Η εγκυμοσύνη και η επιδερμίδα σας

Η εγκυμοσύνη και η επιδερμίδα σας

Με την εγκυμοσύνη δεν αλλάζει μόνο ο τρόπος ζωής σας. Αλλάζει και το σώμα σας – και φυσικά και η επιδερμίδα σας. Ποιες είναι, λοιπόν, οι πιο μεγάλες αλλαγές στην επιδερμίδα, που μπορεί εμφανιστούν όταν είστε έγκυος;


 Μελάγχρωση του δέρματος

Πολλές γυναίκες παρατηρούν ότι ο τόνος της επιδερμίδας τους γίνεται λίγο πιο σκουρόχρωμος (μελάγχρωση του δέρματος), όταν βρίσκονται σε κατάσταση εγκυμοσύνης. Κάποιες γυναίκες εμφανίζουν μέλασμα – που αποκαλείται επίσης και «μάσκα της εγκυμοσύνης» -  δηλαδή, σκουρόχρωμες κηλίδες στο πρόσωπο που προκαλούνται από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης του μελάσματος είναι να αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο και να χρησιμοποιείτε ευρέος φάσματος αντηλιακή προστασία για  τις ακτίνες UVA  και UVB. Η κρέμα CC Olay Regenerist Complexion Corrector είναι μια καλή λύση για αυτό το θέμα: μειώνει την όψη των σκούρων κηλίδων και προστατεύει το δέρμα από την επικίνδυνη ακτινοβολία του ήλιου.  Επιπλέον, οι έγκυες γυναίκες, που συχνά έχουν αυξημένη την αίσθηση της όσφρησης, σίγουρα θα εκτιμήσουν το γεγονός ότι η κρέμα δεν περιέχει καθόλου άρωμα.

Ελιές και φακίδες

Μερικές φορές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι ελιές και οι φακίδες γίνονται αισθητά πιο σκουρόχρωμες.  Γενικά, οι αλλαγές αυτές στις ελιές είναι συμμετρικές και επανέρχονται μετά τη γέννα. Αλλά, αν διαπιστώσετε ότι οι αλλαγές στο μέγεθος, το σχήμα ή το χρώμα είναι ασύμμετρες, επισκεφθείτε τον δερματολόγο σας για μια εξέταση, ώστε να είστε βέβαιες ότι δεν συμβαίνει κάτι άλλο.

Ευρυαγγείες

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η κυκλοφορία του αίματος αυξάνεται και μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο και διάσπαση των τριχοειδών αγγείων που βρίσκονται κοντά στην επιφάνεια του δέρματος, προκαλώντας «αραχνοειδές αιμαγγείωμα». Δηλαδή κοκκινίλες με μικρές ακτίνες σαν πόδια αράχνης.  Συνήθως εμφανίζονται στο πρόσωπο, το λαιμό και γενικότερα στο επάνω μέρος του σώματος.

Κοκκινίλες

Κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να παρατηρήσετε ότι οι παλάμες σας, τα νύχια σας, τα ούλα σας και το πρόσωπό σας έχουν αποκτήσει ένα έντονο κόκκινο χρώμα.  Αυτό συμβαίνει λόγω της αυξημένης κυκλοφορίας αίματος στο σώμα σας – και ίσως να είναι αυτό που χαρίζει στις έγκυες γυναίκες αυτή την ξεχωριστή λάμψη.

Μην ανησυχείτε για τις αλλαγές αυτές.  Καταρχάς είναι κάτι προσωρινό και με την κατάλληλη δερματολογική θεραπεία περνούν σύντομα, και δεύτερον μια έγκυος γυναίκα είναι τόσο γοητευτική και όμορφη που κανείς δεν δίνει σημασία σε αυτές τις μικρές λεπτομέρειες.

 

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Δοσομετρητής απορρυπαντικού

Δοσομετρητής απορρυπαντικού

Δοσομετρητής απορρυπαντικού. Μπορείτε να παραγγείλετε μόνο 1 κάθε 1 χρόνο.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για αυτό το προϊόν

Έχετε ήδη παραγγείλει το δείγμα
Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Το Swiffer είναι πραγματικά πολύ καλό με βοηθάει στο ξεσκόνισμα ειδικά στα ψηλά σημεία (φωτιστικά / κάδρα / κουρτινόξυλα). Επίσης σχετικά με τις τρίχες της booboos όλα είναι πολύ καλύτερα . Επίσης τα ξεσκόνισμα κρατεί πολύ περισσότερο (εξοικονόμηση χρόνου και κόπου ).

"

απο Πρεσβευτή
ΚΑργυρω