Μαθαίνοντας στα παιδιά την πραγματική αγάπη

Μαθαίνοντας στα παιδιά την πραγματική αγάπη.

3 τρόποι για να δείξετε στα παιδιά σας πόσο σημαντική είναι η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.


Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου δεν είναι μόνο για τους ερωτευμένους. Είναι μια ημέρα αγάπης για ολόκληρη την οικογένεια. Η ημέρα αυτή, λοιπόν, είναι μια καλή ευκαιρία για να διδάξετε στα παιδιά σας τη σημασία της αγάπης δίνοντάς τους ενεργό ρόλο στην προετοιμασία για τη γιορτή. Αν ψάχνετε τρόπους να μοιραστείτε την ημέρα με τα παιδιά σας, χωρίς πολλά γλυκά και δώρα, δείτε πώς τα καταφέρνουν οι παρακάτω τρεις μαμάδες.

Χειροποίητες κάρτες

Η Ελένη, μητέρα δύο 6χρονων δίδυμων κοριτσιών και πολυάσχολη μεσίτρια, μας λέει ότι φρόντισε να εξηγήσει στις κόρες της τη σημασία αυτής της γιορτής αμέσως μόλις άρχισαν να καταλαβαίνουν. «Ξέρουν ότι η ημέρα αυτή είναι μια μέρα αγάπης στην οποία δείχνουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα πόσο πολύ νοιαζόμαστε γι' αυτά».

Τα τελευταία δυο χρόνια περίπου, βοηθάει τις κόρες της να φτιάχνουν χειροποίητες κάρτες για τους συμμαθητές και τους φίλους τους. Είναι κάτι που έμαθε και η ίδια όταν ήταν μικρή. «Είναι κάτι που συνήθιζα να κάνω από παιδί και τώρα βλέπω τις κόρες μου να το χαίρονται εξίσου». Είναι μάλιστα κατηγορηματική: εάν θέλεις να χαρίσεις μια κάρτα για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, πρέπει να τη φτιάξεις εξολοκλήρου μόνος σου. «Με αυτόν τον τρόπο είναι πιο προσωπική και πιο ουσιαστική», εξηγεί. «Δείχνει στον άλλον ότι αφιέρωσες χρόνο για να την φτιάξεις ειδικά γι' αυτόν».

Για τις κάρτες της, η Ελένη προμηθεύεται κάθε λογής υλικά: κορδέλες, δαντελίτσες σε σχήμα καρδιάς και όμορφα διακοσμητικά χαρτιά. Μαζί με τις κόρες της, σχεδιάζουν και κατασκευάζουν προσεκτικά κάθε κάρτα για κάθε συμμαθητή τους. «Έπειτα βάζουμε τις κάρτες σε μικρά σακουλάκια μαζί με μερικά ζαχαρωτά». Πηγαίνει μαζί με τις κόρες της στο σχολείο και τις βοηθά να βάλουν τα σακουλάκια στο θρανίο κάθε παιδιού. «Το μήνυμα βρίσκεται στην ίδια την πράξη», λέει σχετικά με το ποια διδάγματα προσπαθεί να περάσει στις κόρες της με αυτόν τον τρόπο. «Και το δικό μου δώρο είναι ότι τις βοηθάω».

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Ζεστό οικογενειακό δείπνο

«Στην οικογένειά μας, δεν συνηθίζουμε να ανταλλάζουμε δώρα την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου», εξηγεί η Αγγελική. Τόσο αυτή όσο και ο σύζυγός της ο Αντρέας προτιμούν να εστιάζουν στο βαθύτερο μήνυμα της ημέρας και στις πράξεις αγάπης. Γι' αυτούς λοιπόν σημασία έχει το οικογενειακό δείπνο. «Μαζευόμαστε όλοι γύρω από το τραπέζι και λέμε πόσο αγαπάμε ο ένας τον άλλο», διευκρινίζει. Με αυτόν τον τρόπο, καταφέρνουν να παρατείνουν το γλυκό συναίσθημα της ημέρας και τη χαρά από όλα τα δώρα που πήραν από συγγενείς και φίλους.

Μικρά σημειώματα αγάπης

Η Κατερίνα, από την άλλη, μητέρα δύο παιδιών και νοσοκόμα, αντιτίθεται σθεναρά στην εμπορευματοποίηση της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου. «Δεν μου αρέσει καθόλου!» Αντί να αγοράζει δώρα ή να χαρίζει τυποποιημένες κάρτες στα παιδιά της, προτιμά να τους γράφει η ίδια μικρά σημειωματάκια. «Δεν θέλω τα συναισθήματά μου να υπαγορεύονται από την εκάστοτε εταιρεία που φτιάχνει κάρτες». Αφιερώνει χρόνο για να γράφει προσωπικά μηνυματάκια τα οποία αφήνει δίπλα στα κρεβάτια τους για να τα δουν μόλις ξυπνήσουν. Ή τα βάζει στην τσάντα με το κολατσιό. «Τους γράφω πόσο χαρούμενη με κάνουν και πόσο πολύ τους αγαπώ». Φροντίζει επίσης να γράψει συγκεκριμένες λεπτομέρειες ειδικά για τον γιο ή την κόρη της. «Μου αρέσει πολύ όταν ο γιος μου με κρατάει από το χέρι. Με κάνει πάντα να χαμογελώ. Το έχει ακούσει χιλιάδες φορές, αλλά εξακολουθώ να του το λέω». Παρότι εκτιμά τα συναισθήματα αγάπης και τρυφερότητας που ξυπνά η συγκεκριμένη ημέρα, δεν παραλείπει να εκφράζει καθημερινά στα παιδιά της πόσο πολύ τα αγαπά.

Τι πρέπει να θυμάστε

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια αφορμή για να μοιραστείτε τα συναισθήματά σας με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Αν και είναι πολύ πιο εύκολο να μείνετε πιστοί στην παράδοση της ανταλλαγής δώρων, ευχετήριων καρτών και γλυκισμάτων, να θυμάστε ότι οι παραδόσεις που δημιουργούμε εμείς οι ίδιοι είναι αυτές που χαράσσονται ανεξίτηλα στη μνήμη. Με αυτόν τον τρόπο, θα γιορτάσετε την ημέρα και θα χαρίσετε ξεχωριστές στιγμές αγάπης σε όλους τους αγαπημένους σας.

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Το Swiffer είναι πραγματικά πολύ καλό με βοηθάει στο ξεσκόνισμα ειδικά στα ψηλά σημεία (φωτιστικά / κάδρα / κουρτινόξυλα). Επίσης σχετικά με τις τρίχες της booboos όλα είναι πολύ καλύτερα . Επίσης τα ξεσκόνισμα κρατεί πολύ περισσότερο (εξοικονόμηση χρόνου και κόπου ).

"

απο Πρεσβευτή
ΚΑργυρω