Υγιεινά έλαια από την κορυφή ως τα νύχια

Υγιεινά έλαια, από την κορυφή ως τα νύχια.

Οι ευεργετικές –θεραπευτικές, καταπραϋντικές και προστατευτικές– ιδιότητες ορισμένων ελαίων είναι γνωστές από την αρχαιότητα. Τα τελευταία χρόνια, αυτά τα πολύτιμα αγαθά, με διάφορες μορφές, χαίρουν ακόμη μεγαλύτερης εκτίμησης.


Σήμερα στην αγορά κυκλοφορούν έλαια για όλα σχεδόν τα μέρη του σώματος, από την κορυφή ως τα νύχια. Τα πιο γνωστά είναι το ελαιόλαδο, το αργανέλαιο, το λάδι jojoba, το αμυγδαλέλαιο και το λάδι καρύδας.

Επί πολλά χρόνια, τα καλλυντικά προϊόντα για την επιδερμίδα περιείχαν διάφορα έλαια. Μέχρι σήμερα όμως, στα ντουλαπάκια του μπάνιου των περισσότερων σπιτιών υπάρχει κάποιο λάδι ομορφιάς, στην πιο αγνή εκδοχή του, μέσα σε μικρά κομψά φιαλίδια.

Απαλή φροντίδα από δέντρα και θάμνους:

Το αργανέλαιο είναι ένα εκλεκτό και ακριβό έλαιο που λαμβάνεται από τους καρπούς του μαροκινού δένδρου Αrgania spinosa (μαροκινό σιδηρόξυλο) μετά το ψήσιμο και την άλεση των σπόρων τους. Χρησιμοποιείται, μεταξύ άλλων, στη θεραπεία των εύθραυστων νυχιών, και στην ενυδάτωση της επιδερμίδας. Ακόμη, λέγεται ότι αποκαθιστά τη στιλπνότητα του δέρματος, και ότι έχει θεραπευτική δράση.

Οι υποστηρικτές του ελαίου jojoba αναφέρουν τα ίδια ευεργετικά αποτελέσματα. Το πλούσιο σε πρωτεΐνες έλαιο χαρίζει στιλπνότητα και αναζωογονεί την επιδερμίδα.

Πολύτιμοι καρποί:

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Οι ιδιότητες του ελαίου που εξάγεται από τα αμύγδαλα χαίρουν επίσης μεγάλης εκτίμησης. Το αμυγδαλέλαιο είναι απαλό και καταπραϋντικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση του μακιγιάζ αντί για σαπούνι και άλλα προϊόντα καθαρισμού. Πολλές γυναίκες βάζουν αμυγδαλέλαιο στις βλεφαρίδες τους το βράδυ, μια διαδικασία που λέγεται ότι επιταχύνει την ανάπτυξη των βλεφαρίδων και βελτιώνει την πυκνότητά τους. Το αμυγδαλέλαιο προτιμάται επίσης ως έλαιο μασάζ επειδή απορροφάται από την επιδερμίδα πιο αργά σε σύγκριση με άλλα έλαια.

Αξιοσημείωτο είναι και το λάδι καρύδας. Το λάδι καρύδας κατέχει επίσης σημαντική θέση στον κόσμο της ομορφιάς. Χρησιμοποιείται ως κοντίσιονερ για το δέρμα ή για τα σκασίματα στα πόδια. Επίσης, μερικές σταγόνες στην μπανιέρα κάνουν το δέρμα στιλπνό και λαμπερό.

Η ομορφιά στην κουζίνα σας:

Σε περίπτωση που δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να επενδύσετε σε κάποια προϊόντα ομορφιάς, μην απελπίζεστε. Μπορείτε κάλλιστα να πάτε στην κουζίνα ή στην αποθήκη και να πάρετε το μπουκάλι με το ελαιόλαδο. Το λάδι της ελιάς χρησιμοποιείται εδώ και πολλούς αιώνες, κυρίως από τους λαούς της Μεσογείου, στη θεραπεία των παρωνυχίδων, αλλά και για τους σκληρούς αγκώνες, και τα ταλαιπωρημένα από τον χειμώνα πόδια. Για να προστατεύσετε την επιδερμίδα σας και να της χαρίσετε ελκυστική απαλότητα, το ελαιόλαδο αναφέρεται συχνά ως η καλύτερη δυνατή επιλογή.

Ένας παράγοντας που πρέπει πάντα να λαμβάνετε υπόψη όταν έρχεται η ώρα να επιλέξετε το κατάλληλο έλαιο είναι ότι υπάρχουν ποικιλίες περισσότερο ή λιγότερο λιπαρές. Τα πιο «ξηρά» έλαια απορροφώνται πιο γρήγορα από το δέρμα, ωστόσο τα αποτελέσματά τους δεν έχουν τόσο μεγάλη διάρκεια. Τα πιο λιπαρά έλαια έχουν μεγαλύτερης διάρκειας δράση, αλλά απορροφώνται πιο αργά από το δέρμα. Η καλύτερη προσέγγιση είναι η επιλογή του ελαίου με βάση τον τύπο του δέρματός σας – ένα «ξηρό» έλαιο για τα λιπαρά δέρματα και ένα «λιπαρό» έλαιο για τα ξηρά δέρματα.

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Το Swiffer είναι πραγματικά πολύ καλό με βοηθάει στο ξεσκόνισμα ειδικά στα ψηλά σημεία (φωτιστικά / κάδρα / κουρτινόξυλα). Επίσης σχετικά με τις τρίχες της booboos όλα είναι πολύ καλύτερα . Επίσης τα ξεσκόνισμα κρατεί πολύ περισσότερο (εξοικονόμηση χρόνου και κόπου ).

"

απο Πρεσβευτή
ΚΑργυρω