Η μαγεία του παραμυθιού στα χέρια σας!

Η μαγεία του παραμυθιού στα χέρια σας!

Φέρτε όλη την οικογένεια πιο κοντά διαβάζοντας χριστουγεννιάτικα παραμύθια με τη συμμετοχή όλων!


Ως γονείς γνωρίζετε καλά ότι τα παραμύθια διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση και καλλιέργεια του χαρακτήρα των παιδιών. Μεταφέρουν πολύτιμα διδάγματα, απελευθερώνουν τη φαντασία των παιδιών και αποτελούν μια καταπληκτική ευκαιρία να περάσετε ποιοτικό χρόνο όλοι μαζί.

Με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και του ελεύθερου χρόνου που έχετε κατά τη διάρκεια των γιορτών, δοκιμάστε έναν διαφορετικό τρόπο ανάγνωσης των παραμυθιών:

Δημιουργήστε την κατάλληλη ατμόσφαιρα στο σπίτι.

Προετοιμάστε τα παιδιά ότι κάποια συγκεκριμενη στιγμή έχει «ραντεβού» όλη η οικογένεια για την ανάγνωση παραμυθιού στο σαλόνι. Επιλέξτε απογευματική ή βραδινή ώρα για να έχετε ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος των υποχρεώσεών σας και για να βρίσκονται όλοι σε μία πιο ήρεμη και χαλαρή διάθεση.

Δώστε την επιλογή του παραμυθιού στα παιδιά σας.

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Αφού έχετε επιλέξει εσείς οι ίδιοι 5 με 6 παραμύθια, δώστε στα παιδιά σας την ευκαιρία να διαλέξουν από αυτά το αγαπημένο τους παραμύθι. Εάν έχετε 2 παιδιά, αφήστε το κάθε ένα από αυτά να επιλέξει το αγαπημένο του και διαβάστε τα και τα δύο, ώστε να μην νιώσει κάποιο αδικημένο. Εάν έχετε καινούργια παραμύθια στα χέρια σας, περιγράψτε την ιστορία τους στα παιδιά και αφήστε τα να επιλέξουν αυτά που τους αρέσουν. Τα παιδιά τείνουν να συμμετέχουν περισσότερο σε δραστηριότητες που έχουν επιλέξει μόνα τους.

Ανάγνωση και Συζήτηση.

Καθώς διαβάζετε το παραμύθι στα παιδιά, μπορείτε να σταματάτε και να τους απευθύνετε σύντομες και απλές ερωτήσεις: Τι θα συμβεί άραγε μετά; Γιατί το έκανε αυτό ο ...., η.....; Ήταν σωστό αυτό που έγινε; Προσοχή: Προσπαθήστε να μην κάνετε πάρα πολλές ερωτήσεις, διότι αυτό μπορεί να αποσπάσει την προσοχή των παιδιών από την αφήγηση. Στο τέλος όμως του παραμυθιού, μπορείτε να συζητήσετε όλοι μαζί για τους ήρωες, την ιστορία και τα διδάγματά της με ζωντανό και διασκεδαστικό τρόπο.

Θα ανακαλύψετε ότι η ανάγνωση παραμυθιού με όλη την οικογένεια θα σας φέρει όλους πιο κοντά και θα σας δώσει την καταπληκτική ευκαιρία να περάσετε με διασκεδαστικό τρόπο τα σωστά μηνύματα στα παιδιά σας. Μην εκπλαγείτε εάν μετά από 2 με 3 φορές, τα παιδιά σας ζητούν από μόνα τους να δώσετε το απογευματινό σας ραντεβού στο σαλόνι!

Καλή ανάγνωση!

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Πάντα μετά απο ένα παραμύθι ο γιός μου έχει τον πιο ήρεμο ύπνο του...!!!

  • Αναφορά