Η κόρη σας μπήκε στην εφηβεία. Πώς να την συμβουλέψετε σωστά .

Η κόρη σας μπήκε στην εφηβεία. Πώς να την συμβουλέψετε σωστά.

Το ξέρετε ότι η κόρη σας δεν είναι πια κοριτσάκι. Αν όμως τη δείτε να φιλάει ένα αγόρι μπορεί και να ταραχτείτε...


Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να μιλήσετε στην έφηβη κόρη σας για την σεξουαλικότητα όταν έχει πια ερωτευτεί. Στην πράξη, δεν υπάρχει «η πρώτη φορά» που θα συζητήσετε μαζί της αυτά τα θέματα. Κανονικά πρέπει να αποτελούν μέρος της δυναμικής της οικογένειας. Να είναι ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν με φυσικό τρόπο στη διάρκεια του φαγητού.

Για να αρχίσετε αυτή τη συζήτηση σκεφτείτε πόσες ώρες οι έφηβοι παρακολουθούν τηλεόραση, παίζουν παιχνίδια στον υπολογιστή ή τις αφίσες που βλέπετε στο δρόμο καθημερινά και δείτε το σαν ευκαιρία για «διαπαιδαγώγηση». Είναι καλό να αξιοποιήσετε αυτές τις ευκαιρίες για να περάσετε αξίες στα παιδιά σας και να τα καθοδηγήσετε σχετικά με την αγάπη και το σεξ. Η σαπουνόπερα που θα δείτε μαζί ή η μουσική που θα ακούσετε στο αυτοκίνητο θα μιλάει για το σεξ ή την αγάπη. Είναι μια ευκαιρία για να κουβεντιάσετε το θέμα.

Συνδέστε το σεξ με αξίες

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι οι έφηβοι δεν θέλουν απλά και μόνο πληροφορίες. Θέλουν να συζητήσουν και για τα δικά σας πιστεύω και τις αξίες. Εξετάστε την ηθική και την ευθύνη στο πλαίσιο των δικών σας προσωπικών και θρησκευτικών πεποιθήσεων και βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας καταλαβαίνει πως οι σεξουαλικές σχέσεις εμπεριέχουν οικειότητα, αίσθημα φροντίδας και υπευθυνότητα.  

Είμαι ερωτευμένη...

Σεβαστείτε το γεγονός ότι τα παιδιά ερωτεύονται. Όταν η κόρη σας σάς ενημερώσει ότι ερωτεύτηκε πρέπει να την πάρετε στα σοβαρά. Μην προσβάλλετε τα συναισθήματα του παιδιού σας αντιμετωπίζοντάς το σαν παιδικό έρωτα. Αν απορρίψετε αυτό το συναίσθημα, σημαίνει ότι απορρίπτετε και τα άλλα συναισθήματά τους και ότι γενικά δεν ακούτε αυτά που σας λένε. Μιλήστε με τους εφήβους για την σεξουαλικότητα χωρίς επισημότητες. Ζητήστε τους να σας εκμυστηρευτούν τις σκέψεις τους, δώστε προσοχή στα όσα λένε και μοιραστείτε μαζί τους τις εμπειρίες σας. Τα παιδιά μαθαίνουν κυρίως από τις προσωπικές ιστορίες που μοιράζονται μαζί τους η μαμά και ο μπαμπάς τους κι έτσι ενισχύεται περισσότερο το σύστημα των πεποιθήσεων, της ηθικής και των αξιών.

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Ενθαρρύνετε την υπεύθυνη συμπεριφορά

Όταν σιγουρευτείτε ότι το παιδί σας έχει σεξουαλικές σχέσεις, δεν πρέπει να το τιμωρήσετε. Αποδεχτείτε το και ενθαρρύνετε την υπεύθυνη συμπεριφορά. Μιλήστε μαζί του για την αντισύλληψη και εξηγήστε τους κινδύνους. Αν χρειάζεται, επισκεφτείτε τον γυναικολόγο μαζί με το παιδί σας.

Αναπτύξτε την αυτοεκτίμηση

Άλλο σημαντικό σημείο που πρέπει να λάβουν υπόψη οι γονείς είναι ότι ευθύνονται οι ίδιοι να διαμορφώσουν την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση των παιδιών τους. Τα παιδιά που θεωρούν ότι δεν αξίζουν και δεν εισπράττουν θαυμασμό, αναγνώριση και εκτίμηση από τις οικογένειές τους θα είναι σεξουαλικά ενεργά από μικρότερη ηλικία. Θα αναζητήσουν αλλού την αγάπη και την προσοχή και το σεξ είναι ένας εύκολος τρόπος να το πετύχουν.

Γνωρίστε τον κόσμο τους

Δώστε στα παιδιά σας να καταλάβουν ότι ασχολείστε μαζί τους, χωρίς όμως να τα περιορίζετε. Δείξτε με συνέπεια και σταθερότητα την παρουσία σας. Δεν χρειάζεται να γίνετε φιλαράκια, αφού αυτό μπορεί να είναι καταστροφικό και επικίνδυνο. Είστε ο γονιός και εσείς βάζετε τα όρια. Μάθετε ποια πράγματα τα ενδιαφέρουν, για να είστε σε θέση να μιλάτε λίγο μαζί τους γι’ αυτά, αλλά να είστε έτοιμες να ακούσετε πολλά! Βοηθήστε τα να σας ανοιχτούν, ακόμα κι όταν είναι στις μαύρες τους, και μην μπείτε στον πειρασμό να εγκαταλείψετε την προσπάθεια. 

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Το Swiffer είναι πραγματικά πολύ καλό με βοηθάει στο ξεσκόνισμα ειδικά στα ψηλά σημεία (φωτιστικά / κάδρα / κουρτινόξυλα). Επίσης σχετικά με τις τρίχες της booboos όλα είναι πολύ καλύτερα . Επίσης τα ξεσκόνισμα κρατεί πολύ περισσότερο (εξοικονόμηση χρόνου και κόπου ).

"

απο Πρεσβευτή
ΚΑργυρω