Γενική καθαριότητα: υποδεχθείτε την άνοιξη με πεντακάθαρο σαλόνι

Γενική καθαριότητα: υποδεχθείτε την άνοιξη με πεντακάθαρο σαλόνι

Έρχεται η Άνοιξη, ευκαιρία είναι να κάνετε τις δουλειές του σπιτιού που αναβάλλατε τους χειμερινούς μήνες και ιδιαίτερα το σαλόνι σας! Πώς λοιπόν θα κάνετε το σαλόνι να φαίνεται πεντακάθαρο και τακτοποιημένο;


Μελετήστε τον χώρο και προσδιορίστε τι ακριβώς πρέπει να γίνει. Από τη στιγμή που θα το κάνετε αυτό, το καθάρισμα δεν θα σας φαίνεται «βουνό». Παρακάτω θα βρείτε χρήσιμες τεχνικές για να κάνετε το σαλόνι σας αγνώριστο:

Σκούπισμα «με τη μία»

Απομακρύνετε από το σαλόνι όλα τα πράγματα που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί και βάλτε τα σε έναν άλλο χώρο, όπως σε ένα άλλο δωμάτιο ή στο χολ. Χωρίς πολλά αντικείμενα να σας εμποδίζουν, το ξεσκόνισμα, το σκούπισμα και το γυάλισμα των επίπλων ή του παρκέ γίνεται πανεύκολα. Αφού καθαρίσετε καλά τη σκόνη, τη βρωμιά και τους λεκέδες, ξεδιαλύνετε όλα αυτά που έχετε βάλει στο χολ ή στο δωμάτιο. Κρατήστε αυτά που χρειάζεστε και χρησιμοποιείτε και πετάξτε τα υπόλοιπα. Αυτό πρέπει να γίνει γρήγορα ώστε να μην υπάρχει ακαταστασία και στο υπόλοιπο σπίτι.

Χαρτιά παντού!

Όλοι μας έχουμε την τάση να κρατάμε πολλά χαρτιά, με αποτέλεσμα να μαζεύονται παντού εφημερίδες, περιοδικά, φάκελοι και λογαριασμοί. Τι πρέπει να κάνετε:

 

  • Αποφασίστε ποια χαρτιά είναι σημαντικά και πρέπει να τα κρατήσετε και πετάξτε τα υπόλοιπα. Σχίστε παλιούς λογαριασμούς και αποδείξεις. Τακτοποιήστε τα σημαντικά έγγραφα σε ειδικούς φακέλους.
  • Μπορείτε να σκανάρετε κάποια έγγραφα ώστε να τα αποθηκεύσετε ηλεκτρονικά και να μην πιάνουν πολύ χώρο. Κρατήστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας ή σε μονάδες αποθήκευσης, όπως σκληρούς δίσκους ή στικάκια.

Υπερφορτωμένα ράφια

Τα βιβλία είναι ένα αντικείμενο που συχνά συμβάλλει στην ακαταστασία. Πιάνουν πολύ χώρο και προσελκύουν τη σκόνη. Για τέλεια τακτοποιημένα ράφια:

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

 

  • Κρατήστε μόνο τα βιβλία που σας αρέσουν και ταιριάζουν στα γούστα σας.
  • Κρατήστε τα βιβλία για την τέχνη και τις ακριβές, σκληρόδετες εκδόσεις.
  • Τα βιβλία που δεν θέλετε να κρατήσετε μπορείτε να τα δωρίσετε σε βιβλιοθήκες ή να τα πουλήσετε σε καταστήματα με μεταχειρισμένα είδη.

Μπιμπελό, αντικείμενα τέχνης και αναμνηστικά

Συχνά προσκολλόμαστε σε περίεργα αντικείμενα γιατί μας θυμίζουν κάτι συγκεκριμένο και φοβόμαστε ότι αν τα πετάξουμε θα χάσουμε αυτή την ανάμνηση. Αν το σπίτι σας κατακλύζεται από υπερβολικά πολλά μπιμπελό που ανήκουν σ' αυτήν την κατηγορία, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές:

  • Αν το αντικείμενο δεν σας φέρνει στο μυαλό κάτι ευχάριστο, η θέση του είναι στα σκουπίδια!
  • Λάβετε υπόψη σας την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Αν το αντικείμενο είναι έτοιμο να διαλυθεί, δεν υπάρχει λόγος να πιάνει χώρο στο σαλόνι. Αν ωστόσο θέλετε να κρατήσετε την ανάμνηση ζωντανή, βγάλτε το αντικείμενο μια φωτογραφία. Έτσι μπορείτε να το βλέπετε όποτε θέλετε και να φέρνετε στον νου σας όμορφες στιγμές.

Τέλεια οργάνωση με καλάθια και κουτιά

Χρησιμοποιήστε κουτιά και δοχεία ώστε τα μικροπράγματα να είναι τακτοποιημένα όλα μαζί και όχι σκορπισμένα. Τι να κάνετε:

  • Τα καλάθια και τα κουτιά είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για να αποθηκεύετε παιδικά παιχνίδια, περιοδικά, εφημερίδες και φακέλους. Μπορείτε να τα τοποθετήστε κάτω από το τραπέζι ή πάνω σε κάποιο ράφι ώστε να μην είναι μέσα στα πόδια σας.
  • Αν οι κρεμάστρες και ο καλόγερος βρίσκονται κοντά στην είσοδο του σπιτιού, δεν θα υπάρχουν συνέχεια παλτά και μπουφάν πάνω στα έπιπλα.
  • Τοποθετήστε ένα μικρό μπολ ή καλάθι σε ένα τραπεζάκι κοντά στην πόρτα για κλειδιά και αλληλογραφία. Αν έχετε ένα κουτί για χαρτιά και έγγραφα, φροντίστε να τα ξεδιαλύνετε κάθε βδομάδα ώστε να μην δημιουργούνται στοίβες.

Αξιοποιήστε την άνοιξη για γενική καθαριότητα, οργανώνοντας και ομορφαίνοντας το σπίτι σας. Αν ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές για τακτοποιημένο και καθαρό σαλόνι, όλα αυτά θα σας φαίνονται παιχνιδάκι του χρόνου.

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Το Swiffer είναι πραγματικά πολύ καλό με βοηθάει στο ξεσκόνισμα ειδικά στα ψηλά σημεία (φωτιστικά / κάδρα / κουρτινόξυλα). Επίσης σχετικά με τις τρίχες της booboos όλα είναι πολύ καλύτερα . Επίσης τα ξεσκόνισμα κρατεί πολύ περισσότερο (εξοικονόμηση χρόνου και κόπου ).

"

απο Πρεσβευτή
ΚΑργυρω