Πώς το νερό micellar έγινε το κορυφαίο beauty trend για τα μαλλιά


Ομορφιά
23/02/2023
Αλλάζει όλα όσα γνώριζες για την περιποίηση των μαλλιών

Προσπαθείς να φροντίζεις καθημερινά την επιδερμίδα και τα μαλλιά σου, ακολουθώντας την κατάλληλη για τις ανάγκες σου ρουτίνα ομορφιάς και περιποίησης και χρησιμοποιώντας αξιόπιστα προϊόντα.

Η αλήθεια είναι, ωστόσο, πως οι προσπάθειές σου να χαρίσεις λάμψη στα μαλλιά και το δέρμα σου και να διατηρήσεις την όψη τους νεανική για πολλά ακόμη χρόνια δεν θα ευοδωσούν, αν δεν πίνεις κάθε μέρα το νερό σου.

Το νερό αποτελεί πηγή ζωής και είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της υγείας αλλά και της ομορφιάς σου. Διότι αν δεν καταναλώνεις το νερό που χρειάζεται το σώμα σου σε καθημερινή βάση (περίπου οκτώ ποτήρια νερό), τότε το δέρμα και τα μαλλιά σου θα δείχνουν θαμπά και άτονα, ενώ τα πρώτα σημάδια της γήρανσης δεν θα αργήσουν να φανούν. Αν αναλογιστείς πως το σώμα σου αποτελείται κατά 2/3 περίπου από νερό, τότε μπορείς να κατανοήσεις τη σημασία του να μην ξεχνάς να πίνεις το νεράκι σου!

Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι, λοιπόν, το γεγονός ότι μια από τις κορυφαίες τάσεις στην ομορφιά για το 2020, φέρνει σε πρώτο πλάνο το νερό και συγκεκριμένα, το νερό micellar.

Ο «ήρωας» της επιδερμίδας που πηγαίνει παντού το 2020

Τι είναι το νερό micellar και τι σχέση έχει με τη λάμψη της επιδερμίδας και των μαλλιών σου; Οι Γαλλίδες γνωρίζουν και «τιμούν» εδώ και χρόνια αυτό το beauty «μυστικό», αποκαλώντας μάλιστα το νερό micellar «ήρωα» της επιδερμίδας και όχι άδικα. Μπορεί να χαρίσει με ελάχιστες κινήσεις τον πιο βαθύ καθαρισμό, να τονώσει την επιδερμίδα χωρίς να τη βαρύνει, να χαρίσει λάμψη, ενώ έχει και ενυδατικές ιδιότητες.

Στα πλεονεκτήματά του δε, περιλαμβάνεται και το γεγονός ότι είναι κατάλληλο για κάθε τύπο επιδερμίδας, ακόμα και την πιο ευαίσθητη.

Τι ακριβώς είναι όμως το νερό micellar και γιατί αξίζει την προσοχή σου; Το στοιχείο που σίγουρα αξίζει να γνωρίζεις είναι πως το micellar περιέχει μικκύλια, δηλαδή μικροσκοπικά μόρια που έλκουν και αιχμαλωτίζουν ρύπους και μακιγιάζ, αφήνοντας το δέρμα απίστευτα καθαρό.

Πώς το νερό micellar έγινε το κορυφαίο beauty trend για τα μαλλιά

Γιατί να το βάλεις και στα μαλλιά σου

Αφού, λοιπόν, ανέτρεψε τα δεδομένα στην περιποίηση του προσώπου, το 2020 το micellar αλλάζει όλα όσα γνώριζες για την περιποίηση των μαλλιών.

Η χρήση νερού καθαρισμού με μικκύλια για την περιποίηση των μαλλιών θεωρείται ήδη μία κορυφαία και ιδιαίτερα αγαπητή τάση στον τομέα της ομορφιάς σε παγκόσμιο επίπεδο και κατά την άποψή μας, αποτελεί ένα από τα νέα beauty trends που πραγματικά αξίζει να ακολουθήσεις ή τουλάχιστον να δοκιμάσεις φέτος.

Γιατί; Δεν χρειάζεται να γνωρίζεις πολλά για τα μαλλιά για να κατανοήσεις πως σε σχέση με το δέρμα σου, είναι ακόμη πιο εκτεθειμένα στους εξωτερικούς παράγοντες, όπως τους ρύπους. Αυτό σημαίνει, λοιπόν, πως έχουν ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη από βαθύ καθαρισμό.

Εκτός από εκτεθειμένα όμως, τα μαλλιά σου είναι και ευαίσθητα. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, πρέπει να είσαι προσεκτική σε ό,τι αφορά την επιλογή των προϊόντων που χρησιμοποιείς. Ένα «σκληρό» σαμπουάν, για παράδειγμα, μπορεί να καθαρίσει τα μαλλιά από τους ρύπους όμως, ταυτόχρονα θα αφαιρέσει από αυτά τα απαραίτητα συστατικά.

Τα οφέλη που αξίζει να γνωρίζεις

Κάπου εδώ, λοιπόν, έρχεται το νερό micellar για να μπει στο σαμπουάν, το conditioner και το hair spray σου και να σε βγάλει από τη δύσκολη θέση, προσφέροντάς σου καθαριότητα, χωρίς να ταλαιπωρεί τα μαλλιά σου και να αφαιρεί τα πολύτιμα συστατικά τους.

Αν έχεις λιπαρά μαλλιά, σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσεις. Διότι το νερό micellar είναι ήπιο και «ευγενικό». Αυτό σημαίνει πως καθαρίζει τα μαλλιά, αλλά δεν αφαιρεί τα φυσικά έλαια από τις ρίζες των μαλλιών και το τριχωτό της κεφαλής, ενώ φαίνεται πως η συχνή -ακόμη και μακροχρόνια- χρήση του μπορεί να περιορίσει τη φθορά της τρίχας.

Χρησιμοποιώντας, λοιπόν, προϊόντα για τα μαλλιά τα οποία είναι εμπλουτισμένα με νερό micellar, όπως τη σειρά Pantene Καθαρισμός & Περιποίηση Micellar που συνδυάζει για πρώτη φορά τη θαυματουργή σύνθεση Pro-V με το μοναδικό Micellar Complex, μπορείς να περιποιείσαι τα μαλλιά σου, αφαιρώντας τους ρύπους και τις βρωμιές και αφήνοντάς τα καθαρά και ορατά υγιή. Στη συγκεκριμένη σειρά, η οποία είναι μάλιστα ειδικά σχεδιασμένη για γυναίκες με μαλλιά που έχουν τάση λιπαρότητας, θα βρεις σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό, conditioner για ενυδάτωση από τις ρίζες έως τις άκρες (και σε μορφή αφρού) καθώς και ένα leave-in spray με νερό micellar για να αναζωογονείς στη στιγμή τα μαλλιά ανάμεσα στα λουσίματα.

Πώς το νερό micellar έγινε το κορυφαίο beauty trend για τα μαλλιά

Είτε τα μαλλιά σου είναι ιδιαίτερα λιπαρά, είτε αναζητάς απλώς μια περισσότερο ήπια αλλά αποτελεσματική λύση σε ό,τι αφορά την περιποίηση των μαλλιών σου, το σίγουρο είναι πως το micellar, είναι το δημοφιλές beauty trend που αξίζει να ακολουθήσεις το 2020. Το γιατί θα το αντιληφθείς από τις πρώτες κιόλας δοκιμές!