Τα παιδιά και η αίσθηση του χρόνου

Τα παιδιά και η αίσθηση του χρόνου

Στα 5 του, ένα παιδί δύσκολα κατανοεί τι σημαίνει μία ώρα, μία ημέρα ή ένας χρόνος. Βοηθήστε τα παιδιά να συλλάβουν την έννοια του χρόνου και να μάθουν να διαβάζουν την ώρα με τις συμβουλές που ακολουθούν!


Αίσθηση του χώρου και του χρόνου

Τα μικρά παιδιά έχουν από πολύ νωρίς την αίσθηση του χώρου, δυσκολεύονται όμως να κατανοήσουν το πέρασμα του χρόνου. Αντίληψη της έννοιας του χρόνου αρχίζουν να αποκτούν στην ηλικία των 4 ή 5 ετών, όταν ρωτούν τους γονείς τους «Πότε θα είναι αύριο;», «Είναι πρωί ή απόγευμα;», «Είναι χειμώνας;»

Διαφορετικά στάδια

Τα μικρά παιδιά ξεκινούν εντοπίζοντας κατά τη διάρκεια της ημέρας ορισμένες χρονικές στιγμές-κλειδιά: πρωινό, σχολείο, γεύμα, απογευματινό κολατσιό, ώρα ύπνου κ.λπ. Οι ίδιοι οι γονείς πρέπει να τονίζουν στα παιδιά αυτά τα στάδια λέγοντας, για παράδειγμα «Βάζεις τις πιτζάμες σου, άρα είναι βράδυ».

Κλείνοντας τα 5, τα παιδιά μαθαίνουν σιγά-σιγά τις ημέρες της εβδομάδας, τους μήνες και τις εποχές. Στο δημοτικό, εξοικειώνονται με το ημερολόγιο και χρησιμοποιούν πλέον σωστά λέξεις όπως «αύριο» και «χθες». Η ικανότητα αντίληψης ποικίλει από παιδί σε παιδί: στην ηλικία των 6 ετών, κάποια παιδιά ξέρουν ήδη πώς να χρησιμοποιούν ένα ωρολόγιο πρόγραμμα ενώ άλλα αγνοούν ακόμη τη σειρά των ημερών της εβδομάδας!

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Μην πανικοβάλλεστε λοιπόν εάν το παιδί σας χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να καταλάβει…

Βοηθήστε το παιδί να συλλάβει την έννοια του χρόνου

Ένας τρόπος να βοηθήσετε το παιδί σας να κατανοήσει το πέρασμα του χρόνου, είναι να του δείξετε παλιές φωτογραφίες από στενούς συγγενείς. Όταν βλέπουν τον μεγάλο αδελφό τους μωρό ή τον μπαμπά τους παιδί, τα παιδιά αντιλαμβάνονται καλύτερα την έννοια του χρόνου. Αν πλησιάζουν οι γιορτές, μπορείτε να τους χαρίσετε ένα χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο: τα παιδιά ανοίγουν ένα παράθυρο κάθε μέρα μέχρι τα Χριστούγεννα και απολαμβάνουν τη μικρή ανταμοιβή τους! Για να μην μπερδεύουν τις διαφορετικές εποχές, φτιάξτε μια εικόνα για κάθε εποχή. Κόψτε μαζί με τα παιδιά φωτογραφίες από περιοδικά και κολλήστε τις σε ένα φύλλο χαρτί: ήλιο και μαγιό για το καλοκαίρι, χιόνι και κασκόλ για τον χειμώνα κ.λπ.

Τι ώρα είναι;

Μην πιέζετε το παιδί σας αν είναι πολύ μικρό: συνήθως τα παιδιά μαθαίνουν να διαβάζουν την ώρα ανάμεσα στην ηλικία των 6 και 8 ετών.

  • Για να βοηθήσετε τα παιδιά να εξοικειωθούν με το ρολόι, δώστε τους ένα εκπαιδευτικό ρολόι με δείκτες διαφορετικού χρώματος για τα λεπτά και τις ώρες.
  • Καλό είναι να αποφεύγετε τα ψηφιακά ρολόγια: τα παιδιά βαριούνται μετά να μάθουν την ώρα στο αναλογικό ρολόι!
  • Επιπλέον στην αγορά κυκλοφορούν πολλά βιβλία-ρολόγια με τους αγαπημένους ήρωες των παιδιών. Αυτά βοηθούν τα παιδιά να μάθουν τα διαφορετικά στάδια της ημέρας και τις αντίστοιχες ώρες με διασκεδαστικό τρόπο.

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Το Swiffer είναι πραγματικά πολύ καλό με βοηθάει στο ξεσκόνισμα ειδικά στα ψηλά σημεία (φωτιστικά / κάδρα / κουρτινόξυλα). Επίσης σχετικά με τις τρίχες της booboos όλα είναι πολύ καλύτερα . Επίσης τα ξεσκόνισμα κρατεί πολύ περισσότερο (εξοικονόμηση χρόνου και κόπου ).

"

απο Πρεσβευτή
ΚΑργυρω