Δώστε ζωή στα ράφια σας!

Δώστε ζωή στα ράφια σας!

Με το σωστό σχέδιο, θέση και περιεχόμενο, τα ράφια μπορούν να γίνουν ένα από τα πιο εντυπωσιακά διακοσμητικά στοιχεία του σπιτιού σας.


Η αποθήκευση και η τοποθέτηση των αντικειμένων είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος: από την μια η λογική, τακτική μας πλευρά που επιθυμεί την τάξη, και από την άλλη η πιο φανταχτερή μας πλευρά που θέλει να επιδεικνύει τα πάντα.

Λίγος χώρος

Θα εκπλαγείτε όταν διαπιστώσετε πόσος χώρος για ράφια υπάρχει στο σπίτι σας.

 

 • Δημιουργήστε έξτρα αποθηκευτικούς χώρους με ράφια και θήκες κάτω από παράθυρα, σε γωνίες, πάνω από πόρτες και κατά μήκος του διαδρόμου.
 • Η αρχιτεκτονική ενός δωματίου συχνά προσφέρει αναπάντεχες ευκαιρίες για αποθήκευση και διακόσμηση με φαντασία. Μία εσοχή στον τοίχο που δεν χωράει πολυθρόνα ή καναπέ μπορεί να είναι ο τέλειος χώρος για μια βιβλιοθήκη ή για ράφια που θα φιλοξενήσουν τις φωτογραφίες σας.
 • Τοποθετήστε ράφια στους στενούς χώρους ανάμεσα στα παράθυρα και στολίστε τα με τα αγαπημένα σας διακοσμητικά.
 • Αξιοποιήστε μία άδεια γωνία του δωματίου για αποθήκευση με ένα μικρό ντουλαπάκι ή με μια σειρά από ράφια με κρυφή στήριξη, από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι.

Δώστε σημασία στα υλικά

Το ξύλο είναι το πιο κοινό υλικό για τέτοιου είδους έπιπλα, αλλά μπορείτε να φτιάξετε αποθηκευτικούς χώρους, ράφια και εσοχές σε τοίχους με τούβλα και πρέκια, ή να τα κτίσετε με μπετόν σαν μέρος της δομής του δωματίου.

 • Τα υλικά όπως η χυτή σύνθετη ρητίνη, το ανοξείδωτο ατσάλι και τα χυτά πλαστικά είναι πολύ εντυπωσιακά.
 • Το τελείωμα/φινίρισμα στο ξύλο παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και το πιο παραδοσιακό τελείωμα με βάση το λάδι είναι πιο ανθεκτικό επειδή είναι ευέλικτο.
 • Άλλο δημοφιλές τελείωμα είναι οι βαφές κυτταρίνης που εφαρμόζονται με πιστολάκι ψεκασμού, όπως και στην αυτοκινητοβιομηχανία. Μία διάφανη στρώση δίνει πιο ενιαία και σύγχρονη εμφάνιση.
 • Δεν χρειάζεται να περιορίζετε τις επιλογές σας. Επιλέξτε κτιστά ράφια από χυτό μπετόν ή εντοιχισμένα ράφια. Θυμηθείτε όμως ότι πρέπει πρώτα να τα έχετε σχεδιάσει προσεκτικά ακριβώς επειδή είναι μόνιμα. Η εγκατάσταση αυτή με πρόβολο χρειάζεται ειδικό και πρέπει να υπάρχει επίσης η κατάλληλη ενίσχυση της περιβάλλουσας κατασκευής. Ο μηχανικός πρέπει να προσδιορίσει τη μέθοδο κατασκευής και την λεπτομέρεια της ενίσχυσης.

 

Πώς να αναδείξετε έξυπνα τα αντικείμενα

Το θέμα δεν είναι απλά να τοποθετήσετε λίγα αντικείμενα σε ένα ράφι. Πρέπει να φανείτε πολύ πιο δημιουργικές.

 • Πολλά όμοια αντικείμενα μαζί ή βασικά μοτίβα και σχήματα που επαναλαμβάνονται, προκαλούν το ενδιαφέρον και μετατρέπονται από καθημερινά αντικείμενα σε έργα τέχνης. Ένα μονόχρωμο γυάλινο μπουκάλι μπορεί να περνάει απαρατήρητο, αλλά ένα ράφι γεμάτο με τέτοια μπουκάλια σίγουρα θα προκαλέσει τον θαυμασμό.
 • Το χρώμα, το υλικό ή ακόμα και η προέλευση μπορούν να είναι το κοινό στοιχείο που συνδέει τα αντικείμενα που τοποθετούνται μαζί. Αν όλα τα αντικείμενα είναι λευκά, μπορείτε να συνδυάσετε διάφορους ετερόκλητους θησαυρούς που όμως συνθέτουν ένα καθαρό και ενιαίο σύνολο.
Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!
 • Αν θέλετε ατμόσφαιρα ηρεμίας στο χώρο, τοποθετήστε τα αντικείμενα συμμετρικά σε βιβλιοθήκες ή αντικριστά στις δύο πλευρές ενός παραθύρου ή του τζακιού.
 • Αν προτιμάτε το ασυνήθιστο, δοκιμάστε μία ασύμμετρη σύνθεση: δύο ράφια από τη μία πλευρά του καναπέ κι ένα ράφι από την άλλη.
 • Οι βιβλιοθήκες από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι αποτελούν ιδανική λύση για μεγάλες συλλογές και μπορούν να καθορίσουν το στυλ του καθιστικού ή να οριοθετήσουν τις ενεργές και παθητικές ζώνες ενός δωματίου.

 

Βιβλία

Η οργάνωση των βιβλίων σας δίνει την ευκαιρία να συνδυάσετε την αποθήκευση με τη διακόσμηση σε κάθε μεριά του δωματίου.

 

 • Βάψτε το εσωτερικό των ραφιών με ένα έντονο χρώμα που θα αναδείξει τη συλλογή των βιβλίων σας, θα προσθέσει βάθος στο δωμάτιο και θα τραβάει την προσοχή.
 • Ξεχωρίστε τα βιβλία ανάλογα με το χρώμα τους για να δημιουργήσετε χρωματικό εφέ. Έτσι θα έχετε σαν αποτέλεσμα μια καθαρή ενιαία εικόνα και ενδιαφέροντες και συχνά απίθανους συνδυασμούς θεματολογίας.
 • Συνδυάστε ακόμα διαφορετικά σχήματα. Οι πέτρες και άλλα οργανικά αντικείμενα από τη φύση είναι ένας ωραίος τρόπος για να σπάσετε την μονοτονία των βιβλίων στο ράφι. Στοιβάξτε τα βιβλία οριζόντια και τοποθετήστε από πάνω τους μία πέτρα, ένα κοχύλι ή ένα απολίθωμα.
 • Αναδείξτε τα ιδιαίτερα βιβλία τοποθετώντας τα έτσι ώστε να φαίνονται τα εξώφυλλά τους ή γεμίστε ένα ολόκληρο ράφι με πολύ μεγάλα βιβλία τοποθετημένα οριζόντια.
 • Τοποθετήστε τα βιβλία κατακόρυφα και οριζόντια για να κερδίσετε χώρο σε συνθέσεις με ρυθμιζόμενα ράφια.
 • Τοποθετήστε τα βιβλία με σκληρά εξώφυλλα αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους, και βάλτε τα μεγάλα βιβλία οριζόντια για να μην δημιουργείται συνωστισμός. Χρησιμοποιήστε βιβλιοστάτες για να μην χαλάνε τα εξώφυλλα. Φυλάξτε τα βιβλία σε μέρος που δεν έχει υγρασία και μην βγάλετε τα καλύμματά τους που προστατεύουν τα εξώφυλλα.

 

 

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Μέσα σε 5 μέρες δεν μου είχε μείνει ούτε ένα εκ πτωτικό κουπόνι! Ένιωθα σαν τον Άγιο Βασίλη! Πολύ μεγάλος ενθουσιασμός και προθυμία! Και 40 δείγματα να είχα και 40 κουπόνια θα είχαν φύγει πανεύκολα! Και ο Άγιος Βασίλης φέτος με Swiffer ξεσκονίζει το έλκηθρο του!

"

απο Πρεσβευτή
ριτααα