Ό,τι μαλλιά και αν ονειρεύεσαι, το Pantene είναι δίπλα σου


Ομορφιά
23/02/2023

Σε έναν κόσμο ιδανικό, το να μην έχει φύλο η ομορφιά, η μόδα και η αυτοέκφραση, θα ήταν ο «κανόνας». Ωστόσο, μπορεί ακόμη να μην έχουμε καταφέρει να αφήσουμε πίσω μας τις διακρίσεις που δεν επιτρέπουν σε πολλούς συνανθρώπους μας να κάνουν τις επιλογές που τους εκφράζουν, αλλά φαίνεται πως κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση, με το κίνημα του #HairHasNoGender να αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα στη συγκεκριμένη περίπτωση.

 

Τι είναι το κίνημα #HairHasNoGender και γιατί αξίζει την προσοχή μας; Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Pantene, το οποίο μέσα από αυτήν την ενέργεια θέλει να στείλει παντού το μήνυμα πως ό,τι μαλλιά και αν ονειρευόμαστε, είναι δίπλα μας. Ουσιαστικά, σκοπός του Pantene είναι να σταθεί στο πλευρό των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, στηρίζοντας το δικαίωμά τους να εκφράζονται, όπως αισθάνονται, με «όχημα» την ομορφιά και ευαισθητοποιώντας όλους μας απέναντι στο σημαντικό αυτό ζήτημα. Και στην Ελλάδα, το Pantene το κάνει στηρίζοντας τη γραμμή «11528-ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ»!

 

Στηρίζοντας εμπράκτως τη διαφορετικότητα και την αυτοέκφραση

 

Για εκείνους και εκείνες που δεν το γνωρίζουν, η τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής στήριξης «11528-ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ» επαναλειτουργεί τώρα με νέο ωράριο και το Pantene είναι υπερήφανος χορηγός της, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας #HairHasNoGender.

 

Τι είναι όμως η γραμμή «11528 – ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ»* και γιατί αξίζει την προσοχή, αλλά και τη στήριξή μας; Πρόκειται για μία υπηρεσία που έχει σταθεί δίπλα στα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των γονιών, αλλά και των εκπαιδευτικών τους. Με τη βοήθεια του Pantene και της δωρεάς του, καθώς και την έμπρακτη υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων που φιλοξενεί τη δομή σε εγκαταστάσεις του, λοιπόν, η σημαντική αυτή τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης μπορεί τώρα και συνεχίζει το σπουδαίο της έργο, προσφέροντας στήριξη και καθοδήγηση, σε εκείνους που την έχουν ανάγκη.

 

Όσο για το πώς στηρίζει τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, τις οικογένειές τους, αλλά και όποιο άτομο θέλει να μιλήσει για τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα ή και την έκφραση φύλου με ειδικούς, η γραμμή «11528 - ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ»* παρέχει δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής, ψυχοκοινωνικής, ψυχολογικής στήριξης και παρέμβασης στην κρίση. Όλα αυτά διατηρώντας ένα υψηλό επίπεδο επιστημονικής εγκυρότητας και επαγγελματισμού. 

 

Και σίγουρα, η συμβολή του «11528 - ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ» είναι ιδιαίτερα σημαντική, αν αναλογιστούμε πόσοι άνθρωποι σήμερα έρχονται αντιμέτωποι με στερεότυπα και προκαταλήψεις, που δεν τους επιτρέπουν να ζουν και να εκφράζονται, όπως θέλουν, αλλά και πόσες οικογένειες ή εκπαιδευτικοί δεν διαθέτουν τις γνώσεις και τις βάσεις για να στηρίξουν τους δικούς τους ανθρώπους και να τους βοηθήσουν με τον κατάλληλο τρόπο.

 

Πώς θα στηρίξουμε την προσπάθεια του Pantene και το έργο του «11528 - ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ»

 

Στην περίπτωση, λοιπόν, που θέλουμε και εμείς να στηρίξουμε τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται τώρα για έναν καλύτερο και πιο αισιόδοξο κόσμο για όλους, για μία σύγχρονη καθημερινότητα χωρίς διακρίσεις και στερεότυπα, το Pantene και η P&G μάς δίνουν το έναυσμα να κάνουμε την αρχή.

 

Διότι εκτός από το ότι μας καλούν να «αγκαλιάσουμε» και να επικοινωνήσουμε και εμείς το μήνυμα της πρωτοβουλίας #HairHasNoGender, την ίδια ώρα μας δίνουν την ευκαιρία να στηρίξουμε έμπρακτα αυτόν τον σκοπό. Πώς μπορούμε να προσφέρουμε τη στήριξή μας; Αρκεί το άγγιγμα της οθόνης του κινητού μας για να κάνουμε το καλό, «ανεβάζοντας» απλώς την απόδειξή μας με τις αγορές προϊόντων P&G. Και το σίγουρο είναι πως η συμμετοχή του καθενός και της καθεμιάς μας μετράει και έχει τη δύναμη να αποτελέσει τη βάση για έναν καλύτερο κόσμο!

LGBTQ

Ας φροντίσουμε, λοιπόν, να σταθούμε στο πλευρό κάθε ανθρώπου που ονειρεύεται κάτι το διαφορετικό και δεν θέλει να περιορίζει πια τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεται, όσο πολύχρωμος και ιδιαίτερος και αν είναι. Άλλωστε, τα όμορφα μαλλιά δεν έχουν φύλο! Με λίγα λόγια, ας γίνουμε και εμείς μέρος της παγκόσμιας πρωτοβουλίας #HairHasNoGender του Pantene και ας στηρίξουμε το έργο της τηλεφωνικής γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης «11528 - ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ», δημιουργώντας ένα πιο όμορφο «αύριο» για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, τις οικογένειές τους, αλλά και για όλους εμάς. Διότι ο καλύτερος κόσμος που ονειρευόμαστε, είναι ένας κόσμος στον οποίο όλοι ανεξαιρέτως πρέπει να μπορούμε να συμμετέχουμε χωρίς διακρίσεις. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, ό,τι μαλλιά και αν ονειρευόμαστε, το Pantene είναι δίπλα μας και στηρίζει τις επιλογές μας!

 

 

*Το «11528 - ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ» επαναλειτουργεί με νέο ωράριο και συγκεκριμένα, Δευτέρα με Παρασκευή, από τις 12.00 έως τις 18.00. Τόσο οι τηλεφωνικές, όσο κι οι τηλεματικές κλήσεις τηρούν τις αρχές δεοντολογίας και είναι εμπιστευτικές και ανώνυμες.