Η μαγική εμπειρία της εξερεύνησης

Η μαγική εμπειρία της εξερεύνησης.

Χρήσιμες πληροφορίες για να βοηθήσουμε τα παιδιά να ανακαλύψουν τον κόσμο με ασφάλεια.


Όλα τα παιδιά από τη γέννησή τους έως τον 18ο μήνα βάζουν αντικείμενα στο στόμα τους. Αυτό σημαίνει ότι ανακαλύπτουν τον κόσμο και εξερευνούν το περιβάλλον γύρω τους χρησιμοποιώντας το στόμα τους. Το μέσο παιδί κάτω των τριών ετών μασουλά αντικείμενα μόνο για περίπου 30 λεπτά την ημέρα, αλλά επειδή δεν μπορείτε να ξέρετε πότε θα το κάνει, πρέπει να βρίσκεστε σε επιφυλακή, καθώς δεν θα μπορέσετε να σταματήσετε αυτή τη διαδικασία. Το παρακάτω άρθρο παρέχει κάποιες πληροφορίες ώστε να κατανοήσετε γιατί αυτό είναι σημαντικό για την ανάπτυξη του παιδιού σας.

Κατά τη γέννηση, οι αισθήσεις στο στόμα είναι περισσότερο ανεπτυγμένες σε σχέση με άλλα σημεία του σώματος. Τα μωρά βάζουν τα δάχτυλά τους στο στόμα, γλείφουν την άκρη της κουβερτούλας και μέσω αυτών των χαριτωμένων συνηθειών εξοικειώνονται με τις έννοιες της υφής, δηλαδή εάν κάτι είναι μαλακό ή σκληρό. Είναι σαν μια πύλη μέσω της οποίας όλα τα παιδιά περνούν σε έναν κόσμο γεμάτο εμπειρίες και υπέροχα πράγματα που τα μαγεύουν. Πρόκειται για μια ανεξάντλητη πηγή εμπειριών, μια διαρκή περιπέτεια, όπου τα παιδιά προσδιορίζουν τα πάντα γύρω τους με βάση τη γεύση, την υφή και το σχήμα. «Μυρίζει; Έχει ωραία γεύση; Είναι σκληρό ή μαλακό; Μάλλον πρέπει να το βάλω στο στόμα μου. Για να δούμε... Μμμ, ωραίο είναι. Ωχ, δεν έχει ωραία γεύση, άστο καλύτερα». Τα παιδιά μασουλούν και πιπιλούν αντικείμενα με άσβεστη περιέργεια, γεγονός που είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη και τις εμπειρίες τους.

Στον 6ο μήνα, η διαδικασία αυτή γίνεται ακόμη πιο σύνθετη. Η χρήση της γλώσσας, των χειλιών και των σιαγόνων φτάνει σε προχωρημένο επίπεδο, έτσι ώστε το παιδί να μπορεί να εξάγει κάθε είδους αισθητηριακές πληροφορίες βάζοντας απλώς κάτι στο στόμα και μασουλώντας το.

Το να μασουλά αντικείμενα είναι απολύτως φυσιολογικό – και επωφελές – για την ανάπτυξη του παιδιού. Συνήθως συμβαίνει από τη γέννηση έως τον 18ο μήνα ενώ το παιδί βγάζει δοντάκια, ωστόσο ακόμη δεν έχει αναπτυχθεί η κινητική ικανότητα ώστε να μπορεί να επιδίδεται και σε άλλες μορφές εξερεύνησης. Ένα παιδί κάτω των τριών ετών μασουλά αντικείμενα μόνο για περίπου 30 λεπτά την ημέρα, αλλά, δυστυχώς οι μανούλες, δεν μπορείτε να προβλέψετε πότε ακριβώς θα συμβεί αυτό!

Δοσομετρητής απορρυπαντικού

Δοσομετρητής απορρυπαντικού

Δοσομετρητής απορρυπαντικού. Μπορείτε να παραγγείλετε μόνο 1 κάθε 1 χρόνο.

Επιλεγμένα Δείγματα
Αποεπιλέξτε το δείγμα
Έχετε ήδη παραγγείλει το δείγμα

Δεν πρέπει να προσπαθήσετε να σταματήσετε το παιδί να μασουλά αντικείμενα, αλλά αντίθετα πρέπει να είστε σε επιφυλακή. Τα μικρόβια δεν μπορείτε να τα αποφύγετε εντελώς, αλλά ο πνιγμός είναι ένας πολύ σοβαρός κίνδυνος. Ψάξτε στο σπίτι για καπάκια από στυλό, κέρματα, τσιμπιδάκια μαλλιών, οτιδήποτε είναι μικρότερο από τη γροθιά του μωρού σας, και απομακρύνετέ τα. Για νήπια άνω των 3 ετών, το να μασουλούν αντικείμενα δεν είναι σύνηθες, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι εκτεθειμένα σε κινδύνους μέσα στο σπίτι ενώ παίζουν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι χρειάζονται την προστασία μας για τα επόμενα χρόνια, μέχρι να μεγαλώσουν αρκετά.

Προσπαθήστε να δημιουργήσετε ένα ασφαλές περιβάλλον στο σπίτι. Μην αφήνετε κομμάτια από παζλ εκτεθειμένα, μην αφήνετε τα παπούτσια σας στον χώρο όπου κυκλοφορεί το παιδί, προσέξτε ιδιαίτερα πού βάζετε τα κοσμήματά σας και τοποθετήστε όλα τα αντικείμενα που θα μπορούσαν να εξάψουν την περιέργεια του παιδιού σας ώστε να τα βάλει στο στόμα στα ψηλότερα ράφια, σε σημείο όπου δεν μπορεί να τα φτάσει: κουμπιά, φάρμακα, κλειδιά, προϊόντα οικιακής χρήσης. Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή στα προϊόντα οικιακής χρήσης και άλλα χημικά, καθώς ενδέχεται να είναι επιβλαβή σε περίπτωση κατάποσης και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρό οφθαλμικό/δερματικό ερεθισμό. Ο μεγαλύτερός σας σύμμαχος (παρά το μικρό του μέγεθος) στο πλύσιμο των ρούχων, οι υγρές κάψουλες Ariel PODS, όπως όλα τα απορρυπαντικά, πρέπει να φυλάσσονται πάντα σε σημείο όπου δεν μπορούν να τις δουν και να τις φτάσουν τα παιδιά, δηλαδή στο ψηλότερο ράφι και μέσα στη συσκευασία τους.

Δεν υπάρχουν ομορφότερες στιγμές από αυτές που το μωρό σας χαίρεται ανακαλύπτοντας τον κόσμο και μέρα με τη μέρα ενθουσιάζεται με τα πάντα γύρω του. Φροντίστε λοιπόν οι στιγμές αυτές να είναι γεμάτες χαρά, αλλά και ασφάλεια!

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Απορρυπαντικό ρούχων

Ariel Pods 3σε1

Ariel

€2,00

έκπτωσης στο κατάστημα

Οι πληροφορίες για τα προϊόντα αυτά θα είναι διαθέσιμες σύντομα

Για να εκτυπώσετε τα κουπόνια σας, παρακαλούμε χρησιμοποιήστε υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος με εκτυπωτή