Όταν ένα παρεό αρκεί για να δημιουργήσεις έξι καλοκαιρινές εμφανίσεις


Ομορφιά
3/07/2020
Με ένα κομμάτι ύφασμα δημιουργούμε διαφορετικά καλοκαιρινά σύνολα

Εάν υπάρχει ένα αξεσουάρ το οποίο έχει ταυτιστεί όσο κανένα με το καλοκαίρι, αυτό είναι δίχως αμφιβολία το παρεό. Πρόκειται για ένα ρούχο η ιστορία του οποίου ξεκινάει στα βάθη της Ινδονησίας, εκεί όπου οι ντόπιοι το αποκαλούν sarong.

Παρότι η αρχική του χρήση ήταν να δένεται γύρω από τη μέση ή τον κορμό αντρών και γυναικών, λειτουργώντας ως ένα άνετο και δροσερό καθημερινό ένδυμα για όλες τις ώρες της ημέρας, τις τελευταίες δεκαετίες τείνει να καθιερωθεί ως ένα αποκλειστικά γυναικείο ρούχο. Εμείς το γνωρίσαμε από τις μαμάδες μας και τώρα, είναι η σειρά μας να το συστήσουμε στις κόρες μας.

Πώς θα το κάνουμε αυτό; Επιλέγοντας να δημιουργήσουμε με ένα μόνο παρεό, έξι διαφορετικές εμφανίσεις, που μπορούν να μας συντροφεύουν, όχι μόνο στη θάλασσα, αλλά όλες τις ώρες της ημέρας.

Έξι διαφορετικοί τρόποι για να αξιοποιήσεις το παρεό σου

1. Γύρω από τον λαιμό

Ένα από τα πιο διαχρονικά και κομψά δεσίματα για το παρεό, είναι εκείνο που περνάει γύρω από τον λαιμό και αφήνει γυμνούς τους ώμους. Για να το πραγματοποιήσεις, θα χρειαστεί να περάσεις το παρεό οριζόντια κάτω από τις μασχάλες, στο ύψος του στήθους. Θα κρατήσεις τις δύο γωνίες που βρίσκονται στο πάνω μέρος του παρεό, θα τις στροβιλίσεις και θα τις ενώσεις, κάνοντας ένα περίτεχνο γύρισμα και έπειτα, θα δέσεις τις άκρες στο πίσω μέρος του λαιμού σου.

Όταν ένα παρεό αρκεί για να δημιουργήσεις έξι καλοκαιρινές εμφανίσεις

2. Έξω ο ώμος

Μία εξίσου στυλάτη αλλά πιο σύγχρονη επιλογή, είναι το φόρεμα με έναν ώμο, το οποίο μπορείς να φορέσεις στην παραλία, αλλά και σε μία βραδινή έξοδο στο νησί. Κρατώντας το παρεό οριζόντια, θα το περάσεις κάτω από τη μία μασχάλη, δένοντας με διπλό κόμπο τις δύο πάνω γωνίες στον ώμο του άλλου χεριού. Θα κάνεις έναν ακόμα διπλό κόμπο στο ύψος της μέσης και το φόρεμά σου θα είναι έτοιμο.

3. Ντραπέ φόρεμα με βάση το παρεό

Τα ντραπέ φορέματα περιλαμβάνονται στη λίστα με τις πιο δημοφιλείς τάσεις της μόδας τα τελευταία χρόνια. Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι μπορούμε να υιοθετήσουμε τη συγκεκριμένη τάση, αλλάζοντας απλώς τον τρόπο με τον οποίο φοράμε τα παρεό μας. Για να δημιουργήσεις το δικό σου ντραπέ φόρεμα, θα χρειαστεί να κρατήσεις το παρεό κάθετα, καλύπτοντας το μπροστινό μέρος του σώματός σου και δένοντας τις πάνω γωνίες με ένα χαλαρό κόμπο γύρω από τον λαιμό. Στη συνέχεια, θα τραβήξεις μία από τις ελεύθερες πλευρές του παρεό, καλύπτοντας το πίσω μέρος του σώματός σου -συγκεκριμένα την περιοχή των γλουτών- και θα δέσεις με την άλλη πλευρά, περίπου στο ύψος της μέσης.

4. Το ζιπ κιλότ των διακοπών

Για εσένα που προτιμάς να φοράς ολόσωμα μαγιό στην παραλία, αξίζει να δοκιμάσεις να δημιουργήσεις με ένα παρεό μία φούστα που θυμίζει ζιπ κιλότ, για να αναδείξεις το πάνω μέρος του μαγιό σου. Για να την πραγματοποιήσεις, θα χρειαστεί να περάσεις γύρω από τη μέση σου ένα κάθετο παρεό -που οι γωνίες του θα δένουν πίσω στην πλάτη- και στη συνέχεια, να περάσεις τις κάτω άκρες ανάμεσα από τα πόδια και να τις δέσεις μπροστά.

Όταν ένα παρεό αρκεί για να δημιουργήσεις έξι καλοκαιρινές εμφανίσεις

5. Μπλουζάκια με παρεό

Τις βραδιές που ο χρόνος σε περιορίζει και δεν ξέρεις τι να φορέσεις στις διακοπές, το αγαπημένο σου παρεό μπορεί να… μεταμορφωθεί σε ένα άκρως καλοκαιρινό μπλουζάκι, το οποίο θα ταιριάξει με τα σορτσάκια, τα παντελόνια και τις φούστες σου, δίνοντάς σου το περιθώριο να κάνεις πολλούς και διαφορετικούς στυλιστικούς συνδυασμούς. Για να πραγματοποιήσεις το πιο κλασικό δέσιμο, θα χρειαστεί να διπλώσεις το παρεό κάθετα στη μέση και να το περάσεις γύρω από αυτή, δένοντας τις δύο άκρες του μεταξύ τους. Στη συνέχεια, θα σηκώσεις τις δύο άκρες που βρίσκονται στην πίσω πλευρά, καλύπτοντας την πλάτη και δένοντας έναν κόμπο γύρω από τον λαιμό σου. Θα επαναλάβεις το ίδιο καλύπτοντας το στήθος, την κοιλιά και δημιουργώντας ένα δεύτερο κόμπο πίσω από τον λαιμό.

6. Ο φιόγκος σε πρώτο πλάνο

Ένα ακόμη μπλουζάκι που θα «κλέψει» τις εντυπώσεις φέτος το καλοκαίρι και μπορείς να δημιουργήσεις με ένα παρεό, είναι το μπλουζάκι-φιόγκος. Θα ξεκινήσεις διπλώνοντας το παρεό, έως ότου να έρθει στο κατάλληλο μέγεθος για το στήθος και τον κορμό σου. Στη συνέχεια, θα περάσεις το ύφασμα πίσω από την πλάτη, θα φέρεις τις άκρες του μπροστά και θα τις δέσεις σε έναν ευφάνταστο κόμπο ή φιόγκο, ανάλογα με το τι προτιμάς.

Κλείνοντας, πέρα από τις παραπάνω προτάσεις, μια διαδικτυακή αναζήτηση θα σε βοηθήσει να ανακαλύψεις πολλές ιδέες και τρόπους για να αξιοποιήσεις στυλιστικά το παρεό σου. Ακριβώς για αυτό, δεν πρέπει να λείπει ούτε από την ντουλάπα και σίγουρα ούτε από τη βαλίτσα των φετινών σου διακοπών!