Η ιστορία του Άγιου Βασίλη

Η ιστορία του Άγιου Βασίλη!

Τα Χριστούγεννα είναι πολύ κοντά και μαζί τους καταφθάνει ο κοκκινοφορεμένος παππούλης με τα δώρα του και τις εκπλήξεις του για εμάς και τα παιδιά μας! Ποιος είναι όμως ο Άγιος Βασίλης και από πού κρατάει η κόκκινη «σκούφια» του;


Πρωταγωνιστής των ημερών αυτών και μεγάλο παιδικό όνειρο, η άφιξη του μεγαλόσωμου παππούλη με την μακριά λευκή γενειάδα και το φορτωμένο σακίδιο στην πλάτη. Καταφθάνει ξημερώματα και προσφέρει τα δώρα και τις εκπλήξεις του στα παιδιά. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Άγιο Βασίλη. Ποιος πραγματικά είναι όμως και πώς έγινε παγκόσμια γνωστός;

 Ο Άη Βασίλης στην Ελλάδα, ακούει στο όνομα Βασίλης και προέρχεται σύμφωνα με τον χριστιανισμό από το Μέγα Βασίλειο, ο οποίος ζούσε στην Καππαδοκία και αφιέρωσε όλη του τη ζωή στο να βοηθά τους συνανθρώπους του. Ψηλός, αδύνατος με μαύρα μάτια και γένια, αναγνωρίστηκε ως σύμβολο της φιλανθρωπίας και της καλοτυχίας για τη καινούρια χρονιά.

Στο δυτικό κόσμο ωστόσο, ο Άγιος Βασίλης ταυτίζεται με τον Άγιο Νικόλαο και εμφανίζεται με έλκηθρο, ταράνδους, χοντρά ρούχα, μεγάλες κάλτσες… στοιχεία που πέρασαν και στην Ελλάδα μέσω της αποστολής και λήψης ευχετήριων καρτών από συγγενείς του εξωτερικού! Τα μηνύματα διαδόθηκαν για τον κύριο με τα δώρα και έπλασαν τη σημερινή εικόνα του κοκκινοφορέμενου παππούλη!

Ονομάζεται Φάδερ Κρίστμας για τους Βρετανούς, Περ Νοέλ για τους Γάλλους, Σίντερ Κλάας για τους Ολλανδούς, Βάιναχτσμαν για τους Γερμανούς, Παπά Νοέλ για τους Ισπανούς… κάθε χώρα δίνει τη δική της ονομασία. Όμως κάθε σπίτι περιμένει αυτόν, τον ίδιο παππούλη να καταφθάσει και να χαρίσει τη χαρά στα παιδιά μας. Αποκαλείται διαφορετικά αλλά έχει έναν κοινό κώδικα επικοινωνίας για όλους…την ΑΓΑΠΗ!

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Η πραγματική αλήθεια όμως είναι ότι αποτελεί επινόηση του Τ. Ναστ, ενός πολιτικού σκιτσογράφου που ζούσε στην Αμερική και έφτιαξε αυτό το καρτούν σε πράσινη αμφίεση. Ωστόσο, ο Τόμας Ναστ δεν θα έμενε τόσο στη μνήμη μας, αν δεν είχε αξιοποιήσει το δημιούργημά του μια γνωστή αμερικανική εταιρεία αναψυκτικού για δική της διαφήμιση. Θέλοντας να αυξήσει τα έσοδά της, έκανε μασκότ της τον κοκκινοφορεμένο πλέον, με τη μακριά λευκή γενειάδα, παππούλη και πέρασε το μήνυμα σε όλο τον κόσμο! Ο Άη Βασίλης έγινε, από τότε, ένα από τα σύμβολα των Χριστουγέννων που συναντάται μέχρι και σήμερα! 

Όμως, τελικά, αυτή είναι η αλήθεια ή ο Άγιος Βασίλης όντως υπάρχει;  Όπως και να ‘χει, πρέπει να παραμένει ζωντανός σε κάθε σπίτι για να δίνει ελπίδα στα παιδιά και να κάνει τα Χριστούγεννα τους ομορφότερα! Μην χάνετε την ευκαιρία να δώσετε στα παιδιά σας τη χαρά να πιστέψουν σε αυτόν γιατί είναι ο σύμμαχος και η επιβράβευσή τους για όλη τη χρονιά. Είναι ο επίτιμος προσκεκλημένος τους. Είναι αυτός που περιμένουν με ανυπομονησία αργά το βράδυ για να τον δουν να καταφθάνει με τα δώρα του!

Μαζί με όλα τα όμορφα των ημερών αυτών, είναι και ο χρόνος που μας δίνεται να αφιερώσουμε σε όλους όσους αγαπάμε, και ειδικά στα παιδιά μας! Πιστέψτε και εσείς λοιπόν, όπως τα παιδιά σας, στον Άγιο Βασίλη –που σίγουρα υπάρχει μέσα στις καρδιές μας- και κάντε τις γιορτές αυτές ευτυχισμένες, για να τις θυμάστε μια ζωή!

 

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Πιστεύουμε στον Μέγα Βασίλειο που τιμάμε στις 1 Ιανουαρίου. Χαρίζουμε δώρα στα παιδιά μας και στους ανθρώπους που νιαζομαστε με την ευλογία του Αγίου Βασιλείου.

  • Αναφορά

ωραία ιστορία!!!

  • Αναφορά