Μεταμορφώστε την αγγαρεία της προετοιμασίας του φαγητού σε στιγμές ευτυχίας με την οικογένειά σας!

Μεταμορφώστε την αγγαρεία της προετοιμασίας του φαγητού σε στιγμές ευτυχίας με την οικογένειά σας!

Ναι, το να συμπεριλάβετε όλα τα μέλη της οικογένειας στην προετοιμασία των γευμάτων και στον καθαρισμό του τραπεζιού ΕΙΝΑΙ δυνατόν…


Δώστε μια άλλη νότα στην καθημερινή ρουτίνα του φαγητού μετατρέποντας τη σε μια στιγμή ευτυχίας που μοιράζεστε με τους αγαπημένους σας. Δείτε εδώ πως.

Ξεκινήστε νέες οικογενειακές τελετουργίες

Το ξεκίνημα μιας νέας συνήθειας με την οικογένεια μπορεί να αποτελεί μια πρόκληση. Εάν μπορείτε, ξεκινήστε όταν ακόμη τα παιδιά είναι μικρά και λατρεύουν να εμπλέκονται σε δουλειές για μεγάλους, όποιες κι αν είναι αυτές. Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, μπορεί να γκρινιάζουν όταν τους ζητηθεί να συμμετάσχουν.

Να είστε έτοιμοι και να προετοιμάσετε ένα θετικό λόγο για τα παιδιά σας, όπως «Θα αισθανόμουν πολύ τυχερός/η ως γονιός εάν άρχιζες να...». Παρουσιάστε το σαν μια διμερή συνεργασία, ζητώντας τη συμβολή τους και τις προτάσεις τους, ούτως ώστε να νιώσουν ότι συμμετέχουν. Μπορείτε να φτιάξετε και να τοποθετήσετε ένα σχεδιάγραμμα στο ψυγείο, το οποίο θα απεικονίζει τα ονόματα όλων και τις ημέρες της εβδομάδας, αναθέτοντας δουλειές που θα εκτελούνται με τη θέληση τους και με βάση τις ικανότητες και το προσωπικό τους πρόγραμμα. Εάν υπάρχουν πολλά παιδιά στο σπίτι σας, η ανάθεση της προετοιμασίας του τραπεζιού και του πλυσίματος σε συγκεκριμένες μέρες θα τα κάνει να νιώθουν ότι οι υπόλοιπες ημέρες είναι ημέρες χαλάρωσης.

Προσαρμόστε τις δουλειές στην ηλικία των παιδιών

Τα παιδιά ηλικίας 3-5 ετών μπορούν να φτιάχνουν τα πιάτα, τα μαχαιροπίρουνα και τις χαρτοπετσέτες που θα έχετε ήδη μετρήσει και βγάλει έξω. Μόλις τελειώσουν το φαγητό τους, ενθαρρύνετέ τα να μαζέψουν το πιάτο τους από το τραπέζι.

Καθώς μεγαλώνουν, τα παιδιά θα μπορούν να μετρούν και να στρώνουν το τραπέζι μόνα τους, καθώς και να γεμίζουν το πλυντήριο, αφού πρώτα καθαρίσουν τα πιάτα από τα υπολείμματα φαγητού.

Τα παιδιά πριν από την εφηβεία και στη διάρκεια της εφηβείας μπορούν να βάλουν στο τραπέζι το αλάτι, το πιπέρι και τα ποτά. Απλά πείτε τους τι φαγητό υπάρχει, καθώς μπορεί να χρειαστείτε πιάτα σούπας ή πιατάκια γλυκού, για να προσαρμόσουν το τραπέζι καταλλήλως και να νιώθουν εξολοκλήρου υπεύθυνα για τη δουλειά που τους έχει ανατεθεί. Όταν πια θα έχουν μάθει τα κατατόπια στην κουζίνα, θα μπορούν να αδειάζουν το πλυντήριο και να βάζουν τα πιάτα στη θέση τους.

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Τακτική επιβράβευση

Βεβαιωθείτε ότι κάθε φορά επιβραβεύετε όλους όσους κάνουν ένα νέο βήμα, προκειμένου να νιώσουν καλά με τη συμμετοχή τους. Προσθέστε μικρές καθημερινές επιβραβεύσεις, όπως ένα χαμόγελο και ένα ευχαριστώ. Λειτουργώντας ως παράδειγμα θα λαμβάνετε περισσότερα ευχαριστώ ως αντάλλαγμα.

Κάντε τις αγγαρείες πιο ενδιαφέρουσες

Εδώ θα βρείτε μερικούς τρόπους για να κάνετε τις καθημερινές αγγαρείες πιο διασκεδαστικές:

Βάλτε μουσική και χορέψτε, ενώ πλένετε τα πιάτα
Τραγουδήστε όλοι μαζί, ενώ στρώνετε ή καθαρίζετε το τραπέζι

Ζητήστε από τα μέλη της οικογένειας, το καθένα στη σειρά του, να βάζει κάθε μέρα το αγαπημένο του τραγούδι, το οποίο θα ακούτε ενώ μαγειρεύετε

Φτιάξτε μια σειρά από το τραπέζι έως το νεροχύτη και άλλη μια από το τραπέζι στο ψυγείο. Ο καθένας θα κάθεται στη θέση του και θα δίνει τα πιάτα χέρι με χέρι, έως ότου το τραπέζι να είναι καθαρό.

Έτσι ξεκινάνε οι νέες οικογενειακές τελετουργίες, και θυμηθείτε, ποτέ δεν είναι πολύ αργά για να καθιερώσετε μια νέα παράδοση που αξίζει να μεταβιβάσετε στη νέα γενιά.

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Δοσομετρητής απορρυπαντικού

Δοσομετρητής απορρυπαντικού

Δοσομετρητής απορρυπαντικού. Μπορείτε να παραγγείλετε μόνο 1 κάθε 1 χρόνο.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για αυτό το προϊόν

Έχετε ήδη παραγγείλει το δείγμα
Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Το Swiffer είναι πραγματικά πολύ καλό με βοηθάει στο ξεσκόνισμα ειδικά στα ψηλά σημεία (φωτιστικά / κάδρα / κουρτινόξυλα). Επίσης σχετικά με τις τρίχες της booboos όλα είναι πολύ καλύτερα . Επίσης τα ξεσκόνισμα κρατεί πολύ περισσότερο (εξοικονόμηση χρόνου και κόπου ).

"

απο Πρεσβευτή
ΚΑργυρω