Μπορεί το χλώριο να καταστρέψει τα μαλλιά μου

Μπορεί το χλώριο να καταστρέψει τα μαλλιά μου;

Το κολύμπι μπορεί να αποτελεί μια εξαιρετική μορφή άσκησης, όμως η συχνή έκθεση στις χημικές ουσίες που περιέχονται στο νερό της πισίνας έχει το τίμημά της για τα μαλλιά σας…


Η έκθεση σε χλωριωμένο νερό δεν είναι ό,τι καλύτερο για τα μάτια, το δέρμα και τα μαλλιά μας, καθώς προκαλεί ερεθισμούς και ξηρότητα. Από την άλλη όμως, σε σχετικά χαμηλές συγκεντρώσεις, το χλώριο είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στην εξουδετέρωση των επιβλαβών παθογόνων μικροοργανισμών από το νερό της πισίνας.

Πώς επηρεάζει το χλώριο τα μαλλιά

Η σύντομη, περιστασιακή έκθεση σε χλωριωμένο νερό δεν θα επηρεάσει ιδιαίτερα τα μαλλιά σας, η τακτική όμως έκθεση μπορεί να προκαλέσει σημαντικές φθορές, καθώς το χλώριο απομακρύνει τα φυσικά έλαια των μαλλιών. Ορισμένες φορές μάλιστα τα μαλλιά των κολυμβητών γίνονται εμφανώς ξηρά και άγρια.

Ωστόσο, οι κολυμβητές δεν παρουσιάζουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν τριχόπτωση σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο. Παρότι υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που υποδηλώνουν ότι, σε περιπτώσεις εξαιρετικά υψηλής έκθεσης σε χλώριο, το τριχωτό της κεφαλής μπορεί να εμφανίσει ξηροδερμία με αποτέλεσμα την αραίωση ή την πτώση των μαλλιών, αυτό συμβαίνει μόνο σε επίπεδα χλωρίου που υπερβαίνουν κατά πολύ αυτά μιας τυπικής πισίνας.

Το νερό της πισίνας αλλάζει το χρώμα των μαλλιών

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Η - όχι και τόσο κολακευτική - πράσινη απόχρωση που κάνει ορισμένες φορές την εμφάνισή της στα μαλλιά των κολυμβητών (και ιδίως στα ξανθά μαλλιά) δεν οφείλεται πρωτίστως στο χλώριο της πισίνας.

Στην πραγματικότητα, ο αποχρωματισμός αυτός προκαλείται από τα οξειδωμένα μέταλλα που περιέχονται στο νερό. Ωστόσο, οι βαφές και το χλώριο μπορεί να επιδεινώσουν την κατάσταση. Επειδή τόσο η έκθεση στο χλώριο όσο και ορισμένες βαφές μπορούν να κάνουν τα μαλλιά ξηρά και πορώδη, γίνεται ευκολότερη η απορρόφηση άλλων χημικών ουσιών που προκαλούν αποχρωματισμό.

Συμβουλές για την προστασία των μαλλιών σας

 

  • Βρέξτε τα μαλλιά σας με καθαρό νερό και εφαρμόστε conditioner πριν από το κολύμπι —με αυτόν τον τρόπο θα ενυδατώσετε τα μαλλιά σας, αποτρέποντας την περαιτέρω απορρόφηση χλωριωμένου νερού όσο κολυμπάτε.
  • Φορέστε σκουφάκι.
  • Ξεβγάλτε, λούστε και εφαρμόστε conditioner στα μαλλιά σας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα μετά το κολύμπι για να απομακρύνετε τα χημικά και να αντικαταστήσετε τα χαμένα φυσικά έλαια και την υγρασία. Ζητήστε από τον κομμωτή ή τον φαρμακοποιό σας να σας συστήσει κάποιο ειδικό προϊόν για την προστασία των μαλλιών από το χλώριο.
  • Αλλάξτε το πρόγραμμα της κολύμβησής σας το καλοκαίρι, αποφεύγοντας πού και πού το χλωριωμένο νερό. Αντ’ αυτού προτιμήστε μια βουτιά στη θάλασσα.
  • Οι πισίνες που χρησιμοποιούν εναλλακτικές μεθόδους απολύμανσης, όπως το αλάτι ή τα συστήματα καθαρισμού με όζον, κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος. Ρωτήστε, λοιπόν, στα γυμναστήρια και τα σπα της περιοχής σας σχετικά με τη μέθοδο απολύμανσης.

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Το Swiffer είναι πραγματικά πολύ καλό με βοηθάει στο ξεσκόνισμα ειδικά στα ψηλά σημεία (φωτιστικά / κάδρα / κουρτινόξυλα). Επίσης σχετικά με τις τρίχες της booboos όλα είναι πολύ καλύτερα . Επίσης τα ξεσκόνισμα κρατεί πολύ περισσότερο (εξοικονόμηση χρόνου και κόπου ).

"

απο Πρεσβευτή
ΚΑργυρω