Σταυρός - Το διαχρονικό κόσμημα που πάει με όλα

Σταυρός - Το διαχρονικό κόσμημα που πάει με όλα

Καθώς η παράδοση ορίζει πως ο νονός ή η νονά μας υποδέχεται στη χριστιανική πίστη με το σύμβολό της σε χρυσό, οι περισσότερες αποκτήσατε έναν βαφτιστικό σταυρό την ημέρα που πήρατε το όνομα της γιαγιάς σας!


Από τότε, πέρασαν κάποια χρόνια και ο βαφτιστικός σταυρός μπορεί να έμεινε ξεχασμένος σε κάποιο συρτάρι, όμως ήρθαν άλλοι να δώσουν το παρών!

Την εποχή της εφηβείας ή της αμφισβήτησης ο σταυρός προτιμάται μη παραδοσιακός και συνήθως κρέμεται με πετσάκι ή κορδόνι ή καουτσούκ ψηλά στο λαιμό. Το σχήμα του είναι συνήθως πιο λεπτό και αποχωρίζεται τον χρυσό για χάρη του πιο νεανικού ασημιού ή απορρίπτει κάθε πολύτιμο μέταλλο και είναι ξύλινος ή φιλντισένιος.

Όσο περνάνε τα χρόνια ο σταυρός είναι εκεί, μόνο που είναι ίσως από λευκόχρυσο, ο οποίος κάνει δυναμικά την εμφάνισή του τα τελευταία χρόνια. Η αλυσίδα του είναι από το ίδιο υλικό και απομακρύνεται από το λαιμό για να κατέβει λίγο πιο χαμηλά. Σημαντικές επέτειοι ή σημαντικές στιγμές της ζωής αποτελούν την αφορμή για την απόκτηση ενός πιο ακριβού σταυρού, ενίοτε με πολύτιμους λίθους.

Όποιος κι αν είναι ο σταυρός που έχετε στην καρδιά σας, χρυσός, ασημένιος, από λευκόχρυσο, φίλντισι, ξύλο ή ό,τι άλλο, δεν παύει να είναι ένα κόσμημα που πάει με όλα και που ως δώρο, τείνει να έχει μεγαλύτερη συναισθηματική αξία λόγω του συμβολισμού του.

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία