Κωδικός «Πιτυρίδα»: τί είναι και πώς να την αντιμετωπίσετε

Κωδικός «Πιτυρίδα»: τί είναι και πώς να την αντιμετωπίσετε

Όλοι έχουμε ακούσει για την πιτυρίδα, πόσοι όμως από μας ξέρουμε τι ακριβώς είναι, ή αν έχουμε και οι ίδιοι; Και εάν όντως έχουμε πιτυρίδα, ποιος είναι ο ταχύτερος και αποτελεσματικότερος τρόπος για να απαλλαγούμε από αυτή;


Γνωρίζατε ότι το 50% των ενηλίκων έχει πιτυρίδα*; Διαβάστε αυτόν τον απλό οδηγό και δείτε αν είστε και εσείς μεταξύ αυτών, αλλά και τι μπορείτε να κάνετε για να την αντιμετωπίσετε.

Τι είναι;

Η απώλεια νεκρών κυττάρων από το τριχωτό της κεφαλής είναι φυσιολογικό φαινόμενο, καθώς τα κύτταρα του δέρματος πεθαίνουν και ανανεώνονται. Σε κάποιους όμως από εμάς, αυτό το φυσιολογικό φαινόμενο εκδηλώνεται με ασυνήθιστα μεγάλες ποσότητες ορατών νιφάδων. Αυτό ακριβώς είναι η πιτυρίδα.

Μήπως έχω κι εγώ;

Η ξηρή και φολιδωτή επιδερμίδα, αλλά και οι χαρακτηριστικές λευκές νιφάδες είναι οι πιο εύγλωττες ενδείξεις ότι μπορεί να έχετε πιτυρίδα. Το πρόβλημα είναι συχνά ιδιαίτερα ενοχλητικό τόσο από αισθητικής άποψης όσο και λόγω της φαγούρας που προκαλεί.

Τα άσχημα νέα:

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Δυστυχώς είναι πολλοί οι παράγοντες που επιδεινώνουν το πρόβλημα της πιτυρίδας και παρατείνουν την εμφάνιση των νιφάδων.

Η ζέστη και οι εναλλαγές της θερμοκρασίας, για παράδειγμα, ξηραίνουν ακόμη περισσότερο την επιδερμίδα του κεφαλιού σας. Τις καιρικές συνθήκες δεν μπορούμε βέβαια να τις ελέγξουμε, μπορούμε όμως να αποφεύγουμε κάποιες συνήθειες στο styling των μαλλιών μας που επιδεινώνουν την ξηρότητα της επιδερμίδας μας.

Καταχωνιάστε λοιπόν για ένα διάστημα τις συσκευές και τα λοιπά προϊόντα ισιωτικής σε ένα συρτάρι ή, αν δεν μπορείτε να κάνετε αλλιώς, κάντε χρήση με φειδώ ή αποφύγετε να στεγνώνετε τα μαλλιά σας στο πολύ ζεστό. Το χειμώνα, η θέρμανση επιδεινώνει το πρόβλημα καθώς ξηραίνει ακόμη περισσότερο την επιδερμίδα. 

Τα καλά νέα:

Ευτυχώς υπάρχουν τρόποι για να ελαχιστοποιήσετε το πρόβλημα και να απαλλαγείτε από την πιτυρίδα! Τον καθοριστικότερο ρόλο παίζει η επιλογή του σωστού σαμπουάν αλλά και η τακτική του χρήση. Δοκιμάστε για παράδειγμα το Head & Shoulders Menthol Fresh, το οποίο καθαρίζει εντατικά τα μαλλιά σας, χαρίζοντάς τους ταυτόχρονα άρωμα φρέσκιας μέντας. Πολύ ωφέλιμο είναι και το λούσιμο με χλιαρό νερό. Τέλος, το τακτικό βούρτσισμα των μαλλιών με μια καλή βούρτσα από φυσική τρίχα μπορεί να συμβάλλει στη ρύθμιση της φυσικής απώλειας των κυττάρων του τριχωτού. 

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Σαμπουάν

Head and Shoulders

Head and Shoulders

€1,00

έκπτωσης στο κατάστημα

Οι πληροφορίες για τα προϊόντα αυτά θα είναι διαθέσιμες σύντομα

Για να εκτυπώσετε τα κουπόνια σας, παρακαλούμε χρησιμοποιήστε υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος με εκτυπωτή

Δοσομετρητής απορρυπαντικού

Δοσομετρητής απορρυπαντικού

Δοσομετρητής απορρυπαντικού. Μπορείτε να παραγγείλετε μόνο 1 κάθε 1 χρόνο.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για αυτό το προϊόν

Έχετε ήδη παραγγείλει το δείγμα