Οι παπούδες «κακομαθαίνουν» τα παιδιά. Πάρτε τον έλεγχο!

Οι παπούδες «κακομαθαίνουν» τα παιδιά. Πάρτε τον έλεγχο!

Μόλις γύρισαν από τις διακοπές στο χωριό και είναι «άλλα» παιδιά; Μερικές μέρες με τους παππούδες ήταν αρκετές, παρά τα όσα (νομίσατε πως) κάνατε σαφή προς πάσα κατεύθυνση φεύγοντας, για να χάσουν όλες τις καλές συνήθειες που με κόπο προσπαθείτε να τους εμφυσήσετε στη διάρκεια της χρονιάς.


Προφανώς οι παππούδες δεν τηρούσαν τις ώρες ύπνου, δεν ήταν αυστηροί στο θέμα της τηλεόρασης, δεν επέμεναν στο να μαζεύουν τα πράγματά τους – για να μην αναφερθούμε στο θέμα της διατροφής.

Διατηρήστε την ψυχραιμία σας. Όχι γιατί «έτσι είναι οι παππούδες», αλλά γιατί το όφελος είναι μεγαλύτερο από τη ζημία – και το ξέρετε! Το βλέπετε στο χαμόγελο των παιδιών σας και στα λαμπερά μάτια τους, κάθε φορά που επιστρέφουν από τους παππούδες τους. Στον ενθουσιασμό τους να σας περιγράψουν κάθε μικρή στιγμή μαζί τους. Στη λαχτάρα με την οποία πέφτουν στην αγκαλιά τους, όποτε τους βλέπουν. Όλοι θέλουμε να αγαπούν τα παιδιά μας. Και δύσκολα θα βρείτε κάποιους να τα αγαπήσουν πιο τρυφερά και απόλυτα, από τη γιαγιά και τον παππού. Αναγνωρίστε το θησαυρό που μοιράζονται και δώστε στα υπόλοιπα τη σημασία που αρμόζει.

Η «κόκκινη γραμμή», και εδώ πρέπει να είναι αμετακίνητοι και οι δύο γονείς, είναι ότι τα παιδιά είναι πρώτα από όλα ευθύνη των γονιών. Αυτό πρέπει να γίνει σαφές στους παππούδες, εξηγώντας ότι είναι προς το συμφέρον όλων να γνωρίζουν σε ποιον πρέπει να υπακούν τα παιδιά. Αφενός, για να μην τους δημιουργείται συναισθηματική σύγχυση και, αφετέρου, για να μην αναγκαστούν οι παππούδες να αναλάβουν μεγαλύτερη ευθύνη από αυτή που τους αναλογεί, κάτι που μπορεί να αλλοιώσει την ιδιαίτερη σχέση με τα εγγόνια τους.

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Πάρτε τον έλεγχο στα χέρια σας:

  • Φροντίστε να υπάρχει κοινή γραμμή στην ανατροφή τους, και οι παππούδες να μην παρεκκλίνουν πολύ από τους κανόνες σας, ακόμα και αν δε συμφωνούν απολύτως. Άλλωστε, όσο τα παιδιά μεγαλώνουν, θα πρέπει να μάθουν να τηρούν τους κανόνες της οικογένειας, όπου και με όποιον και αν βρίσκονται.
  • Μην ακυρώνετε οι μεν τις προσπάθειες και το ρόλο των δε, ειδικά μπροστά στα παιδιά – συζητήστε και συνεργαστείτε, με ορίζοντα το συμφέρον των παιδιών και την ψυχική υγεία όλων!
  • Θυμηθείτε ότι εσείς φέρετε ακέραια την ευθύνη για το μεγάλωμά τους – η συμμετοχή των παππούδων είναι προαιρετική και εθελοντική, όχι αυτονόητη και υποχρεωτική, όπως συνηθίζεται να θεωρείται στην Ελλάδα.

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Το Swiffer είναι πραγματικά πολύ καλό με βοηθάει στο ξεσκόνισμα ειδικά στα ψηλά σημεία (φωτιστικά / κάδρα / κουρτινόξυλα). Επίσης σχετικά με τις τρίχες της booboos όλα είναι πολύ καλύτερα . Επίσης τα ξεσκόνισμα κρατεί πολύ περισσότερο (εξοικονόμηση χρόνου και κόπου ).

"

απο Πρεσβευτή
ΚΑργυρω