Έξυπνες κατασκευές με παλιά σερβίτσια

Έξυπνες κατασκευές με παλιά σερβίτσια

Αξιοποιήστε τα παλιά πιατικά σας φτιάχνοντας όμορφα διακοσμητικά.


Βάσεις

Τοποθετήστε πιάτα και μπωλ πάνω σε κούπες ή αυγοθήκες και φτιάξτε μια όμορφη βάση για κέικ. Ένα μπωλ με ποδαράκια είναι πολύ χαριτωμένο ως ιδέα. Παίξτε με τα χρώματα και με διαφορετικά είδη κεραμικών για να φτιάξετε δικά σας κομμάτια. Αν θέλετε να αντέχουν, χρησιμοποιήστε μια δυνατή κόλλα, (ιδανικά εποξική κόλλα) για να κολλήσετε τα μέρη μεταξύ τους. Η κόλλα σιλικόνης και το πιστόλι κόλλας δεν προσφέρουν τόσο δυνατό κράτημα.

Ώρα για καφέ

Καλέστε τις φίλες σας για καφέ και χρησιμοποιήστε τα «νέα» σας σκεύη. Συνδυάστε διαφορετικά αντικείμενα και σερβίρετε τις λιχουδιές που συνοδεύουν τον καφέ πάνω σε αυτά.

Ανανεώστε τα ράφια σας

Μπορείτε να τοποθετήσετε τις όμορφες νέες βάσεις σας πάνω στα ράφια της κουζίνας. Συνδυάστε διαφορετικά μεγέθη και φροντίστε να ταιριάζουν τα χρώματα.

Φωτιστικά οροφής από κούπες

Μπορείτε να φτιάξετε όμορφα φωτιστικά οροφής με κούπες και μπωλ. Συνδυάστε κούπες σε διαφορετικά μεγέθη και κρεμάστε τις από το ταβάνι – είτε σε διαφορετικό ύψος, είτε στη σειρά. Τρυπήστε τη βάση μιας κούπας και ενός μπωλ και κολλήστε τα μεταξύ τους με εποξική κόλλα. Προσθέστε το καλώδιο και τη λάμπα, και το φωτιστικό σας είναι έτοιμο!

Πώς μπορώ να τρυπήσω κεραμικά σκεύη;

Το σημαντικότερο είναι να έχετε την κατάλληλη κεφαλή για τρυπάνι – το μόνο που χρειάζεται μετά είναι λίγη εξάσκηση. Χρησιμοποιήστε την ειδική κυλινδρική κεφαλή για κεραμικά. Συνήθως στην άκρη υπάρχει ένα άνοιγμα που επιτρέπει τη ροή νερού για να διατηρείται κρύο το κεραμικό. Μην ξεχνάτε ότι η άκρη μπορεί εύκολα να γλιστρήσει, ειδικά στις γυαλισμένες επιφάνειες.

  • Φροντίστε η κεφαλή να είναι πάντα νωπή. Μπορείτε να τοποθετήσετε το κεραμικό σε μια λεκάνη και να το τρυπήσετε ενώ είναι βυθισμένο σε νερό. Έτσι διατηρείται κρύο και παρατείνεται ο χρόνος ζωής της κεφαλής του τρυπανιού.
  • Φτιάξτε μια βάση για να κρατάει σταθερά τα κομμάτια όταν τρυπάτε. Κάντε μια τρύπα σε ένα μικρό κομμάτι ξύλου, σε μέγεθος που να χωράει την κεφαλή του τρυπανιού, και κρατήστε το ξύλο όσο τρυπάτε το αντικείμενο.
  • Αν δυσκολεύεστε ακόμη, κρατήστε την κεφαλή σε γωνία και κάντε αρχικά μια μικρή τρύπα. Στη συνέχεια κρατήστε και πάλι κάθετα το τρυπάνι και ολοκληρώστε την τρύπα.
  • Για σωστή ρύθμιση της ταχύτητας, ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Συνήθως αναγράφονται στη συσκευασία.
  • Δείξτε υπομονή – η διαδικασία μπορεί να πάρει αρκετή ώρα για να ολοκληρωθεί. Μην πιέζετε πολύ το τρυπάνι για να μην σπάσει ή ραγίσει το κεραμικό και μην ξεχνάτε να κρατάτε σταθερό το αντικείμενο.

Λευκό με λευκό

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Χρησιμοποιήστε ενδιαφέροντα σχήματα και σχηματίστε μια συλλογή λευκών κεραμικών αντικειμένων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις βάσεις αυτές στο τραπεζάκι καλλωπισμού σας για να αποθηκεύετε κοσμήματα, καλλυντικά κ.λπ.

Φωτιστικό γραφείου

Τρυπήστε δυο κούπες και έναν δίσκο και τοποθετήστε τα στον στύλο ενός παλιού φωτιστικού. Φροντίστε ο στύλος του φωτιστικού να είναι λεπτός με περίπου 10 χιλιοστά διάμετρο. Ανάλογα με τη διάμετρο του στύλου, θα επιλέξετε και την κατάλληλη κεφαλή τρυπανιού.

Θα χρειαστείτε:

  • Μια βάση φωτιστικού με λεπτό στύλο
  • Κατάλληλα πιατικά
  • Τρυπάνι με την κατάλληλη κεφαλή
  • Εποξική κόλλα

Οδηγίες:

1. Αποφασίστε ποια τεμάχια θα χρησιμοποιήσετε και σημειώστε το κέντρο καθενός. ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Ένας έξυπνος τρόπος για να βρείτε το κέντρο ενός στρογγυλού αντικειμένου είναι να σχεδιάσετε το περίγραμμά του σε μια κόλλα χαρτί, να το κόψετε και στη συνέχεια να διπλώσετε το απόκομμα δύο φορές έτσι ώστε να σχηματιστούν τεταρτημόρια. Κόψτε την άκρη της ακμής που σχηματίζει το διπλωμένο χαρτί, ξεδιπλώστε το και σημειώστε το κέντρο στο αντικείμενο που θέλετε να τρυπήσετε μέσα από την τρύπα που έχετε κόψει.

2. Κάντε τις απαραίτητες τρύπες με την κατάλληλη κεφαλή τρυπανιού.

3. Ξεβιδώστε τη βάση του φωτιστικού και τοποθετήστε τα τρυπημένα σκεύη σας στον στύλο.

4. Χρησιμοποιήστε εποξική κόλλα για να κολλήσετε όλα τα μέρη μεταξύ τους. Αφήστε το φωτιστικό σας να στεγνώσει.

5. Βιδώστε και πάλι τη βάση.

Το νέο, μοντέρνο φωτιστικό σας είναι έτοιμο!

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Μέσα σε 5 μέρες δεν μου είχε μείνει ούτε ένα εκ πτωτικό κουπόνι! Ένιωθα σαν τον Άγιο Βασίλη! Πολύ μεγάλος ενθουσιασμός και προθυμία! Και 40 δείγματα να είχα και 40 κουπόνια θα είχαν φύγει πανεύκολα! Και ο Άγιος Βασίλης φέτος με Swiffer ξεσκονίζει το έλκηθρο του!

"

απο Πρεσβευτή
ριτααα