Επιστροφή στην (σχολική) πραγματικότητα

Επιστροφή στην (σχολική) πραγματικότητα

Κάποτε νομίζατε ότι η πρώτη μέρα στο σχολείο, ήταν η πρώτη επαφή με αυτό. Τώρα ξέρετε ότι, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την προσαρμογή σε ένα πρόγραμμα, κάθε Σεπτέμβρης είναι σαν την πρώτη φορά!


Όλοι περάσαμε από εκεί: ένα flash back στις δικές σας επιστροφές στο θρανίο είναι χρήσιμο εργαλείο για να ερμηνεύσετε σωστά τα νεύρα και τη μελαγχολία της εποχής, ώστε να μην πέσετε στην παγίδα. Το κήρυγμα, η πίεση και τα «στρατιωτικά» ωράρια, κάνουν την προσαρμογή του παιδιού στους ρυθμούς του χειμώνα ακόμα πιο δύσκολη και δυσάρεστη.

Θα πετύχετε πολύ περισσότερα αν αντιμετωπίσετε την επιστροφή με πνεύμα... συνενοχής. Δείξτε του ότι και για σας είναι δύσκολο – όλοι θα θέλαμε οι διακοπές να κρατούσαν για πάντα – αλλά ότι πιστεύετε ότι ο άνθρωπος μπορεί να νιώσει χαρά και το Σεπτέμβριο! Εστιάστε στα θετικά σημεία της επιστροφής, οργανώνοντας συναντήσεις ή δραστηριότητες με τους συμμαθητές του, πηγαίνοντας παρέα για ψώνια (για γραφική ύλη και ρούχα) ή ξεκινώντας ένα ομαδικό άθλημα.

Το αν θα επιστρέψετε μερικές μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία ή την παραμονή, είναι επιλογή σας. Το να ξεκινήσετε όμως το «χειμωνιάτικο ωράριο» μια εβδομάδα πριν, μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο: περισσότερες ώρες ύπνου, νωρίτερα, και ένα καλό πρωινό, μειώνουν αποδεδειγμένα το άγχος της πρώτης μέρας – το ίδιο και η προετοιμασία της τσάντας και των ρούχων που θα φορέσει, από το προηγούμενο βράδυ.

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Τις πρώτες μέρες, κανείς δεν έχει όρεξη να διαβάσει. Θέστε όρια στο χρόνο για τηλεόραση, internet, video games, και φροντίστε να υπάρχει ησυχία στο σπίτι για να συγκεντρωθεί πιο εύκολα στη μελέτη.

Τις πρώτες μέρες, επίσης, τα παιδιά έχουν πολλά να διηγηθούν στη μαμά και τον μπαμπά: συμμαθητές που έφυγαν, νέοι συμμαθητές, νέοι δάσκαλοι, νέα μαθήματα – φροντίστε ο ένας σας, τουλάχιστον, να είναι εκεί και να είναι διαθέσιμος να ακούσει και να συζητήσει με το παιδί ό,τι το απασχολεί. Γιατί κάθε αρχή και δύσκολη, αλλά και το ήμισυ του παντός: ξεκινήστε σωστά τη σχολική χρονιά, για να κυλήσει πιο εύκολα για όλη την οικογένεια. 

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Το Swiffer είναι πραγματικά πολύ καλό με βοηθάει στο ξεσκόνισμα ειδικά στα ψηλά σημεία (φωτιστικά / κάδρα / κουρτινόξυλα). Επίσης σχετικά με τις τρίχες της booboos όλα είναι πολύ καλύτερα . Επίσης τα ξεσκόνισμα κρατεί πολύ περισσότερο (εξοικονόμηση χρόνου και κόπου ).

"

απο Πρεσβευτή
ΚΑργυρω