Τα αίτια και η αντιμετώπιση της πιτυρίδας

Τα αίτια και η αντιμετώπιση της πιτυρίδας

1 στους 2 ανθρώπους στον κόσμο εμφανίζει πιτυρίδα σε κάποιο στάδιο της ζωής του. Μάθετε λοιπόν περισσότερα για τα αίτια και τα συμπτώματα της πιτυρίδας και ανακαλύψτε τον καλύτερο τρόπο για να απαλλαγείτε από αυτήν.


Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Τα αίτια της πιτυρίδας

Η πιτυρίδα εμφανίζεται όταν συνυπάρχουν τρεις παράγοντες:

  • Ένας μύκητας που απαντάται στο τριχωτό της κεφαλής κάθε ανθρώπου και ονομάζεται Malassezia globosa
  • Φυσικά έλαια του τριχωτού της κεφαλής, το λεγόμενο σμήγμα
  • Ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής

Όταν ο μύκητας διασπά το σμήγμα στο τριχωτό, παράγεται ελαϊκό οξύ.

Αν έχετε ευαισθησία στο ελαϊκό οξύ –όπως έχει το 50% περίπου του παγκόσμιου πληθυσμού– τότε η επιδερμίδα σας ερεθίζεται, με αποτέλεσμα να κάνουν την εμφάνισή τους τα συμπτώματα της πιτυρίδας.

Πότε εμφανίζεται η πιτυρίδα;

Η πιτυρίδα συχνά εμφανίζεται κατά την εφηβεία, όταν οι ορμόνες αρχίζουν να αλλάζουν και παράγονται περισσότερα έλαια στο τριχωτό, τα οποία ο μύκητας Malassezia globosa διασπά προκαλώντας πιτυρίδα.

Η πιτυρίδα μπορεί όμως να εμφανιστεί και σε άλλες περιόδους κατά τις οποίες αλλάζουν οι ορμόνες, για παράδειγμα σε μεγάλη ηλικία ή σε περιόδους στρες.

Τα συμπτώματα της πιτυρίδας

Ο ευκολότερος τρόπος για να αντιληφθείτε την ύπαρξη πιτυρίδας είναι να παρατηρήσετε νιφάδες στους ώμους. Υπάρχουν όμως και άλλα σημάδια, όπως:

  • Φαγούρα
  • Ερυθρότητα
  • Ξηροδερμία

Αυτά τα συμπτώματα είναι πιθανό να εμφανιστούν εξαιτίας του ερεθισμού που προκαλείται όταν το ευαίσθητο τριχωτό αντιδρά στον μύκητα που είναι υπεύθυνος για την πιτυρίδα.

 

Πώς να απαλλαγείτε από την πιτυρίδα

Ευτυχώς, η αντιμετώπιση της πιτυρίδας είναι εύκολη, όπως και η αντιμετώπιση των νιφάδων, της φαγούρας και της ξηροδερμίας – απλώς χρησιμοποιήστε ένα σαμπουάν κατά της πιτυρίδας που δρα αποδεδειγμένα ενάντια στα συμπτώματά της.

Στα σαμπουάν υπάρχει μεγάλο εύρος επιλογών, ανάλογα με τα συμπτώματα, τον τύπο μαλλιών και την επιθυμητή εμφάνιση των μαλλιών, δηλαδή αν θέλετε τα μαλλιά σας να δείχνουν π.χ. πλούσια και γεμάτα ή λεία και μεταξένια.

Όλα τα προϊόντα περιέχουν πυριθειόνη ψευδαργύρου, ένα ενεργό συστατικό το οποίο, όπως έχει αποδειχθεί σε εκατοντάδες κλινικές δοκιμές, καταπολεμά την πιτυρίδα όταν χρησιμοποιείται τακτικά.

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Δοσομετρητής απορρυπαντικού

Δοσομετρητής απορρυπαντικού

Δοσομετρητής απορρυπαντικού. Μπορείτε να παραγγείλετε μόνο 1 κάθε 1 χρόνο.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για αυτό το προϊόν

Έχετε ήδη παραγγείλει το δείγμα
Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Το Swiffer είναι πραγματικά πολύ καλό με βοηθάει στο ξεσκόνισμα ειδικά στα ψηλά σημεία (φωτιστικά / κάδρα / κουρτινόξυλα). Επίσης σχετικά με τις τρίχες της booboos όλα είναι πολύ καλύτερα . Επίσης τα ξεσκόνισμα κρατεί πολύ περισσότερο (εξοικονόμηση χρόνου και κόπου ).

"

απο Πρεσβευτή
ΚΑργυρω