Ο Kie Willis αποκαλύπτει

Ο Kie Willis αποκαλύπτει…

Η μαγεία του Παρκούρ! Χρήσιμα tips, εμπειρίες, συμβουλές και πολλά περισσότερα!


1. Τι είναι το παρκούρ;

Το παρκούρ ή free running είναι η υπερπήδηση εμποδίων που βρίσκονται στο δρόμο σου και η διάδραση με το περιβάλλον σου με έναν δημιουργικό τρόπο, ενώ πηδάς από το ένα κτίριο στο άλλο. Μπορεί να το έχετε δει σε ταινίες όπως το Casino Royal.

2. Πώς ξεκίνησε η ενασχόλησή σου με το παρκούρ;

Το παρκούρ μπήκε στη ζωή μου πριν από περίπου 8 ή 9 χρόνια, όταν είδα ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο Jump Britain. Κάποιοι φίλοι μου ξεκίνησαν να ασχολούνται, άρχισα λοιπόν κι εγώ να εξασκούμαι πολύ εντατικά και τελικά έγινα ένας από τους καλύτερους στον κόσμο - και σήμερα είμαι εδώ μαζί σας.

3. Υπάρχει ενδιαφέρον για το παρκούρ σε όλο τον κόσμο;

Ναι, παντού υπάρχει κόσμος που ασχολείται με το παρκούρ. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό γιατί μπορώ και ταξιδεύω σε όλο τον κόσμο και κάνω αυτό που αγαπώ. Έχω ταξιδέψει σε Ιαπωνία, Κίνα, Κουβέιτ, Νότια Αμερική και Άμπου Ντάμπι, το οποίο είναι απίστευτο. Το παρκούρ βρίσκεται παντού.

4. Τα βίντεο με επιδείξεις παρκούρ είναι απίστευτα δημοφιλή σε ιστοσελίδες όπως το YouTube. Για ποιο λόγο πιστεύεις ότι είναι τόσο ελκυστικό το παρκούρ για τόσο πολλούς ανθρώπους;

Νομίζω ότι το παρκούρ ελκύει τόσο κόσμο γιατί είναι εύκολο να το μάθεις και οι κινήσεις είναι στην ουσία απλές. Δεν απαιτείται κάποιος ιδιαίτερος εξοπλισμός, άρα είναι αρκετά φθηνό, είναι εύκολο να το ξεκινήσει κάποιος και έχει πολλή πλάκα. Είναι ένας τρόπος έκφρασης του σώματος που συνδυάζει κινήσεις από την ενόργανη γυμναστική και το break dancing καθώς και δραστηριότητες που θυμίζουν δρόμο μετ' εμποδίων. 

5. Πώς μπορεί να μάθει κάποιος περισσότερα για το παρκούρ;

Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το παρκούρ στο διαδίκτυο, σε ιστοσελίδες όπως το YouTube, το Facebook και το Twitter, μεταξύ άλλων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το παρκούρ, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Head & Shoulders στο Facebook.


6. Τι συμβουλές θα έδινες σε κάποιον που θέλει να ξεκινήσει το παρκούρ;

Αυτό που λέμε πάντα σε αυτούς που ξεκινούν, είναι να αρχίσουν αργά και να το πηγαίνουν βήμα βήμα. Στην αρχή πρέπει να κάνουν πιο μικρές και ήπιες κινήσεις, να δοκιμάζουν πράγματα που δεν είναι τόσο ριψοκίνδυνα και να μάθουν να ελέγχουν το σώμα τους έως ότου αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και μπορούν πλέον να εξασκούνται σε κινήσεις υψηλότερου επιπέδου. 

7. Θεωρείς ότι έχεις αυτοπεποίθηση;

Νομίζω ότι έχω αρκετή αυτοπεποίθηση και το παρκούρ με έχει σίγουρα βοηθήσει να αισθάνομαι πιο σίγουρος για τον εαυτό μου, ειδικά όταν πρέπει να κάνω κάποια φωτογράφιση και να συνεργαστώ με brands όπως η Head & Shoulders.

8. Πόσο σημαντική είναι η αυτοπεποίθηση;

Η αυτοπεποίθηση είναι πραγματικά σημαντική για μένα. Είναι το βασικό στοιχείο στις περισσότερες κινήσεις γιατί σου δίνει την ικανότητα να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό, χωρίς δισταγμούς. Σε βοηθάει ιδιαίτερα στην τεχνική και στο να το αναλύσεις στο μυαλό σου χωρίς να φοβάσαι την ίδια την κίνηση, κάτι πολύ βασικό.

9. Τι μπορεί να σε κάνει να χάσεις την αυτοπεποίθησή σου;

Υποθέτω ότι η ελλιπής νοητική προπόνηση μπορεί συχνά να μειώσει την αυτοπεποίθηση. Το πώς βλέπεις τον εαυτό σου και πώς νομίζεις ότι σε βλέπουν οι άλλοι μπορεί επίσης να σε επηρεάσει. Είναι καλό να έχεις θετική στάση.

10. Πώς προετοιμάζεσαι σωματικά και ψυχολογικά πριν κάνεις παρκούρ;

Πρέπει να αισθάνομαι άνετα με αυτά που φοράω και με τις κινήσεις που πρόκειται να εκτελέσω. Πρέπει πρώτα να οραματιστώ τις κινήσεις, να φανταστώ δηλαδή τον εαυτό μου να τις εκτελεί πριν τις κάνω στην πράξη. Στη συνέχεια δουλεύω τις κινήσεις στο μυαλό μου για να προετοιμαστώ νοητικά. 

11. Πόσο σημαντικό είναι να έχεις αυτοπεποίθηση τη στιγμή που κάνεις παρκούρ;

Είναι βασικό να έχεις αυτοπεποίθηση όταν κάνεις free running. Αν αρχίσεις να διστάζεις την ώρα που κάνεις περίπλοκες, υψηλού επιπέδου κινήσεις, μπορεί να σου στοιχίσει ακριβά. Στο free running πρέπει να μπορείς να εκτελείς τις κινήσεις σου στιγμιαία, χωρίς να διστάζεις, ώστε να μην διακινδυνεύσεις τη ζωή και τη σωματική σου ακεραιότητα.

12. Τα μαλλιά σου επηρεάζουν την αυτοπεποίθησή σου;

Ναι, τα μαλλιά μου όντως επηρεάζουν την αυτοπεποίθησή μου. Όταν ήμουν μικρότερος είχα το κούρεμα τύπου χαίτη και δεν αισθανόμουν ποτέ σίγουρος για τον εαυτό μου. Το συγκεκριμένο ήταν από τα αποτυχημένα κουρέματα της εποχής. Όταν άλλαξα τα μαλλιά μου ανέβηκε η αυτοπεποίθησή μου, και εγώ αισθανόμουν καλύτερα και ο κόσμος με κοιτούσε με άλλο μάτι.

Αν έχω ωραία μαλλιά, αισθάνομαι πιο σίγουρος. Μου δίνουν τη δύναμη να κοιτάω μπροστά, να εστιάζω στην επόμενη κίνησή μου και να υπερπηδάω τα εμπόδια.

13. Πώς έχει επηρεάσει το παρκούρ το στυλ σου;

Όταν προπονούμαι φοράω άνετα και φαρδιά ρούχα. Ωστόσο όταν βγαίνω έξω δεν ντύνομαι έτσι, δεν είναι έτσι το στυλ μου δηλαδή. Το στυλ που με χαρακτηρίζει είναι πιο προσεγμένο και casual. Οπότε αν βγω για ποτό με την παρέα μου, συνήθως θα φορέσω ένα τζιν κι ένα μπλουζάκι polo. Όσο για τα μαλλιά μου, προτιμώ το ανέμελο στυλ, τύπου surfer. Συνήθως βάζω λίγο κερί για να διαμορφώσω το look κι είμαι έτοιμος!

14. Ποια είναι τα μυστικά σου για να διατηρείς τα μαλλιά σου όμορφα ενώ είσαι συνέχεια στο τρέξιμο;

Προτιμώ να επιμελείται το κούρεμά μου κάποιος επαγγελματίας κομμωτής. Το Head & Shoulders είναι επίσης μία πολύ καλή λύση για τη φροντίδα των μαλλιών. Ακριβώς επειδή καταπολεμά την πιτυρίδα, σε κάνει να αισθάνεσαι πιο σίγουρος για τον εαυτό σου.

15. Μπορείς να μας αποκαλύψεις κάποια τρικ που σε βοηθούν να έχεις αυτοπεποίθηση και να μην διστάζεις;

Για να έχει κάποιος αυτοπεποίθηση, πρέπει πάνω απ' όλα να πιστεύει στον εαυτό του. Αν έχεις σιγουριά και εμπιστοσύνη στον εαυτό σου, τότε θα έχεις και αυτοπεποίθηση· κι αν έχεις αυτοπεποίθηση, θα είσαι και πιο αποφασιστικός, δεν θα διστάζεις. Είναι τόσο απλό.

16. Ακολουθείς κάποια ειδική μέθοδο προπόνησης;

Όλη μου η προπόνηση περιστρέφεται γύρω από το free running. Δεν πηγαίνω για τρέξιμο ή κάτι τέτοιο. Η εξάσκηση και μόνο είναι που με προετοιμάζει σωματικά και μάλιστα μου δίνει την ικανότητα να ασχολούμαι και με άλλα αθλήματα.

Πριν κάνω παρκούρ, κάνω προθέρμανση για να προετοιμάσω το σώμα μου για την άσκηση ενώ κάνω επίσης και νοητική προπόνηση. Για μένα είναι σημαντικό να φανταστώ νοερά την κίνηση που πρόκειται να εκτελέσω και να τη δουλέψω πρώτα στο μυαλό μου. Έτσι, είμαι ψυχολογικά προετοιμασμένος και δεν διστάζω καθόλου κατά την εκτέλεση των κινήσεων.

total-care-new
Head & Shoulders Ultra Total Care Αντιπιτυριδικό Σαμπουάν Για Άνδρες 360ml
(404)

Ενυδατώνει και προσφέρει εξαιρετικά καθαρά και ευκολοχτένιστα μαλλιά

ανακαλύψτε τώρα

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Σαμπουάν

Head and Shoulders

Head and Shoulders

€1,00

έκπτωσης στο κατάστημα

Οι πληροφορίες για τα προϊόντα αυτά θα είναι διαθέσιμες σύντομα

Για να εκτυπώσετε τα κουπόνια σας, παρακαλούμε χρησιμοποιήστε υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος με εκτυπωτή

Δοσομετρητής απορρυπαντικού

Δοσομετρητής απορρυπαντικού

Δοσομετρητής απορρυπαντικού. Μπορείτε να παραγγείλετε μόνο 1 κάθε 1 χρόνο.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για αυτό το προϊόν

Έχετε ήδη παραγγείλει το δείγμα
Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Το Swiffer είναι πραγματικά πολύ καλό με βοηθάει στο ξεσκόνισμα ειδικά στα ψηλά σημεία (φωτιστικά / κάδρα / κουρτινόξυλα). Επίσης σχετικά με τις τρίχες της booboos όλα είναι πολύ καλύτερα . Επίσης τα ξεσκόνισμα κρατεί πολύ περισσότερο (εξοικονόμηση χρόνου και κόπου ).

"

απο Πρεσβευτή
ΚΑργυρω