Ζωή σαν τριαντάφυλλο

Ζωή σαν τριαντάφυλλο

Αφήστε ελεύθερη τη φαντασία σας και δώστε σε τσάντες, ρούχα, κουρτίνες και αμπαζούρ – μια ρόδινη διάσταση. Δείτε πώς μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχα τριαντάφυλλα από πηλό, γύψο και ύφασμα.


Τριαντάφυλλα από πηλό

Θα χρειαστείτε:

-Tο αντικείμενο που θέλετε να διακοσμήσετε, για παράδειγμα ένα κουτί δώρου

-Ψεύτικα τριαντάφυλλα

-Γύψο

-Ένα μεγάλο πινέλο

-Ισχυρή διάφανη κόλλα

 Εκτέλεση:

1. Αναμίξτε μια μικρή ποσότητα γύψου με νερό. Προσθέστε το νερό σιγά-σιγά, και ανακατέψτε με προσοχή για να διαλύσετε τους σβώλους. Συνεχίστε μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή πάστα, αρκετά παχύρευστη.

2. Με το πινέλο, περάστε με την πάστα τα ροδοπέταλα. Μην ξεχνάτε να προσθέτετε κάπου-κάπου λίγο νερό για να μην σκληραίνει ο γύψος. Πρώτα περάστε ένα στρώμα μέσου πάχους, αφήστε το γύψο να στεγνώσει, και έπειτα περάστε όσα στρώματα πιστεύετε ότι είναι απαραίτητα ώστε η εμφάνιση του τριαντάφυλλου να είναι η επιθυμητή. Αφήστε το τριαντάφυλλο να στεγνώσει, κατά προτίμηση στον ήλιο.

3. Χρησιμοποιήστε μια ισχυρή διάφανη κόλλα για να κολλήσετε το γύψινο τριαντάφυλλο στο αντικείμενο που θέλετε να διακοσμήσετε.

 Σημείωση: Τα τριαντάφυλλα από γύψο είναι πολύ εύθραυστα και χρησιμεύουν αποκλειστικά για διακοσμητικούς λόγους. Αν πιάνετε συνέχεια τα τριαντάφυλλα, ο γύψος θα αρχίσει να χαλάει.

 

Τριαντάφυλλα από ύφασμα

Θα χρειαστείτε:

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

-Το αντικείμενο που θέλετε να διακοσμήσετε, για παράδειγμα μια γυναικεία τσάντα

-Το ύφασμα της αρεσκείας σας

-Ψαλίδι ραπτικής

-Κλωστή κατάλληλου χρώματος

-Βελόνα

-Παραμάνα (προαιρετική)

 Εκτέλεση:

1. Κόψτε μια λωρίδα υφάσματος περίπου 8 x 100 εκ.

2. Διπλώστε τη λωρίδα στη μέση κατά μήκος και πιέστε.

3. Διπλώστε ξανά και πιέστε.

4. Τυλίξτε σφιχτά τη λωρίδα μερικές φορές από τη μία άκρη, και κάντε μερικές βελονιές στη βάση του «τριαντάφυλλου» για να στερεώσετε το ύφασμα.

5. Στρίψτε τώρα τη λωρίδα κατά 180° και τυλίξτε την ξανά όπως προηγουμένως. Σταθεροποιήστε, στρίψτε και τυλίξτε μέχρι το τριαντάφυλλο να αποκτήσει το επιθυμητό μέγεθος.

6. Κόψτε το ύφασμα που περισσεύει και ράψτε καλά το ελεύθερο άκρο του στη βάση του τριαντάφυλλου.

7. Στερεώστε το τριαντάφυλλο στο αντικείμενο που θέλετε να διακοσμήσετε με τη βοήθεια μιας παραμάνας ή ράψτε το.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Πειραματιστείτε με διαφορετικά υφάσματα, αλλά και με το πόσο σφιχτά θα τυλίξετε το τριαντάφυλλο και πόσες φορές θα το στρίψετε, μέχρι να πετύχετε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κορδέλα αντί για ύφασμα.

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Μέσα σε 5 μέρες δεν μου είχε μείνει ούτε ένα εκ πτωτικό κουπόνι! Ένιωθα σαν τον Άγιο Βασίλη! Πολύ μεγάλος ενθουσιασμός και προθυμία! Και 40 δείγματα να είχα και 40 κουπόνια θα είχαν φύγει πανεύκολα! Και ο Άγιος Βασίλης φέτος με Swiffer ξεσκονίζει το έλκηθρο του!

"

απο Πρεσβευτή
ριτααα