Τα συστατικά που θα επαναφέρουν τη λάμψη της επιδερμίδας σου μετά τις διακοπές


Ομορφιά
25/08/2020
Από τη βιταμίνη C στο σαλικυλικό οξύ και τη νιασιναμίδη

Μπορεί η επιστροφή από τις διακοπές να σε βρίσκει κάθε χρόνο ξεκούραστη και αναζωογονημένη, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο με την επιδερμίδα σου.

Η ηλιακή ακτινοβολία, οι υψηλές θερμοκρασίες, ο ξηρός αέρας από τα κλιματιστικά και φυσικά, το θαλασσινό αλάτι έχουν κάνει την επιδερμίδα σου να δείχνει θαμπή, ξηρή και ενδεχομένως ταλαιπωρημένη. Το αισθάνεσαι κάθε φορά που την αγγίζεις και το βλέπεις συχνά, όταν κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη. Ο ήλιος έχει κάνει την επιδερμίδα σου πιο σκληρή και ξηρή, ενώ ενδεχομένως έχει αφήσει και τα σημάδια του, δηλαδή… μερικές φακίδες ή αποχρωματισμούς, σε διάφορα σημεία του σώματός σου.

Έχεις κάθε λόγο, λοιπόν, να αφιερώσεις λίγο από τον χρόνο σου τώρα για να εμπλουτίσεις ή να αλλάξεις τη ρουτίνα περιποίησής σου και να επαναφέρεις την υγεία και τη λάμψη της επιδερμίδας σου έπειτα από τις διακοπές. Για να συμβεί αυτό, θα χρειαστεί να αναδιαμορφώσεις την καθημερινή φροντίδα της επιδερμίδας σου, δίνοντας έμφαση στα κατάλληλα συστατικά. Το ποια είναι αυτά, θα το ανακαλύψεις παρακάτω!

Επενδύοντας σε ένα καθαριστικό προσώπου με βιταμίνη C

Σίγουρα φροντίζεις να καθαρίζεις καλά το πρόσωπό σου πρωί και βράδυ. Το στοιχείο όμως, που αλλάζει σε ό,τι αφορά τον καθημερινό καθαρισμό του προσώπου σου, σχετίζεται με τα συστατικά που καλό είναι να περιέχει το καθαριστικό σου αυτή την εποχή. Η συμβουλή μας είναι να επενδύσεις σε ένα απαλό καθαριστικό προϊόν με βιταμίνη C προκειμένου να αναστρέψεις -όσο αυτό είναι εφικτό, φυσικά- τις επιπτώσεις από την έκθεσή σου στην ηλιακή ακτινοβολία. Αν δεν το γνώριζες, η βιταμίνη C δεν φημίζεται μόνο για τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες, αλλά ενισχύει ταυτόχρονα την ελαστικότητα του δέρματος.

Τα συστατικά που θα επαναφέρουν τη λάμψη της επιδερμίδας σου μετά τις διακοπές

Επιλέγοντας ένα πίλινγκ με υαλουρονικό οξύ, αλόη ή αλλαντοΐνη

Για να επαναφέρεις τη λάμψη της επιδερμίδας σου και να την κάνεις να δείχνει ξανά λεία και ομοιόμορφη, θα χρειαστεί να κάνεις την απολέπιση μέρος της εβδομαδιαίας ρουτίνας ομορφιάς σου. Ενδεχομένως όμως, θα χρειαστεί να αλλάξεις τα προϊόντα πίλινγκ που χρησιμοποιείς τώρα. Η συμβουλή μας είναι να επενδύσεις σε ένα απολεπιστικό προϊόν που περιέχει υαλουρονικό οξύ, αλόη ή αλλαντοΐνη. Το υαλουρονικό οξύ ενυδατώνει σε βάθος την επιδερμίδα, αφού μπορεί να συγκρατεί έως και 1.000 φορές το βάρος του σε νερό. Όσο για την αλόη, έχει άκρως ενυδατικές και καταπραϋντικές ιδιότητες, το ίδιο και η αλλαντοΐνη, μια χημική ένωση με αντιερεθιστική, επουλωτική και ενυδατική δράση.

Extra tip: Πριν την απολέπιση, μπορείς να στρέφεσαι και στη μέθοδο του ξηρού βουρτσίσματος για να απομακρύνεις τις τοξίνες από την επιδερμίδα σου, να τη συσφίγγεις και να τονώνεις την κυκλοφορία του αίματος στις περιοχές του σώματός σου που αντιμετωπίζεις προβλήματα με την κυτταρίτιδα.

Τα συστατικά που θα επαναφέρουν τη λάμψη της επιδερμίδας σου μετά τις διακοπές

Ενυδάτωση σε βάθος με νιασιναμίδη

Η ενυδάτωση αποτελεί ενδεχομένως τη βασικότερη παράμετρο σε ό,τι αφορά την υγεία της επιδερμίδας σου. Για να προσφέρεις, λοιπόν, στην επιδερμίδα σου την επιπλέον ενυδάτωση που χρειάζεται μετά τις διακοπές, αξίζει να στραφείς σε συστατικά με σημαντικές ενυδατικές ιδιότητες. Σίγουρα αξίζει να δοκιμάσεις να εντάξεις στη ρουτίνα περιποίησής σου τη νιασιναμίδη, δηλαδή τη βιταμίνη Β3. Μπορεί να μην είναι τόσο ευρέως γνωστή όσο το υαλουρονικό οξύ ή η ρετινόλη, όμως έχει σημαντική ενυδατική δράση, μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα του κολλαγόνου στην επιδερμίδα, δρα κατά της ακμής και των ελεύθερων ριζών και δεν ερεθίζει το δέρμα. Να θυμάσαι απλώς ότι δεν «λειτουργεί» καλά σε συνδυασμό με τη βιταμίνη C.

Αντιμετωπίζοντας τις κηλίδες με σαλικυλικό οξύ

Αν μετά τις διακοπές παρατηρείς καφέ σημάδια στο πρόσωπο και το σώμα σου, τότε το γεγονός αυτό οφείλεται πιθανότατα στον αποχρωματισμό της επιδερμίδας σου λόγω της μεγάλης έκθεσης στον ήλιο. Για να αντιμετωπίσεις το συγκεκριμένο πρόβλημα και να αποκτήσεις ξανά λεία και ομοιόμορφη επιδερμίδα, δοκίμασε να εντάξεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου το σαλικυλικό οξύ. Βλέπεις, το συγκεκριμένο συστατικό έχει αντιφλεγμονώδη δράση, μειώνει την παραγωγή σμήγματος και μπορεί να περιορίσει τον αποχρωματισμό της επιδερμίδας.

Τα συστατικά που θα επαναφέρουν τη λάμψη της επιδερμίδας σου μετά τις διακοπές

Αλλάζοντας τις ξυριστικές σου μηχανές

Στο τέλος της λίστας μας, δεν θα βρεις ένα ακόμη «θαυματουργό» για την επιδερμίδα σου συστατικό, αλλά μία τεχνολογία που μπορεί πραγματικά να σε βοηθήσει να φερθείς με μεγαλύτερη φροντίδα στην επιδερμίδα σου αυτή την περίοδο. Άλλωστε, την έχει μεγάλη ανάγκη. Βλέπεις, μπορεί να μην το γνώριζες, όμως τα προϊόντα που χρησιμοποιείς για το ξύρισμά σου και ο τρόπος που ξυρίζεσαι, ενδέχεται να ερεθίσουν και να ταλαιπωρήσουν την επιδερμίδα σου. Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, λοιπόν, όταν και η επιδερμίδα σου είναι περισσότερο ξηρή και ενδεχομένως ευαίσθητη, καλό είναι να μην στραφείς σε ένα απλό ξυραφάκι για το ξύρισμά σου. Αντιθέτως, αξίζει να επενδύσεις σε μία γυναικεία ξυριστική μηχανή η οποία έχει σχεδιαστεί ειδικά για ευαίσθητες επιδερμίδες, διαθέτει τουλάχιστον τρεις λεπίδες και περιέχει λιπαντική ταινία. Η Gillette Venus Smooth Sensitive αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή και για την περίοδο μετά τις διακοπές. Διότι δεν θα ερεθίσει την επιδερμίδα σου και την ίδια ώρα, θα σου προσφέρει τέλεια απαλότητα στα πόδια.

Extra tip: Για να περιποιηθείς ακόμη πιο πολύ την επιδερμίδα σου και να μην την ταλαιπωρήσεις επιπλέον, δοκίμασε να εντάξεις στη ρουτίνα περιποίησής σου και ένα τζελ ξυρίσματος με προηγμένα λιπαντικά συστατικά, όπως το Gillette Satin Care Sensitive Skin.  Με αυτόν τον τρόπο η ξυριστική σου μηχανή θα γλιστρά πιο εύκολα πάνω σου.

Τα συστατικά που θα επαναφέρουν τη λάμψη της επιδερμίδας σου μετά τις διακοπές

Φρόντισε να κάνεις μερικές αλλαγές στη ρουτίνα περιποίησης σου και δες τη λάμψη της επιδερμίδας σου να επανέρχεται. Σε κάθε περίπτωση, όποιο από τα παραπάνω συστατικά επιλέξεις, να θυμάσαι ότι η πραγματική ομορφιά έρχεται από μέσα προς τα έξω. Προσπάθησε, λοιπόν, να πίνεις αρκετό νερό, να καταναλώνεις φρούτα και λαχανικά, ώστε να παραμένεις ενυδατωμένη. Επιπλέον, προμηθεύσου κρέμες, serum και ξυριστικές μηχανές που περιέχουν τα συστατικά τα οποία θα βοηθήσουν την επιδερμίδα σου να βρει ξανά τη λάμψη της. Βασική προϋπόθεση είναι να γνωρίζεις καλά τις ανάγκες της επιδερμίδας σου και να ζητήσεις τη γνώμη ενός ειδικού, στην περίπτωση που αντιμετωπίζεις συχνά κάποια δερματικά προβλήματα ή έχεις ιδιαίτερα ευαίσθητο δέρμα.