Πώς θα αντιμετωπίσουμε τις "υγρές" νύχτες του

Πώς θα αντιμετωπίσουμε τις "υγρές" νύχτες του

Το γιατί ένα παιδί «βρέχει» το κρεβάτι του έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες, άλλοτε πιο απλούς και άλλοτε πιο περίπλοκους. Πώς μπορούμε να το χειριστούμε;


Ο φόβος, η τεμπελιά, το πείσμα, η «εκδίκηση», αλλά και κάποιο παθολογικό αίτιο, όπως διαταραχή στην ούρηση ή ουρολοίμωξη, μπορεί να μπλοκάρουν τις φυσιολογικές λειτουργίες της ουροδόχου κύστης του παιδιού μας.

Τι κάνουμε

  • Σε κάθε περίπτωση πρέπει να δείξουμε ψυχραιμία και να έχουμε κατανόηση. Ήμασταν κι εμείς παιδιά κάποτε.
  • Σε φυσιολογικές συνθήκες το παιδί πρέπει να ουρεί τουλάχιστον πέντε με έξι φορές την ημέρα. Παρακολουθούμε, λοιπόν, την κατάσταση και επεμβαίνουμε ώστε αυτή η συχνότητα να τηρείται.
  • Εάν το παιδί μας είναι μεγαλύτερο από πέντε ετών, το αφήνουμε να αλλάξει μόνο του σεντόνια, χωρίς να κάνουμε κάποιο ειρωνικό σχόλιο.
  • Εάν είναι μικρότερο και παρόλο που πάει στην τουαλέτα δεν μπορεί να ουρήσει, ειδικά αν είναι κορίτσι, φροντίζουμε να του δείξουμε το σωστό τρόπο να κάθεται χωρίς να βιάζεται και να μην αγχώνεται (έτσι, χαλαρώνουν οι μύες της πυέλου, με αποτέλεσμα να μπορεί να ουρήσει).

Τι δεν κάνουμε

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!
  • Δεν συζητάμε ποτέ μπροστά του το πρόβλημά του με τρίτους.
  • Φροντίζουμε να μην πίνει νερό πριν πάει για ύπνο. Αν γίνεται, το αποφεύγουμε τουλάχιστον δύο ώρες.
  • Πριν το παιδί μας πέσει στο κρεβάτι του, το οδηγούμε στην τουαλέτα για να ουρήσει. Μπορούμε, αν είναι το παιδί πολύ μικρό, να το κάνουμε σαν παιχνίδι - διδακτικό πάντα.
  • Αποφεύγουμε να λύνουμε τις διαφορές που έχουμε με το σύζυγό μας μπροστά στο παιδί μας.
  • Δεν πρέπει να είμαστε ούτε υπερπροστατευτικές, ούτε όμως και υπερβολικά αυστηρές και αυταρχικές με το παιδί μας. Για όλα τα πράγματα υπάρχει μια χρυσή τομή.

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Το Swiffer είναι πραγματικά πολύ καλό με βοηθάει στο ξεσκόνισμα ειδικά στα ψηλά σημεία (φωτιστικά / κάδρα / κουρτινόξυλα). Επίσης σχετικά με τις τρίχες της booboos όλα είναι πολύ καλύτερα . Επίσης τα ξεσκόνισμα κρατεί πολύ περισσότερο (εξοικονόμηση χρόνου και κόπου ).

"

απο Πρεσβευτή
ΚΑργυρω