα,  μερικές φορές έχουν μεγαλύτερο μέγεθος από τους λαμπτήρες πυράκτωσης και κοστίζουν ακριβότερα - ακόμα και δέκα φορές περισσότερο.  Παρόλο που η φωτεινότητά τους ακόμα μετριέται σε watt, δεν μπορούν εύκολα να συγκριθούν με τους παραδοσιακούς λαμπτήρες. Για παράδειγμα, ένας λαμπτήρας CFL 32 watt, θεωρείται ότι εκπέμπει φως που είναι συγκρίσιμο με λαμπτήρα πυράκτωσης 150 watt.

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Και οι λυχνίες LED λειτουργούν διαφορετικά από τους λαμπτήρες που χρησιμοποιούσαμε στο παρελθόν στα σπίτια μας. Χωρίς την πυράκτωση του νήματος, διαρκούν περισσότερο και εκπέμπουν λιγότερη θερμότητα. Οι λαμπτήρες LED διαρκούν ακόμα και 100.000 ώρες κάτω από άριστες ρυθμίσεις θερμότητας και ρεύματος. Και παρόλο που ήταν πολύ ακριβές, η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση των τιμών. Οι λαμπτήρες LED θεωρούνται φωτισμός πολύ υψηλής απόδοσης και αποκαλούνται τα «φώτα του μέλλοντος» λόγω των πολλών πλεονεκτημάτων τους. Για παράδειγμα, ένας λαμπτήρας LED 6 watt μπορεί να έχει τα ίδια αποτελέσματα με ένα λαμπτήρα πυράκτωσης 40 watt.

Όταν διαλέγετε λαμπτήρες για το σπίτι σας, εξετάστε τις επιλογές σας και δείτε τι ταιριάζει καλύτερα στα δωμάτιά σας.

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία