5 συμβουλές περιποίησης για λιπαρό δέρμα

5 συμβουλές περιποίησης για λιπαρό δέρμα

Έχετε λιπαρό δέρμα με αποτέλεσμα να εμφανίζεται ανεπιθύμητη γυαλάδα στο πρόσωπό σας; Δείτε τι μπορείτε να κάνετε.


Η λιπαρότητα παίζει σημαντικό ρόλο στην επιδερμίδα, αλλά όταν εμφανίζεται σε υπερβολικό βαθμό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, όπως σπυράκια ή ακμή (ακόμη και σε ενήλικες).

Παρακάτω θα βρείτε πέντε χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ρυθμίσετε τη λιπαρότητα:

Συμβουλή 1: Κάντε καθαρισμό, απολέπιση και τονώστε την επιδερμίδα

Μην πηγαίνετε ποτέ για ύπνο εάν προηγουμένως δεν έχετε αφαιρέσει το μακιγιάζ και δεν έχετε πλύνει απαλά το πρόσωπό σας με ένα ήπιο προϊόν καθαρισμού – η χρήση σαπουνιού που είναι σκληρό με το δέρμα μπορεί να αυξήσει την παραγωγή λιπαρότητας. Αποφύγετε την πολύ έντονη απολέπιση, καθώς μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της επιδερμίδας.

Για τη λιπαρή επιδερμίδα χρειάζεστε ένα προϊόν που ρυθμίζει με ήπιο τρόπο την υπερβολική παραγωγή λιπαρότητας (σμήγμα) και τη γυαλάδα. Επιλέξτε προϊόντα που περιέχουν υπεροξείδιο του βενζολίου, σαλικυλικό οξύ, υδροξυαιθανικό οξύ ή β-υδροξυοξέα εάν η κατάσταση βγει εκτός ελέγχου. Η αλήθεια είναι ότι ορισμένα από αυτά τα συστατικά ενδέχεται να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος. Γι' αυτό, αν μπορείτε, δοκιμάστε πρώτα ένα δείγμα του προϊόντος.

Ανά δύο ημέρες, κάντε απολέπιση στο πρόσωπό σας με ένα ήπιο προϊόν απολέπισης καλής ποιότητας, ώστε να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας.

Η τόνωση δεν είναι απολύτως απαραίτητη, αλλά με τη χρήση ενός καλού toner που δεν περιέχει οινόπνευμα μπορείτε να αφαιρέσετε ίχνη μακιγιάζ και λιπαρότητας που ενδέχεται να παραμένουν στο δέρμα. Είναι όμως πιθανό να συμβεί και το αντίθετο, δηλαδή το toner να προκαλέσει αύξηση της παραγωγής λιπαρότητας. Εάν διαπιστώσετε ότι το προϊόν επιδεινώνει την κατάσταση ή προκαλεί ξηρότητα στο δέρμα σας, θα ήταν καλό να διακόψετε τη χρήση του.

Συμβουλή 2: Ενυδατώστε και προστατέψτε την επιδερμίδα από τον ήλιο

Εάν έχετε λιπαρή επιδερμίδα, είναι πιθανό να πιστεύετε ότι δεν χρειάζεται ενυδάτωση. Αυτό όμως δεν ισχύει: Η λιπαρή επιδερμίδα έχει κι αυτή ανάγκη από προστασία από τις αντίξοες περιβαλλοντικές συνθήκες με χρήση ενός προϊόντος ήπιας ενυδάτωσης. Το ενυδατικό προϊόν χαρίζει απαλότητα και ενυδάτωση στο δέρμα, «κλειδώνοντας» την υγρασία στο εσωτερικό του και δημιουργώντας ένα προστατευτικό «φράγμα» μεταξύ της επιδερμίδας και του περιβάλλοντος.

Πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι λόγω υπερβολικής ενυδάτωσης ενδέχεται να εμφανιστούν φραγμένοι πόροι, μαύρα στίγματα και σπυράκια. Εφαρμόστε μικρή ποσότητα ενυδατικού προϊόντος, στο μέγεθος ενός μπιζελιού, πρωί και βράδυ και, εφόσον σας το επιτρέπει η τσέπη σας, χρησιμοποιήστε επίσης κρέμα ημέρας και νύχτας με ειδική σύνθεση.

Το λιπαρό δέρμα, όπως και οι υπόλοιποι τύποι δέρματος, πρέπει να προστατεύεται από τον ήλιο. Επιλέξτε την πολύτιμη ενυδάτωση της Olay Total Effects 7σε1, εστιασμένη σε ένα πρωτοποριακό σύμπλεγμα Βιταμίνης Β3, Προβιταμίνης B5 και Βιταμίνης Ε με αντιηλιακή προστασία SPF 15 που διεισδύει στα εξωτερικά στρώματα της επιδερμίδας και καταπολεμά τα 7 σημάδια του χρόνου. Μην βγαίνετε ποτέ στον ήλιο χωρίς προηγουμένως να έχετε βάλει αντηλιακό.

Συμβουλή 3: Απαλλαγείτε από τα στίγματα

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Εάν κατά καιρούς παρατηρείτε μικρά σημάδια ή μαύρα στίγματα, αναζητήστε ένα προϊόν που περιέχει υπεροξείδιο του βενζολίου, α-υδροξυοξέα ή σαλικυλικό οξύ ώστε να τα αντιμετωπίζετε όταν εμφανίζονται. Φροντίστε απλώς να μην χρησιμοποιείτε λιπαρές ή βαριές κρέμες ή αλοιφές που περιέχουν οινόπνευμα ή άρωμα.

Μια φυσική εναλλακτική είναι το έλαιο τεϊόδενδρου, το οποίο είναι γνωστό για τις αντισηπτικές του ιδιότητες.

Στη συνέχεια, μπορείτε να ακολουθήσετε τη συμβουλή της μαμάς: ποτέ μην πιέζετε, τσιμπάτε, ξύνετε ή τρίβετε το δέρμα σας. Το μόνο που πετυχαίνετε με το να πιέζετε τα σπυράκια είναι να επιδεινώνετε την κατάσταση.

Εάν, λόγω του λιπαρού δέρματος, εμφανίσετε μολυσμένα σπυράκια ή ακμή, είναι σημαντικό να επισκεφτείτε έναν δερματολόγο ώστε να λάβετε αγωγή προσαρμοσμένη στις ιδιαίτερες ανάγκες της επιδερμίδας σας. Μην χρησιμοποιείτε scrub, στυπτικά και μάσκες προσώπου εάν δεν σας τα έχει συστήσει ο γιατρός σας καθώς γενικά ενδέχεται να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος και να επιδεινώσουν την ακμή.

Συμβουλή 4: Κάντε το μακιγιάζ σύμμαχό σας

Το καλό μακιγιάζ πρέπει να αποτελεί ένα όπλο στη φαρέτρα σας ενάντια στη λιπαρότητα. Ακολουθώντας τα κατάλληλα τρικ και συμβουλές μπορείτε εύκολα να απαλλαγείτε από την ανεπιθύμητη γυαλάδα.

Το πρώτο βήμα είναι η χρήση ενός μη λιπαρού primer κατά της γυαλάδας. Εφαρμόστε το primer πριν από ένα ματ foundation για ένα σταθερό μακιγιάζ. Δοκιμάστε επίσης φαρμακευτικά επιθέματα κατά της λιπαρότητας και μαντηλάκια κατά της γυαλάδας ώστε να διατηρείτε τη λιπαρότητα και τη γυαλάδα σε καλά επίπεδα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Αξιοποιήστε επίσης το διαχρονικό τρικ του μακιγιάζ: πουδράρετε τη μύτη σας (καθώς και την υπόλοιπη ζώνη Τ του προσώπου) όπου είναι απαραίτητο. Φροντίστε απλώς να μην το παρακάνετε, καθώς η υπερβολική ποσότητα πούδρας μπορεί να οδηγήσει σε φραγμένους πόρους.

Συμβουλή 5: Προσαρμοστείτε

Η όψη και η υφή της επιδερμίδας σας επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες: τον καιρό, την εποχή, το στρες και τις ορμόνες. Προσαρμόστε το πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας που ακολουθείτε ανάλογα με την εποχή: χρησιμοποιήστε πιο «βαριά» προϊόντα κατά τους χειμερινούς μήνες και πιο ελαφριά, μη λιπαρά προϊόντα ενυδάτωσης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Μπορείτε να δοκιμάζετε νέα προϊόντα αλλά είναι προτιμότερο να αποφεύγετε τις συχνές αλλαγές στα προϊόντα περιποίησης. Να θυμάστε, ωστόσο, ότι οι ανάγκες περιποίησης της επιδερμίδας σας μεταβάλλονται όσο περνούν τα χρόνια, επομένως πρέπει να αλλάζουν και τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε.

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Ειναι τελεια την εχω δοκιμασει

  • Αναφορά

Δοσομετρητής απορρυπαντικού

Δοσομετρητής απορρυπαντικού

Δοσομετρητής απορρυπαντικού. Μπορείτε να παραγγείλετε μόνο 1 κάθε 1 χρόνο.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για αυτό το προϊόν

Έχετε ήδη παραγγείλει το δείγμα
Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Το Swiffer είναι πραγματικά πολύ καλό με βοηθάει στο ξεσκόνισμα ειδικά στα ψηλά σημεία (φωτιστικά / κάδρα / κουρτινόξυλα). Επίσης σχετικά με τις τρίχες της booboos όλα είναι πολύ καλύτερα . Επίσης τα ξεσκόνισμα κρατεί πολύ περισσότερο (εξοικονόμηση χρόνου και κόπου ).

"

απο Πρεσβευτή
ΚΑργυρω