Είναι τελικά αναπόφευκτες οι ρυτίδες

Είναι τελικά αναπόφευκτες οι ρυτίδες;

Οι ρυτίδες δεν εμφανίζονται έτσι ξαφνικά. Από την πρώιμη παιδική μας ηλικία χαμογελάμε, κατσουφιάζουμε, μιλάμε και κάνουμε γκριμάτσες.


Γιατί εμφανίζονται;

Οι ρυτίδες δεν εμφανίζονται έτσι ξαφνικά.  Από την πρώιμη παιδική μας ηλικία χαμογελάμε, κατσουφιάζουμε, μιλάμε και κάνουμε γκριμάτσες.  Η νεανική επιδερμίδα, απαλή και ενυδατωμένη, επανέρχεται γρήγορα στην αρχική της μορφή.  Όσο όμως μεγαλώνουμε, το δέρμα μας γίνεται πιο ξηρό και λιγότερο ελαστικό, οπότε δυσκολεύεται να επανέλθει.  Έτσι, οι γραμμές έκφρασης του προσώπου μετατρέπονται τελικά σε μόνιμες ρυτίδες.

Για όλη αυτή τη διαδικασία υπάρχουν πολλές αιτίες. Αρχίζοντας από την ηλικία των 30, ή ακόμη νωρίτερα σε κάποιες περιπτώσεις, οι διακυμάνσεις στα επίπεδα των ορμονών προκαλούν τη μείωση της ελαστικότητας του δέρματος και καθυστερούν την ανανέωση των κυττάρων, καθώς και την κυκλοφορία του αίματος. Επιπλέον, υπάρχουν εξωτερικοί παράγοντες, όπως η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, η ατμοσφαρική ρύπανση, το κάπνισμα και η κακή διατροφή.  Κάποιους από αυτούς τους παράγοντες είναι δύσκολο να τους αποφύγουμε, άλλους πάλι μπορούμε να τους εξουδετερώσουμε με τη σωστή περιποίηση – για παράδειγμα,  η κρέμα Total Effects Day SPF15 προσφέρει και προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία και ενυδάτωση.

Άλλος ένας σημαντικός παράγοντας είναι η ίδια η φοβία της γήρανσης. Η φοβία αυτή είναι άμεσα συνδεδεμένη με το αίσθημα της χαμηλής αυτοεκτίμησης και τις ηλικιακές διακρίσεις και αυτό μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες, όπως το να παραμελούμε τη γυμναστική ή κάποια χρόνια ασθένεια.  Γι’ αυτό δεν πρέπει ποτέ να εγκαταλείπουμε τη μάχη για νεανική εμφάνιση, επειδή υπάρχουν πράγματι τρόποι να διατηρήσουμε τη νεανική όψη της επιδερμίδας μας για περισσότερο καιρό.

Τι είδη ρυτίδων υπάρχουν;

Υπάρχουν δύο κύρια είδη ρυτίδων. Οι επιφανειακές ρυτίδες, που συχνά αποκαλούνται λεπτές γραμμές, και οι βαθιές ρυτίδες και ζάρες του δέρματος.

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Οι επιφανειακές ρυτίδες, όπως άλλωστε δηλώνει και η ονομασία τους, είναι πτυχές που διαπερνούν μόνο την επιφάνεια της επιδερμίδας, δηλαδή μόνο το εξωτερικό στρώμα της. Οι επιφανειακές ρυτίδες δεν είναι βαθιές και μπορεί να εξαφανίζονται ή να γίνονται δύσκολα ορατές όταν οι μύες του δέρματος είναι χαλαροί.  Μπορούν να εξαφανιστούν εύκολα και απλά, χωρίς επεμβάσεις.

Οι βαθιές ρυτίδες ή ζάρες κυμαίνονται από  1 έως 4 χιλιοστά σε βάθος και συνεχίζουν πέρα από την επιφανειακή στοιβάδα του δέρματος.  Οι βαθιές ρυτίδες είναι ξεκάθαρα ορατές ακόμα και όταν οι μύες του δέρματός σας είναι χαλαροί.

Πώς αντιμετωπίζονται οι ρυτίδες;

Όσο πιο ξηρό και ταλαιπωρημένο είναι το δέρμα, τόσο πιο επιρρεπές είναι στο να αποκτήσει ρυτίδες.  Όταν η επιδερμίδα είναι ξηρή και αφυδατωμένη, δεν έχει την απαραίτητη ελαστικότητα για να αντιμετωπίσει τις καθημερινές εξωτερικές επιθέσεις.  Επομένως, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας σε καλή κατάσταση είναι να την ενυδατώνεται προσεκτικά.  Μία γυναίκα 28 ετών με ξηρό δέρμα θα έχει κατά 52% περισσότερες ρυτίδες, όταν θα είναι 36 ετών από μία γυναίκα της ίδιας ηλικίας, της οποίας το δέρμα είναι σωστά ενυδατωμένο.

Όταν μάλιστα το δέρμα είναι ταλαιπωρημένο – από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο, για παράδειγμα –  η δομή του παρουσιάζει αδυναμίες. Για να προστατεύσετε την επιδερμίδα σας,  να αποφεύγετε κινδύνους, όπως η έκθεση στον ήλιο ή μέρη με πολλή καπνό. Το δέρμα σας είναι πολύ ευαίσθητο για τέτοιες δοκιμασίες.

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Δοσομετρητής απορρυπαντικού

Δοσομετρητής απορρυπαντικού

Δοσομετρητής απορρυπαντικού. Μπορείτε να παραγγείλετε μόνο 1 κάθε 1 χρόνο.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για αυτό το προϊόν

Έχετε ήδη παραγγείλει το δείγμα
Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Το Swiffer είναι πραγματικά πολύ καλό με βοηθάει στο ξεσκόνισμα ειδικά στα ψηλά σημεία (φωτιστικά / κάδρα / κουρτινόξυλα). Επίσης σχετικά με τις τρίχες της booboos όλα είναι πολύ καλύτερα . Επίσης τα ξεσκόνισμα κρατεί πολύ περισσότερο (εξοικονόμηση χρόνου και κόπου ).

"

απο Πρεσβευτή
ΚΑργυρω