Κάντε την έκπληξη φτιάχνοντας τη δική σας κούκλα!

Κάντε την έκπληξη φτιάχνοντας τη δική σας κούκλα!

Μία ή περισσότερες κούκλες από κουρελάκια θα ενθουσιάσουν πραγματικά κάθε κοριτσάκι ή αγοράκι.


Για τη βασική κούκλα

 Διαστάσεις: Τελικό ύψος κούκλας 48 εκ.

Θα χρειαστείτε

-να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε τα πατρόν από εδώ

-να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε τα πατρόν των προσώπων από εδώ

-μολύβι και χάρακα

-5 x 50 εκ. φυσικό βαμβακερό ύφασμα για το σώμα

-υλικό γεμίσματος

-κομμάτια βαμβακερού υφάσματος σε ταιριαστά σχέδια και χρώματα για τα ρούχα (κατά προτίμηση με μικρά σχέδια)

-κλωστές ραψίματος στα χρώματα των ρούχων και χρώματα για τις λεπτομέρειες του προσώπου

-κλωστές κεντήματος για τις λεπτομέρειες του προσώπου

-μαρκαδόρο για υφάσματα

-κουμπιά για να διακοσμήσετε τα ρούχα και τα παπούτσια

-15 x 30 εκ. τσόχα για τα μαλλιά

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

-ρετάλια τσόχας για τα παπούτσια

Κούκλα κοριτσάκι

Επιπλέον, θα χρειαστείτε

-25 x 12 εκ. εμπριμέ βαμβακερό ύφασμα για το μπούστο του φορέματος και τα μανίκια

-55 x 12 εκ. εμπριμέ βαμβακερό ύφασμα για το πάνω φύλλο της φούστας

-55 x 15 εκ. εμπριμέ βαμβακερό ύφασμα για το κάτω φύλλο της φούστας

-55 εκ. λωρίδα βαμβακερής δαντέλας

-σατέν κορδέλα για τα κορδόνια των παπουτσιών

Πώς φτιάχνεται:

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ράψτε όλες τις ραφές με την καλή πλευρά από μέσα αφήνοντας περιθώριο 1 εκ.

 1. Μεγεθύνετε τα πατρόν στη σωστή διάσταση. Κόψτε όλα τα κομμάτια ακολουθώντας τις οδηγίες πάνω στα πατρόν.
 2. Ράψτε τα κομμάτια των χεριών αφήνοντας ανοιχτό το πάνω μέρος. Γυρίστε τα από την καλή πλευρά και γεμίστε τα ελαφρά ώσπου να γεμίσουν σχεδόν τελείως. Αφήστε 2 εκ. περίπου χωρίς να τα γεμίσετε ώστε τα χέρια να μπορούν να λυγίζουν στις ραφές. Κλείστε ράβοντας το πάνω άκρο.
 3. Με ανεξίτηλο μαρκαδόρο ή μαρκαδόρο για υφάσματα ζωγραφίστε το σχήμα του κεφαλιού στο κομμάτι της τσόχας για το σχήμα των μαλλιών προσθέτοντας περιθώριο 1 εκ. για τη ραφή. Κόψτε τα δύο σχήματα. Πρώτα τρυπώστε το πίσω κομμάτι των μαλλιών στη γραμμή του λαιμού και στη συνέχεια τρυπώστε τα μαλλιά στην κορυφή του κεφαλιού. Ράψτε μόνιμα τα μαλλιά στη βάση του λαιμού.
 4. Στο μπροστινό μέρος, ζωγραφίστε το σχήμα της γραμμής των μαλλιών «προς τα πίσω» και μετά κόψτε περιμετρικά το σχέδιο. Γυρίστε το από την ανάποδη και ράψτε τα μαλλιά στην καλή πλευρά σε ένα από τα δύο σώματα. Κόψτε δύο αλογοουρές και ενώστε τις στα πλαϊνά, ανάμεσα στο μπροστινό και στο πίσω μέρος, με κατεύθυνση προς τα μέσα, προς το πρόσωπο.
 5. Στο αριστερό τμήμα του προσώπου, αφού έχετε ράψει τα μαλλιά, ζωγραφίστε αχνά με μολύβι τα χαρακτηριστικά του προσώπου της κούκλας. Με σκουρόχρωμες κλωστές ραψίματος, ράψτε στη ραπτομηχανή τις γραμμές που ζωγραφίσατε με «ελεύθερη βελονιά». Εναλλακτικά, μπορείτε να τις κεντήσετε με το χέρι ή να ζωγραφίσετε τα χαρακτηριστικά με τον μαρκαδόρο για υφάσματα.
 6. Ενώστε τα χέρια στο σώμα έτσι ώστε να βλέπουν προς τα μέσα, μπροστά από την κούκλα.
 7. Καρφιτσώστε το μπροστινό και το πίσω μέρος της κούκλας με την καλή πλευρά προς τα μέσα και ράψτε περιμετρικά την κούκλα αφήνοντας άνοιγμα 4 – 5 εκ. στο πάνω μέρος του κεφαλιού για να τη γυρίσετε από την καλή.
 8. Κόβετε κάθε τόσο με κοφτερό ψαλίδι τα καμπύλα άκρα και τις γωνίες που περισσεύουν προσέχοντας να μην κόψετε τη ραφή. Γυρίστε την κούκλα από την καλή πλευρά και γεμίστε τη με το ανάλογο υλικό, ξεκινώντας από τα πόδια. Γεμίστε τα πόδια έως 2 εκ. από το πάνω μέρος τους και μετά ράψτε εγκάρσια τις κορυφές των ποδιών στο σημείο ένωσης με το σώμα – έτσι η κούκλα θα μπορεί να κάθεται. Συνεχίστε να γεμίζετε την κούκλα, σπρώχνοντας το γέμισμα στις πιο στενές περιοχές με τη βοήθεια μιας βελόνας πλεξίματος. Κλείστε το άνοιγμα ράβοντας με το χέρι.

 Για να ράψετε το φόρεμα:

 1. Μεγεθύνετε τα απαιτούμενα πατρόν και κόψτε τα περιμετρικά σύμφωνα με τις οδηγίες πάνω σε αυτά.
 2. Ενώστε και ράψτε τους ώμους του μπροστινού και πίσω μπούστου. Στριφώστε το μέσα μέρος του μπούστου γύρω από τη λαιμόκοψη. Στριφώστε το κάτω μέρος των μανικιών.
 3. Ανοίξτε το μπούστο και καρφιτσώστε τα μανίκια στο καμπύλο τμήμα του ανοίγματος της μασχάλης. Ράψτε με συνεχόμενη ραφή τα μανίκια και τα πλαϊνά.
 4. Στριφώστε την άκρη του πάνω φύλλου της φούστας. Βάλτε τη βαμβακερή κορδέλα κατά μήκος της κάτω άκρης του κάτω φύλλου της φούστας, λίγο πιο πάνω από τον ποδόγυρο.
 5. Στοιχίστε τις δύο άραφτες άκρες κατά μήκος της πάνω άκρης (αυτά είναι τα επιπλέον φύλλα της φούστας), με την καλή πλευρά προς τα πάνω και το πιο κοντό κομμάτι πάνω από το μακρύτερο. Ενώστε τα φύλλα μεταξύ τους στην κεντρική πίσω ραφή. Μαζέψτε τα κομμάτια κατά μήκος της πάνω άκρης της φούστας έτσι ώστε να ταιριάζει με το μπούστο. Ράψτε τη φούστα στο μπούστο.
 6. Ράψτε κουμπιά και άλλες λεπτομέρειες στο μπροστινό μέρος του μπούστου για να το ολοκληρώσετε.
 7. Για να φτιάξετε τα παπούτσια, ράψτε δύο κομμάτια τσόχας γύρω από το καμπύλο άκρο. Κόψτε την κλωστή που περισσεύει και γυρίστε το από την καλή. Τοποθετήστε ένα κομμάτι κορδέλας στο μπροστινό κεντρικό μέρος του παπουτσιού και στερεώστε το με ένα κουμπί. Φορέστε το παπούτσι στο πόδι και δέστε την κορδέλα γύρω από αυτό. Επαναλάβετε.   

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Το Swiffer είναι πραγματικά πολύ καλό με βοηθάει στο ξεσκόνισμα ειδικά στα ψηλά σημεία (φωτιστικά / κάδρα / κουρτινόξυλα). Επίσης σχετικά με τις τρίχες της booboos όλα είναι πολύ καλύτερα . Επίσης τα ξεσκόνισμα κρατεί πολύ περισσότερο (εξοικονόμηση χρόνου και κόπου ).

"

απο Πρεσβευτή
ΚΑργυρω