Η ιστορία της Gillette για ένα βαθύ και άνετο ξύρισμα


Ομορφιά
28/07/2020
Οι ξυριστικές μηχανές Gillette προσφέρουν ένα επαγγελματικό ξύρισμα στους άνδρες, στην άνεση του σπιτιού τους!

Gillette: Λεπίδα πιο ακριβής και από χειρουργικό νυστέρι!

Σίγουρα υπήρχε καλύτερος και πιο οικονομικός τρόπος να απολαύσει ο κάθε άνδρας ένα πιο βαθύ και άνετο ξύρισμα από την επίσκεψη στο κουρείο - κάτι που ήταν η μόνη λύση μέχρι το 1900 - όταν ο King Gillette δημιούργησε την πρώτη λεπίδα ασφαλείας με σκοπό να προσφέρει στους άνδρες επαγγελματικό ξύρισμα, στην άνεση στου σπιτιού τους.

Το 1998 κάνει το ντεμπούτο της η Gillette Mach 3. Οι λεπίδες έγιναν 3 και η κίνηση στην κεφαλή μεταφέρθηκε μπροστά, για πιο άνετο και αποτελεσματικό ξύρισμα.

Η ιστορία του ξυρίσματος αναπτύχθηκε παράλληλα με την εξέλιξη των ανδρικών ξυριστικών μηχανών. Το σχήμα της κεφαλής και ο αριθμός των λεπίδων έχουν αλλάξει με την πάροδο του χρόνου. Παράλληλα προστέθηκε η κινούμενη κεφαλή στις λαβές, για να μιμείται τις κινήσεις του καρπού του κουρέα, και να επιτυγχάνεται η καλύτερη επαφή μεταξύ της ξυριστικής μηχανής και της επιδερμίδας.

Η ιστορία του ξυρίσματος συνεχίζει να εμπνέει και να συνεισφέρει στην εξέλιξη του σχεδιασμού των ανδρικών ξυριστικών μηχανών της Gillette. Πρόσφατο παράδειγμα, η ξυριστική μηχανή Fusion ProGlide με τεχνολογία FlexBall, η οποία προσαρμόζεται στις καμπύλες του προσώπου, ενώ η κάθε λεπίδα προσφέρει μεγαλύτερη ακρίβεια στο χειρισμό και από ένα χειρουργικό νυστέρι.