Φροντίστε την επιδερμίδα σας κατάλληλα το χειμώνα

Φροντίστε την επιδερμίδα σας κατάλληλα το χειμώνα

Τους χειμερινούς μήνες το σώμα μας είναι λιγότερο εκτεθειμένο στα βλέμματα και, ενδεχομένως γι’ αυτό ασχολούμαστε λιγότερο με την ομορφιά και την προστασία της επιδερμίδας μας. Ωστόσο, η φροντίδα της είναι απαραίτητη σε κάθε εποχή του χρόνου.


Διάβρωση της επιδερμίδας

Μαζί με τον χειμώνα έρχεται η βροχή, η υγρασία, το κρύο και ο αέρας: όλοι αυτοί οι διαβρωτικοί παράγοντες έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στην ποιότητα της επιδερμίδας μας. Επίσης, αυτήν την εποχή του χρόνου, οι άφθονες διακυμάνσεις στη θερμοκρασία (συχνά μεταφερόμαστε από ένα κρύο σε ένα ζεστό περιβάλλον) και οι όχι τόσο υγιεινές διατροφικές συνήθειες (συχνά προτιμούμε βαριά και ανθυγιεινά πιάτα, και αφήνουμε τις σαλάτες για το καλοκαίρι…) έχουν ως αποτέλεσμα το σώμα μας να χάνει τους αμυντικούς μηχανισμούς του, και να έχει μειωμένη ικανότητα αναγέννησης.

Για όλους αυτούς τους λόγους, πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικές αν θέλουμε να διατηρούμε την ομορφιά και την υγεία της επιδερμίδας μας και να προλαμβάνουμε την πρόωρη γήρανση.

Απλές προφυλάξεις

Τον χειμώνα, αποφεύγετε το καυτό νερό, τόσο στο ντους όσο και όταν πλένετε τα χέρια σας.

Οι υψηλές θερμοκρασίες του νερού αφυδατώνουν το δέρμα (απώλεια λίπανσης), το αφήνουν ξηρό, θαμπό και με μη υγιή εμφάνιση. Προστατέψτε το δέρμα σας με ήπια σαπούνια ή σαπούνια με μαλακτικούς και ενυδατικούς παράγοντες.

Και μην ξεχνάτε, στεγνώνετε καλά το δέρμα σας μετά το μπάνιο, ιδίως ανάμεσα στα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών, στις μασχάλες, στη βουβωνική χώρα και ακριβώς πίσω από τα γόνατα, ώστε να αποφεύγετε τις χιονίστρες, τα φλεγμονώδη οιδήματα και τα έλκη.

Καθημερινές συνήθειες

Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε την ξηροδερμία είναι η ενυδάτωση: μετά το μπάνιο (όταν οι πόροι είναι πιο ανοικτοί), και προτού πέσετε για ύπνο. Κυκλοφορούν διάφορα προϊόντα στην αγορά, κάποια μάλιστα συνιστώνται για συγκεκριμένη ώρα της ημέρας. Σ’ αυτήν την κατηγορία ανήκει ο αναζωογονητικός ορός Olay Regenerist Ελιξίριο Ανανέωσης Νύχτας, ο οποίος εξασφαλίζει μια πιο λεία και σφριγηλή επιδερμίδα σε μόλις επτά ημέρες.

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Συμβουλή: για ένα πλήρες σύστημα προστασίας του δέρματός σας, δοκιμάστε την κρέμα Olay Total Effects Featherweight με δείκτη προστασίας SPF 15 για πιο νεανική και υγιή εμφάνιση. 

Για τις γυναίκες με πολύ ξηρό δέρμα, η λύση βασίζεται στην ενυδάτωση του δέρματος μέσα στην ημέρα, ιδίως στα σημεία που πλήττονται περισσότερο, όπως οι αγκώνες, τα γόνατα και τα πόδια.

Συμβουλή: το δέρμα του προσώπου, για παράδειγμα, δεν είναι το ίδιο με το δέρμα στα μπράτσα. Γι’ αυτόν τον λόγο, πρέπει να χρησιμοποιείτε την κατάλληλη κρέμα στην ανάλογη περιοχή του σώματος.

Απαλά χείλη

Προστατεύετε το δέρμα των χειλιών όσο το δυνατόν περισσότερο. Όχι μόνο επειδή είναι ευαίσθητο, αλλά ιδίως επειδή είναι εύκολος «στόχος» για το ψύχος, τον άνεμο και την υγρασία. Χρησιμοποιείτε κραγιόν πολλές φορές την ημέρα για να αποφεύγετε το σκάσιμο των χειλιών, να προστατεύετε τα χείλια σας.

Πίνετε νερό

Φυσικά, το νερό παίζει βασικό ρόλο στην ποιότητα της επιδερμίδας, επειδή ο ρόλος του είναι ο καθαρισμός και η ενυδάτωση του οργανισμού. Πίνετε μόνο την ποσότητα που «ζητά» το σώμα σας (όταν δηλαδή νιώθετε δίψα).

Συμβουλή: το τσάι χωρίς ζάχαρη θεωρείται νερό, και μάλιστα καταναλώνεται ευκολότερα, ιδίως τις κρύες μέρες του χειμώνα...

 

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Δοσομετρητής απορρυπαντικού

Δοσομετρητής απορρυπαντικού

Δοσομετρητής απορρυπαντικού. Μπορείτε να παραγγείλετε μόνο 1 κάθε 1 χρόνο.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για αυτό το προϊόν

Έχετε ήδη παραγγείλει το δείγμα
Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Το Swiffer είναι πραγματικά πολύ καλό με βοηθάει στο ξεσκόνισμα ειδικά στα ψηλά σημεία (φωτιστικά / κάδρα / κουρτινόξυλα). Επίσης σχετικά με τις τρίχες της booboos όλα είναι πολύ καλύτερα . Επίσης τα ξεσκόνισμα κρατεί πολύ περισσότερο (εξοικονόμηση χρόνου και κόπου ).

"

απο Πρεσβευτή
ΚΑργυρω