Παιχνίδι ακόμη και τις βροχερές μέρες

Παιχνίδι-ακόμη-και-τις-βροχερές-μέρες
0
why-1-size-detail

Γιατί να το κάνετε: Δεν πρέπει να αφήσετε τα παιδιά σας να καθίσουν όλη μέρα μπροστά στην τηλεόραση απλώς και μόνο επειδή βρέχει και δεν μπορούν να βγουν έξω. Ο άσχημος καιρός δεν είναι δικαιολογία για να αναπτύσσουν κακές συνήθειες.

proetoimasia-1-size-detail

• ξύλινη σκάλα (για σκελετό)
• πολύχρωμο ύφασμα
• μετροταινία
• μερικές πινέζες (χρωματιστές)
• ψαλίδι (κατά προτίμηση ψαλίδι ραπτικής, καθώς κόβει με μεγαλύτερη ακρίβεια τα πιο χοντρά υλικά)

Πριν ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας θα παραμένουν μακριά από τα ;επικίνδυνα υλικά και θα ;συμμετέχουν στην κατασκευή της σκηνής ως βοηθοί σας!

first-1-size-detail

Πρώτο βήμα: Ανοίξτε τη σκάλα και μετρήστε το ύψος και το πλάτος της, καθώς και το μήκος του ανοίγματος. Σημειώστε τις μετρήσεις.

second-1-size-detail

Δεύτερο βήμα: Συγκεντρώστε όλα τα υλικά σας και βεβαιωθείτε ότι το ύφασμα είναι αρκετό για να κόψετε δύο ορθογώνια κομμάτια για τις πλευρές της σκηνής και ένα μεγαλύτερο και πιο τριγωνικό κομμάτι για το πίσω μέρος της σκηνής.

third-1-size-detail

Τρίτο βήμα: Τοποθετήστε τη σκάλα πάνω στο ύφασμα και ζωγραφίστε το περίγραμμά της με ένα μαρκαδοράκι για να ξέρετε ακριβώς πού πρέπει να κόψετε το ύφασμα. Μη διστάσετε να αφήσετε μερικά επιπλέον εκατοστά καθώς μπορεί να κάνετε κάποιο λάθος ενώ κόβετε, αλλά και για να αφήσετε ένα περιθώριο ώστε να διπλώσετε τις άκρες για όμορφο τελείωμα. Σε κάθε περίπτωση, μην κόψετε λιγότερο γιατί το ύφασμα δεν θα είναι αρκετό για να καλυφθεί η σκάλα και να φτιάξετε τη σκηνή.

fourth-1-size-detail

Τέταρτο βήμα: Χρησιμοποιήστε καρφίτσες για να ξέρετε πού πρέπει να κόψετε.

fifth-1-size-detail

Πέμπτο βήμα: Στη συνέχεια, κόψτε τα τρία κομμάτια πολύ προσεκτικά.

sixth-1-size-detail

Έκτο βήμα: Στερεώστε το ύφασμα πάνω στη σκάλα με τις πινέζες - αν χρειαστεί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και σφυρί.

final-1-size-detail

Έτοιμο! Τώρα λοιπόν μπορείτε να κάνετε κάμπινγκ μέσα στο σπίτι σας! Και είναι σίγουρο ότι τα παιδιά θα σκαρφιστούν χίλια-δυο παιχνίδια με τη σκηνή που φτιάξατε!

*Προτείνουμε στους γονείς κατα βούληση να επιχειρήσουν την κατασκευή αυτή μαζί με τα παιδιά τους και να τα φυλάσσουν από τα επικίνδυνα υλικά καθ'όλη την διάρκεια. Η κατασκευή αυτή συνίσταται για παιδιά άνω των 12 χρόνων.

0
b9810b4b-c006-302d-98f8-80f10cc98c921531420817427075838
ΚΟΥΠΟΝΙ
€ 3.00
Ariel Pods 3σε1 (εξαιρούνται οι συσκευασίες των 11τμχ)

Πρόσθεσε το σχόλιό σου

Πιστεύουμε ότι θα σου αρέσει

Συγκατάθεση στη χρήση cookies