Διαχείριση χρημάτων: συμβουλές για γονείς και παιδιά

Διαχείριση χρημάτων: συμβουλές για γονείς και παιδιά

Όσο νωρίτερα μιλήσετε στα παιδιά σας για τα χρήματα και τους μάθετε να τα διαχειρίζονται με σεβασμό, τόσο καλύτερη διαχείριση θα κάνουν όταν φτάσουν στην εφηβεία.


Ως γονείς, θέλουμε οι νεαροί μας ενήλικες να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν όλες τις καταστάσεις της ζωής. Η απόκτηση του διπλώματος οδήγησης προϋποθέτει υπευθυνότητα. Το ίδιο ισχύει με τη διαχείριση των χρημάτων. Ακολουθήστε αυτά τα απλά tips για να βοηθήσετε τους εφήβους σας να μάθουν να διαχειρίζονται σωστά τα χρήματα.

Χαρτζιλίκι

Το χαρτζιλίκι είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να μυήσετε τον έφηβό σας στην ευθύνη διαχείρισης των χρημάτων. Προτού όμως ανοίξετε τυφλά το πορτοφόλι σας, σκεφτείτε καλά τους όρους της συμφωνίας σας. Θα συνδυάσετε το χαρτζιλίκι με μια καλή βαθμολογία στο σχολείο ή με την ανάθεση συγκεκριμένων καθηκόντων; Ή μήπως το χαρτζιλίκι πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για κάποιες αγορές πέραν των συνηθισμένων εβδομαδιαίων εξόδων; Συζητήστε με τους άλλους γονείς και πάρτε μια ιδέα για το ποσό που λαμβάνουν οι συνομήλικοι των παιδιών σας. Κάντε πρώτα τη δύσκολη δουλειά και θεσπίστε τους βασικούς κανόνες ώστε η υπόθεση του χαρτζιλικιού να εξελιχθεί ομαλά.

Αποταμίευση

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Η αποταμίευση είναι προαπαιτούμενο μάθημα για όλους τους εφήβους που μαθαίνουν να διαχειρίζονται τα χρήματά τους με σύνεση. Ασφαλώς είναι διασκεδαστικό να ξοδεύουμε χρήματα, ωστόσο όταν η αποταμίευση γίνεται με κάποιο σκοπό, η επιβράβευση στο τέλος είναι μεγαλύτερη. Ορίστε έναν στόχο και βοηθήστε το παιδί σας να αποταμιεύσει χρήματα για να τον πετύχει. Αποταμιεύοντας χρήματα για ειδικές περιστάσεις, ο έφηβος μαθαίνει την αξία των χρημάτων και ξέρει πώς να τα ξοδέψει συνετά όταν τα χρειαστεί.

Μεροκάματο

Το καλύτερο μάθημα διαχείρισης χρημάτων για τους εφήβους είναι να κερδίζουν χρήματα μόνοι τους. Είτε πρόκειται για ολιγόωρη δουλειά μετά το σχολείο είτε για θερινή απασχόληση, καλό είναι να ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να βρίσκουν μια εργασία μερικής απασχόλησης. Όταν εισπράττουν αμοιβή για τη δουλειά που κάνουν, αισθάνονται έναν βαθύτερο σεβασμό για την αξία των χρημάτων. Και όταν αντιληφθούν τη σχέση ανάμεσα στη σκληρή δουλειά και στο μεροκάματο, συνειδητοποιούν ότι τα χρήματα δεν φυτρώνουν στα δέντρα ούτε προσγειώνονται μυστηριωδώς στο πορτοφόλι μας.

 

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Το Swiffer είναι πραγματικά πολύ καλό με βοηθάει στο ξεσκόνισμα ειδικά στα ψηλά σημεία (φωτιστικά / κάδρα / κουρτινόξυλα). Επίσης σχετικά με τις τρίχες της booboos όλα είναι πολύ καλύτερα . Επίσης τα ξεσκόνισμα κρατεί πολύ περισσότερο (εξοικονόμηση χρόνου και κόπου ).

"

απο Πρεσβευτή
ΚΑργυρω