Δώστε νέα ζωή σε μια παλιά βαλίτσα

Δώστε νέα ζωή σε μια παλιά βαλίτσα!

Η παλιά βαλίτσα σας - που ίσως να κατέληγε στο πατάρι - και λίγο ύφασμα αρκούν για να χαρίσουν στο χώρο σας το vintage στοιχείο που αναζητάτε!


Εκτός από διακοσμητικό στοιχείο, μπορείτε να την αξιοποιήσετε και ως έξτρα αποθηκευτικό χώρο ή ακόμη και να τη μετατρέψετε σε coffee table ή κομοδίνο!

Θα χρειαστείτε:

 

 • 1 παλιά βαλίτσα
 • ύφασμα της επιλογής σας
 • ακατέργαστο λινό ύφασμα
 • σαπούνι σε σκόνη
 • κόλλα decoupage (υγρή κόλλα)
 • πινέλο
 • φύλλο νάιλον
 • κοπίδι ακριβείας
 • ψαλίδι για ύφασμα
 • καρφίτσες
 • μετροταινία
 • μολύβι και χαρτί
 • μανταλάκια

Βήμα 1 – Πλύντε τη βαλίτσα με το διάλυμα σαπουνιού σε σκόνη και αφήστε την να στεγνώσει. Μετρήστε όλες τις πλευρές και σημειώστε τις μετρήσεις —μια καλή ιδέα είναι να φτιάξετε ένα μικρό βοηθητικό σκίτσο.

Βήμα 1 Βήμα 2


Βήμα 2
– Κόψτε αρχικά κομμάτια από το λινό ύφασμα για να τα χρησιμοποιήσετε σαν πατρόν. Κόψτε τα κομμάτια ακριβώς στις διαστάσεις που μετρήσατε και σημειώστε πάνω τις διαστάσεις για να ξέρετε ποιο είναι ποιο.

Βήμα 3 – Σιδερώστε όλα τα κομμάτια του πατρόν και το ύφασμα που θα χρησιμοποιήσετε για να ντύσετε τη βαλίτσα ώστε να μην έχουν ζάρες. Στερεώστε με καρφίτσες τα πατρόν πάνω στο ύφασμά σας και κόψτε αφήνοντας 3 εκ. περιθώριο γύρω-γύρω για να μπορούν να διπλωθούν οι άκρες.

Βήμα 3 Βήμα 4Βήμα 4
– Τοποθετήστε τα κομμάτια του υφάσματος από την καλή πλευρά πάνω σε φύλλο νάιλον ή μαύρη πλαστική σακούλα και στη συνέχεια περάστε τα με μια στρώση κόλλας decoupage. Αφήστε το ύφασμα να στεγνώσει όλο το βράδυ —όταν στεγνώσει το ύφασμα θα αφαιρείται εύκολα από το πλαστικό.

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Βήμα 5 – Τοποθετήστε από την ανάποδη πλευρά πάνω στην επιφάνεια εργασίας σας το μεγάλο κομμάτι του υφάσματος με το οποίο θα καλύψετε το μπροστινό μέρος, τη βάση και το πίσω μέρος της βαλίτσας και βάλτε τη βαλίτσα από πάνω. Σημειώστε προσεκτικά τα σημεία όπου βρίσκονται οι δύο κλειδαριές και τα άκρα του χερουλιού της βαλίτσας —μην ξεχάσετε να αφήσετε περιθώριο 3 εκ. για να μπορούν να διπλωθούν οι άκρες του υφάσματος. Με το κοπίδι ακριβείας κόψτε σταυρωτά το ύφασμα στα σημεία αυτά για να δημιουργήσετε ένα άνοιγμα. Κόψτε επίσης μια σχισμή από όπου θα περάσει το χερούλι της βαλίτσας. Περάστε με κόλλα decoupage το μπροστινό μέρος της βαλίτσας και το ύφασμα.

Tip: Εάν το ύφασμα είναι πολύ σκληρό, ψεκάστε με λίγο νερό για να μπορεί να δουλευτεί πιο εύκολα.

Βήμα 5 Βήμα 6Βήμα 6
– Κολλήστε το ύφασμα στο μπροστινό μέρος της βαλίτσας και στις άκρες στρώνοντας και πιέζοντας καλά με τα χέρια σας για να μην υπάρχουν κενά και αέρας από κάτω. Περάστε μία ακόμη στρώση κόλλας πάνω από το ύφασμα. Λειάνετε τυχόν «ρυτίδες» και φυσαλίδες και αφαιρέστε τυχόν περίσσεια κόλλας με ένα νωπό πανί. Βεβαιωθείτε ότι οι άκρες του υφάσματος γύρω από τη σχισμή που δημιουργήσατε για το χερούλι είναι προσεκτικά κολλημένες και κόψτε με προσοχή το ύφασμα που περισσεύει γύρω από τις κλειδαριές και τα άκρα του χερουλιού. Γυρίστε ανάποδα τη βαλίτσα και καλύψτε με τον ίδιο τρόπο τη βάση και το πίσω μέρος. Εάν χρειαστεί, κρατήστε το ύφασμα στη θέση του με μερικά μανταλάκια.

Tip: Έχετε δίπλα σας έναν κουβά με ζεστό νερό για να ξεπλένετε τα χέρια σας ενόσω δουλεύετε ώστε να μην λερωθεί το ύφασμα.

Βήμα 7 – Στερεώστε με μανταλάκια τα πατρόν που κόψατε για τα πλαϊνά της βαλίτσας. Σχεδιάστε το περίγραμμα περίπου 0,5 εκ. πιο μέσα από τα άκρα και κόψτε ξανά το πατρόν.

Βήμα 7 Βήμα 8Βήμα 8
– Στερεώστε με καρφίτσες το νέο πατρόν στα κομμάτια του υφάσματος που είχατε κόψει για τα πλαϊνά της βαλίτσας και κόψτε το ύφασμα αφήνοντας 3 εκ. περιθώριο στο επάνω άκρο.

Βήμα 9 – Βεβαιωθείτε ότι το ύφασμα εφαρμόζει ακριβώς στα πλαϊνά της βαλίτσας και, εάν χρειαστεί, κόψτε τυχόν ύφασμα που περισσεύει. Περάστε με κόλλα decoupage την πλαϊνή πλευρά της βαλίτσας και την ανάποδη πλευρά του υφάσματος.

Βήμα 9 Βήμα 10Βήμα 10
– Κολλήστε το ύφασμα όπως προηγουμένως και περάστε άλλη μία στρώση κόλλας από πάνω. Επαναλάβετε και για την άλλη πλευρά της βαλίτσας. Τελειώστε ντύνοντας με το ύφασμα και το επάνω μέρος της βαλίτσας κατά τον ίδιο τρόπο.

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Υπέροχες ρομαντικές βαλίτσες!!

 • Αναφορά
Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Μέσα σε 5 μέρες δεν μου είχε μείνει ούτε ένα εκ πτωτικό κουπόνι! Ένιωθα σαν τον Άγιο Βασίλη! Πολύ μεγάλος ενθουσιασμός και προθυμία! Και 40 δείγματα να είχα και 40 κουπόνια θα είχαν φύγει πανεύκολα! Και ο Άγιος Βασίλης φέτος με Swiffer ξεσκονίζει το έλκηθρο του!

"

απο Πρεσβευτή
ριτααα

Συν-δοκιμαστές Swiffer

Συν-δοκιμαστές Swiffer

"

Μόνο θετικά σχόλια έχω εισπράξει έως τώρα. Σε όποιους το έχω συστήσει και έχω δώσει δείγματα έχουν μείνει πάρα πολύ ικανοποιημένοι ειδικά στους ιδιοκτήτες τετράποδων φίλων.... Η σκόνη κυριολεκτικά μαγνητίζεται με ένα πέρασμα...

"

απο Πρεσβευτή
ToulaM