Η επιβράβευση των μικρών επιτυχιών κάνει θαύματα!

Η επιβράβευση των μικρών επιτυχιών κάνει θαύματα!

Βοηθήστε τα παιδιά σας να νιώθουν περήφανα για τα μικρά ή τα μεγάλα επιτεύγματά τους!


Τα επιτεύγματα έρχονται σε μεγάλα και μικρά πακέτα, όπως άλλωστε και οι ανταμοιβές. Οι μεγάλες ανταμοιβές κλέβουν την προσοχή μας – ένα ζευγάρι πατίνια επειδή ο έλεγχος ήταν καλύτερος αυτό το τρίμηνο, μια εκδρομή σε κάποιο θεματικό πάρκο πριν την εισαγωγή στο λύκειο. Κι όμως τελικά, οι μικρές, καθημερινές νίκες είναι αυτές που οδηγούν στις πολύ μεγάλες επιτυχίες.

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν κάποιες στρατηγικές τόσο για να αναγνωρίζετε τα μικρότερα επιτεύγματα και για να μάθετε στα παιδιά σας ότι το να νιώθουν περήφανα για τον εαυτό τους είναι το σημαντικότερο δώρο όλων.

 Στρατηγική για να νιώθει καλά #1: Έπαινος!

 Ο συνετός έπαινος μαθαίνει στο παιδί σας να αυτορρυθμίζει τα καλά συναισθήματα που πηγάζουν από τη μέγιστη προσπάθεια.

 • Ειλικρίνεια: Επαινείτε μόνο τα επιτεύγματα που αξίζουν την προσοχή. Η ειλικρίνεια του επαίνου θα γίνει αισθητή.

 • Αγκαλιές και φιλιά σε μεγάλες δόσεις: Μικρές, μη λεκτικές και αποτελεσματικές τεχνικές. Ένα φιλί και μια αγκαλιά ως επιβράβευση της καλής συμπεριφοράς, ιδίως όταν πρόκειται για κάτι καινούργιο, συμβάλουν σε μεγάλο βαθμό στην ενίσχυση αυτής της συμπεριφοράς.

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

 • Επανάληψη: Τονίστε αρκετές φορές το επίτευγμα στο παιδί, ώστε να κατανοήσει ακριβώς τι έκανε σωστά. Λέγοντας «Έστρωσες το κρεβάτι σου» και συνοδεύοντας αυτή τη φράση με ένα χαμόγελο, επιβεβαιώνετε στο παιδί ότι αυτό που έκανε ήταν πράγματι κατόρθωμα.

 Στρατηγική για να νιώθει καλά #2: Να του φέρεστε σαν να είναι μεγάλο παιδί

 Η συζήτηση με το παιδί σας δημιουργεί έναν «διάλογο επιτευγμάτων» που του δίνει λόγο στην δική του ανάπτυξη.

 • Ανασκόπηση πριν τον ύπνο: Πριν πάτε για ύπνο, επαναλάβετε τα επιτεύγματα της ημέρας, για παράδειγμα ότι ξεπέρασε τη νευρικότητά του και τραγούδησε στη συναυλία.

 • Αίτιο και αιτιατό: Εξηγήστε στο παιδί σας τη σχέση ανάμεσα στην αντιμετώπιση μιας πρόκλησης και στο χτύπημα στην πλάτη που ακολουθεί. Βοηθήστε τα παιδιά σας να δουν με τα μάτια τους ότι και οι ενήλικες συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο.

 • Νίκη εκ των έσω: Επιβραβεύστε τόσο τις συναισθηματικές όσο και τις σωματικές νίκες. Το να κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες είναι τεράστια πρόοδος, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να φέρεται με γενναιοδωρία και να μάθει να μοιράζεται.

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Το Swiffer είναι πραγματικά πολύ καλό με βοηθάει στο ξεσκόνισμα ειδικά στα ψηλά σημεία (φωτιστικά / κάδρα / κουρτινόξυλα). Επίσης σχετικά με τις τρίχες της booboos όλα είναι πολύ καλύτερα . Επίσης τα ξεσκόνισμα κρατεί πολύ περισσότερο (εξοικονόμηση χρόνου και κόπου ).

"

απο Πρεσβευτή
ΚΑργυρω