Η ισότιμη εκπροσώπηση της γυναίκας στην ιστορία μας


Οικογένεια
26/08/2021
Στην P&G οραματιζόμαστε έναν κόσμο απαλλαγμένο από προκαταλήψεις λόγω φύλου, γι’ αυτό και οι γυναίκες έχουν ξεχωριστό ρόλο στην ιστορία μας.

Σε έναν κόσμο χωρίς προκαταλήψεις λόγω φύλου, με ισότιμη εκπροσώπηση για όλα τα άτομα, οι οικονομίες ανθίζουν, οι τοπικές κοινωνίες ευημερούν και ο κόσμος γίνεται καλύτερος για όλους μας. Στην P&G δεν σταματήσαμε ποτέ να οραματιζόμαστε έναν τέτοιο κόσμο, μέσα και έξω από την εταιρεία μας, προωθώντας την ισότητα των φύλων σε όλους τους τομείς και χώρους εργασίας, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Για πάνω από 140 χρόνια, η P&G φιλοδοξεί να δημιουργήσει έναν κόσμο ελεύθερο από προκαταλήψεις.

Από το 1884, ξεκινήσαμε να απασχολούμε γυναίκες στο εργοστάσιο παραγωγής σαπουνιών στο Ivorydale, παρέχοντάς τους αυξημένη οικονομική ασφάλεια και ανεξαρτησία.

Το 1890 ανοίγει το πρώτο εργαστήριο στο Ivorydale, απασχολώντας γυναίκες χημικούς, ενώ το 1921, η εταιρεία απασχολεί ακόμα 17 γυναίκες οικονομολόγους.

Στη συνέχεια, το 1967, η Peg Wyant γίνεται η πρώτη Associate Brand Manager, ενώ το 1974 οι γυναίκες ξεκινούν να απασχολούνται και στις πωλήσεις.

Έως το 1998, η P&G έχει ήδη κερδίσει δύο βραβεία για τις ευκαιρίες εργασίας που προσφέρει στις γυναίκες, αλλά και για την προώθησή τους σε διοικητικές θέσεις.

Μέσα από τις δράσεις της, αλλά και τις καμπάνιες της, η P&G θέλησε να αλλάξει τα δεδομένα, βοηθώντας στην αντιμετώπιση των προκαταλήψεων και ανισοτήτων.

Το 2015, με την καμπάνια της Always, #ΣΑΝΚΟΡΙΤΣΙ, άλλαξε τη σημασία και την επίδραση που είχαν κάποιες καθημερινές φράσεις στα κορίτσια την περίοδο της εφηβείας τους - όπως η φράση «σαν κορίτσι» -  σε μία φράση ενδυνάμωσης, δύναμης και υπερηφάνειας.

Καθώς «γιορτάζουμε» τις γυναίκες του παρελθόντος μας σε παγκόσμιο επίπεδο, κοιτάζουμε αισιόδοξα στο μέλλον με όλα αυτά που οι γυναίκες – ηγέτες θα καταφέρουν στα επόμενα χρόνια!