Προστατέψτε το δέρμα σας ενάντια στις ακτίνες του ήλιου

Προστατέψτε το δέρμα σας ενάντια στις ακτίνες του ήλιου

Γιατί ο ήλιος θέλει την «προσοχή» του!


Η προστασία από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου πρέπει να αποτελεί θέμα ρουτίνας για εσάς και την οικογένειά σας. Αποκτήστε τη συνήθεια να βάζετε αντηλιακό κάθε μέρα, ακόμη κι όταν δεν πηγαίνετε στην παραλία, και να φοράτε ρούχα που σας προστατεύουν από τον ήλιο.

Το ηλιακό έγκαυμα είναι η πιο εμφανής (και επώδυνη) ένδειξη ότι μείνατε στον ήλιο παραπάνω από ό,τι θα έπρεπε. Οι πανάδες, η ανομοιογενής απόχρωση του δέρματος και το σπασμένο και ξηρό δέρμα είναι μερικές ακόμη από τις ανεπιθύμητες παρενέργειες της έκθεσης στο ήλιο.

Η υπερέκθεση όμως στις βλαβερές υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου έχει και πιο μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία. Περίπου το 90% των μη μελανωματικών καρκίνων και το 65% των μελανωματικών σχετίζονται με την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία. Φροντίστε τον εαυτό σας και την οικογένειά σας με τις παρακάτω συμβουλές αντηλιακής προστασίας.

Μείνετε μακριά από τον ήλιο

Αποφύγετε κάθε παρατεταμένη υπαίθρια δραστηριότητα τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας (δηλαδή από τις 11:00 π.μ. έως τις 4:00 μ.μ.) ώστε να περιορίσετε την έκθεσή σας στην υπεριώδη ακτινοβολία. Εάν θέλετε οπωσδήποτε να αποκτήσετε μαύρισμα, προσπαθήστε να το κάνετε το πρωί ή μετά τις 4 το απόγευμα για να αποφύγετε τον κίνδυνο εγκαύματος. Μην χρησιμοποιείτε λάδι μαυρίσματος γιατί επιτείνει την επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας.

Πασαλειφτείτε!

Κάθε φορά που βγαίνετε έξω μην παραλείπετε να βάζετε επαρκή ποσότητα αντηλιακού. Οι περισσότεροι ειδικοί συνιστούν τη χρήση αντηλιακών ευρέος φάσματος με δείκτη τουλάχιστον SPF30. Για την ικανοποιητική προστασία ολόκληρου του σώματος απαιτούνται τουλάχιστον δύο «σφηνάκια» αντηλιακού. Για το πρόσωπό σας απαιτείται ποσότητα αντηλιακού ίση με την επιφάνεια ενός νομίσματος 50 λεπτών του ευρώ. Αλείψτε ομοιόμορφα αντηλιακό σε όλο το σώμα κάνοντας κινήσεις μασάζ ώστε να απλωθεί καλά στην επιφάνεια της επιδερμίδας σας και να παραμείνει στη θέση του.

Ανανεώνετε διαρκώς το αντηλιακό

Το αντηλιακό διαρκεί δύο ώρες όταν είστε εκτεθειμένες στον ήλιο, ενώ φεύγει πολύ εύκολα όταν ξεπλένεται με νερό ή τρίβεται. Εάν ιδρώνετε πολύ ή εάν μπαίνετε στο νερό για να κολυμπήσετε, πρέπει να ανανεώνετε το αντηλιακό κάθε μία ώρα ή όταν βγαίνετε από το νερό για να είστε σίγουρες ότι το δέρμα σας προστατεύεται επαρκώς.

Φοράτε προστατευτικά ρούχα

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Αυτός είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προστατεύεστε από τον ήλιο, καθώς τα υφάσματα βοηθούν στην απορρόφηση ή την παρεμπόδιση της υπεριώδους ακτινοβολίας.

Όσο περισσότερα τμήματα της επιδερμίδας σας καλύπτονται με ρούχα, τόσο το καλύτερο. Όταν αγοράζετε ρούχα, επιλέξτε υφάσματα με δείκτη προστασίας υπεριώδους ακτινοβολίας (UPF). Τα υφάσματα αυτά δεν επιτρέπουν στην υπεριώδη ακτινοβολία να τα διαπερνά. Κάθε φορά που βγαίνετε από το σπίτι μην ξεχνάτε επίσης να φοράτε πλατύγυρο καπέλο και γυαλιά προστασίας από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Να είστε πάντα σε επιφυλακή

Ακόμη κι όταν βρίσκεστε στη σκιά ή έχει συννεφιά, οι υπεριώδεις ακτίνες διαθλώνται και μπορούν να τη διαπεράσουν. Μην σας πιάνουν λοιπόν οι τεμπελιές και μην παραλείπετε να βάζετε αντηλιακό μόνο και μόνο επειδή ο ήλιος δεν σας φαίνεται και τόσο δυνατός. Είναι προτιμότερο να αποκτήσετε τη συνήθεια να βάζετε αντηλιακό κάθε μέρα ό,τι καιρό κι αν κάνει παρά να αφήνετε την προστασία του δέρματός σας στις διαθέσεις του καιρού.

Δώστε ιδιαίτερη βαρύτητα στα ευαίσθητα σημεία

Όταν βάζετε αντηλιακό, δείξτε ιδιαίτερη προσοχή και στα σημεία που συνήθως παραβλέπουμε. Πολλοί από εμάς ξεχνάμε ότι τα αυτιά, η μύτη, το πίσω μέρος του λαιμού, τα χέρια και τα πόδια μας είναι εξίσου ευάλωτα στις βλαβερές συνέπειες του ήλιου.

Κάντε την αντηλιακή προστασία καθημερινή συνήθεια εντάσσοντάς την στο πρόγραμμα της πρωινής σας περιποίησης και θωρακίστε το δέρμα σας ενάντια στην υπεριώδη ακτινοβολία για το υπόλοιπο της μέρας.

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Το Swiffer είναι πραγματικά πολύ καλό με βοηθάει στο ξεσκόνισμα ειδικά στα ψηλά σημεία (φωτιστικά / κάδρα / κουρτινόξυλα). Επίσης σχετικά με τις τρίχες της booboos όλα είναι πολύ καλύτερα . Επίσης τα ξεσκόνισμα κρατεί πολύ περισσότερο (εξοικονόμηση χρόνου και κόπου ).

"

απο Πρεσβευτή
ΚΑργυρω