Ένας μικρός «γυάλινος» κήπος

Ένας μικρός «γυάλινος» κήπος

Τα γυάλινα δοχεία σας μεταμορφώνονται στους πιο όμορφους μικροσκοπικούς κήπους!


Ορισμένα φυτά έχουν την ικανότητα να ευδοκιμούν μέσα στα “όρια” ενός γυάλινου κόσμου. Όταν μεγαλώνουν βέβαια μπορεί να χρειάζονται μεταφύτευση, ενώ κάποια δεν αντέχουν και υποκύπτουν στην παραμέληση, στην έλλειψη νερού, στο υπερβολικό πότισμα αλλά και στον ανεπαρκή φωτισμό…

Τα φυτά του γένους Κρύπτανθος (Cryptanthus) αντέχουν σε αυτές τις περιορισμένες και τεχνητές συνθήκες με σχετική άνεση. Πρόκειται για φυτά που ανήκουν στα Βρομελιώδη (γνωστότερος εκπρόσωπος της τάξης είναι ο ανανάς), και χαρακτηρίζονται από πολύ μικρό βλαστό, όμορφο φύλλωμα, σχετικά αργή ανάπτυξη και υποτυπώδες ριζικό σύστημα που μπορεί να επιβιώσει με ελάχιστο χώμα. Τα δυσδιάκριτα, αστεροειδή άνθη τους ανοίγουν το καλοκαίρι στο κέντρο των φύλλων. Αυτά τα μικρά «αστέρια της γης», όπως ονομάζονται, είναι ιδανικά για γυάλες ή μικρά γυάλινα δοχεία (τερράρια).

Θα χρειαστείτε:

  • ένα γυάλινο δοχείο
  • ψιλό χαλίκι
  • μικρά βότσαλα
  • φυτόχωμα για γλάστρες
  • φυτά του γένους Κρύπτανθος
  • πέτρες, όστρακα ή θαλασσόξυλα
  • ψεκαστήρι

Εκτέλεση:

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Βήμα 1 - Τοποθετήστε τα βότσαλα στη βάση του γυάλινου δοχείου για να εξασφαλίσετε την αποστράγγιση. Μην ξεχνάτε πως το δοχείο δεν έχει τρύπες, γι’ αυτό τα βότσαλα λειτουργούν σαν φρεάτιο που δέχεται το πλεονάζον νερό. Ρίξτε το φυτόχωμα πάνω από τα βότσαλα.

Βήμα 2 - Βγάλτε τα φυτά από τα γλαστράκια και τινάξτε το επιπλέον χώμα από τις ρίζες τους. Φυτέψτε τα φυτά και καλύψτε τις ρίζες με χώμα.

Βήμα 3 - Τοποθετήστε μερικές πέτρες, όστρακα και ξύλα γύρω από τα φυτά για να δημιουργήσετε ένα καλαίσθητο περιβάλλον.

Βήμα 4 - Ψεκάστε με το ψεκαστήρι για να υγρανθεί το χώμα και να καθαριστούν οι πέτρες. Κλείστε με πώμα τη γυάλα και τοποθετήστε αυτό τον μικρό εσωτερικό κήπο σε ένα φωτεινό σημείο του σπιτιού.

Βήμα 5 - Ποτίζετε με ψεκαστήρι κάθε 7-10 ημέρες για να διατηρείτε υγρά τα φυτά. Μην ρίχνετε πολύ νερό. Κάθε έξι εβδομάδες, ψεκάζετε με ένα αραιό διάλυμα οργανικής φυτικής ύλης.

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ....ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΙΔΕΕΣ!!!!!

  • Αναφορά

Πολύ ωραία ιδέα και πρωτότυπη!

  • Αναφορά
Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Μέσα σε 5 μέρες δεν μου είχε μείνει ούτε ένα εκ πτωτικό κουπόνι! Ένιωθα σαν τον Άγιο Βασίλη! Πολύ μεγάλος ενθουσιασμός και προθυμία! Και 40 δείγματα να είχα και 40 κουπόνια θα είχαν φύγει πανεύκολα! Και ο Άγιος Βασίλης φέτος με Swiffer ξεσκονίζει το έλκηθρο του!

"

απο Πρεσβευτή
ριτααα