Γενική καθαριότητα υποδεχθείτε την άνοιξη με πεντακάθαρη κουζίνα

Γενική καθαριότητα: υποδεχθείτε την άνοιξη με πεντακάθαρη κουζίνα

Η καθαριότητα δεν είναι διασκέδαση. Χρειάζεται χρόνο και κόπο. Όμως η κουζίνα σας ζητά απελπισμένα ένα καλό καθάρισμα.


Η γενική καθαριότητα μια φορά τον χρόνο σάς γλιτώνει από δυσάρεστες οσμές και συσσωρευμένα λίπη και εξασφαλίζει ένα υγιεινό περιβάλλον για την προετοιμασία του φαγητού. Βάλτε λοιπόν σε εφαρμογή μερικές έξυπνες συμβουλές για να κάνετε την κουζίνα σας να λάμπει.

Ντουλάπια και συρτάρια

Προτού αρχίσετε το καθάρισμα, φροντίστε να απαλλαγείτε από τις κονσέρβες, τα μπαχαρικά και τις αποξηραμένες τροφές που έχουν λήξει. Έτσι θα ελευθερώσετε χώρο τόσο στα ντουλάπια όσο και στο ψυγείο. Στη συνέχεια:

 

  • Ξεκινήστε το καθάρισμα από πάνω προς τα κάτω.
  • Καθαρίστε τα εξωτερικά και τα εσωτερικά ράφια εξίσου σχολαστικά και σε δύσκολους λεκέδες όπως λάδια και λίπη χρησιμοποιήστε χημικά καθαριστικά.
  • Χρησιμοποιήστε μικρά ράφια για να οργανώστε τα μπαχαρικά και μεταλλικά δοχεία για τα αποξηραμένα τρόφιμα.

Εύκολη επένδυση

Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε χρήματα για να αγοράσετε ειδικά επιστρώματα για συρτάρια και ράφια. Στρώστε λαδόκολλα ή ακόμη και χαρτί περιτυλίγματος. Τοποθετούνται γρήγορα, και είναι φτηνά και εύκολα στην αντικατάστασή τους.

Τακτοποιήστε τον πάγκο της κουζίνας

Ρίξτε μια εξεταστική ματιά στις συσκευές που πιάνουν πολύτιμο χώρο στον πάγκο σας. Σκεφτείτε καλά ποιες συσκευές είναι απολύτως απαραίτητες και τις χρησιμοποιείτε καθημερινά. Για τις υπόλοιπες συσκευές βρείτε μια θέση σε κάποιο ντουλάπι ή συρτάρι. Αν υπάρχουν χαλασμένες συσκευές ή εργαλεία και αξεσουάρ που δεν χρησιμοποιείτε πλέον, μην τα κρατάτε. Μπορείτε κάλλιστα να τα ανακυκλώσετε. Όσο λιγότερα πράγματα υπάρχουν πάνω στον πάγκο, τόσο το καλύτερο. Μόλις τακτοποιήσετε τον πάγκο, ξεκινήστε το καθάρισμα ως εξής:

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

 

  • Χρησιμοποιήστε το συμπυκνωμένο πολυκαθαριστικό επιφανειών Mr. Proper για αποτελεσματική καθαριότητα και οικονομία, ξεκινώντας με τα πλακάκια της κουζίνας.
  • Για να καθαρίσετε τους αρμούς ανάμεσα στα πλακάκια, χρησιμοποιήστε το καθαριστικό προϊόν και τρίψτε με οδοντόβουρτσα.
  • Για τους πάγκους από γρανίτη, καθαρίστε με χλιαρό νερό και το καθαριστικό και σκουπίστε αμέσως με ένα στεγνό μαλακό ύφασμα για να μην μείνουν κηλίδες στην επιφάνεια.
  • Τακτοποιήστε σε καλάθια και μπολ τα φρούτα, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, αλλά και τα στυλό και τα μπλοκάκια που κυκλοφορούν στον πάγκο.

Μην ξεχνάτε τον φούρνο μικροκυμάτων

Τα σκληρά υπολείμματα τροφών που βρίσκονται κολλημένα στα τοιχώματα και στη βάση του φούρνου δεν αφαιρούνται εύκολα. Βρέξτε ένα πανί και βάλτε το στον φούρνο για 1 έως 2 λεπτά. Ο ατμός από το πανί μαλακώνει τα υπολείμματα και διευκολύνει την απομάκρυνσή τους. Καθαρίστε τον φούρνο με το πανί, προσέξτε όμως να μην καείτε.

Φρεσκάρετε τον κάδο απορριμμάτων

Γεμίστε τον κάδο απορριμμάτων με πάγο και αφήστε τον να λιώσει. Αυτή η τεχνική είναι καλύτερη από τα ξύσματα λεμονιού ή τα αρωματικά σπρέι που χρησιμοποιείτε για τον δύσοσμο κάδο σας. Ο πάγος είναι ένας καταπληκτικός τρόπος να καθαρίζετε, να διώχνετε τη μούχλα και να εξαφανίζετε τις δυσάρεστες οσμές.

Μετακινήστε το ψυγείο

Το πιο παραμελημένο σημείο στην κουζίνα είναι ο χώρος κάτω από το ψυγείο. Αφού απομακρύνετε τα ληγμένα τρόφιμα και καθαρίσετε τα ράφια και τα συρτάρια με χλιαρό νερό και καθαριστικό, τραβήξτε το ψυγείο από τον τοίχο ή τη γωνιά όπου βρίσκεται εντοιχισμένο. Να ξέρετε, το θέαμα θα είναι μάλλον απογοητευτικό. Ρουφήξτε με την ηλεκτρική σκούπα τις σκόνες και τα σκουπιδάκια και σφουγγαρίστε το πάτωμα. Φυσικά, μην ξεχνάτε το πάνω μέρος του ψυγείου!

Η γενική καθαριότητα δεν τελειώνει μέσα σε μία μέρα. Δεν χρειάζεται να πέσετε με τα μούτρα στις δουλειές. Μπορείτε να καθαρίσετε τα ντουλάπια τη μία μέρα, το ψυγείο την επομένη. Ή να ζητήσετε από τα μέλη της οικογένειας να σας βοηθήσουν. Αναθέστε καθήκοντα και αρμοδιότητες και δώστε ρυθμό με την κατάλληλη μουσική. Αν συνεργαστείτε καλά, θα τελειώσετε χωρίς να το καταλάβετε. Ανταμείψτε τους «συνεργάτες» σας με ολόφρεσκα λαχταριστά κουλουράκια ή ένα νόστιμο γεύμα. Υποδεχτείτε λοιπόν την άνοιξη με πεντακάθαρη και αστραφτερή κουζίνα! 

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Το Swiffer είναι πραγματικά πολύ καλό με βοηθάει στο ξεσκόνισμα ειδικά στα ψηλά σημεία (φωτιστικά / κάδρα / κουρτινόξυλα). Επίσης σχετικά με τις τρίχες της booboos όλα είναι πολύ καλύτερα . Επίσης τα ξεσκόνισμα κρατεί πολύ περισσότερο (εξοικονόμηση χρόνου και κόπου ).

"

απο Πρεσβευτή
ΚΑργυρω