Τι απέγιναν τα Σαββατοκύριακα;

Τι απέγιναν τα Σαββατοκύριακα;

Αν περνάτε το Σαββατοκύριακο σας κάνοντας διάφορες δουλειές στο σπίτι, είναι καιρός να πάρετε πάλι το παιχνίδι στα χέρια σας.


Οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας μας κάνουν να τρέχουμε από την μία υποχρέωση στην άλλη, προσπαθώντας να τα προλάβουμε όλα: δουλειά, οικογένεια, σπίτι και τις αναπάντεχες αναποδιές που φέρνουν τούμπα όλα όσα είχαμε σχεδιάσει. Από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή το πρόγραμμά μας είναι ασφυκτικό κι έτσι όταν επιτέλους έρθει το Σαββατοκύριακο το μόνο που θέλουμε να κάνουμε είναι να χαλαρώσουμε, να ασχοληθούμε με εμάς…

Ποιος όμως θα ασχοληθεί με τα ψώνια, τον κήπο, τις δραστηριότητες των παιδιών και τη γιαγιά που δεν έχουμε επισκεφτεί εδώ κι ένα μήνα; Αν πάλι περάσουμε το Σαββατοκύριακο κάνοντας τις συνήθεις «αγγαρείες» και πηγαινοφέρνοντας την οικογένεια με το αυτοκίνητο, τότε η Δευτέρα στη δουλειά θα μας βρει κακοδιάθετες και παραπονεμένες.

Στόχος: η ισορροπία
Είναι σημαντικό να φροντίζετε τον εαυτό σας από κάθε πλευρά –σωματικά, συναισθηματικά, νοητικά και ψυχικά. Γι’ αυτό αναλογιστείτε αν κάθε βδομάδα, σε κάποια στιγμή, φροντίζετε όλες αυτές τις πτυχές του εαυτού σας.

Μετά από ένα εξαντλητικό πενθήμερο, το Σαββατοκύριακο πρέπει να το αφιερώσετε όσο μπορείτε στο να «φορτίσετε τις μπαταρίες σας». Να γεμίσετε ενέργεια και να κάνετε κάτι για τον εαυτό σας. Πώς;  Γράψτε μία λίστα με τα πράγματα που λατρεύετε να κάνετε και βρείτε χρόνο για ένα τουλάχιστον από αυτά μέσα στο σαββατοκύριακο.

Δεν χρειάζεται να είναι κάτι πολύπλοκο, απλά κάτι που θα σας δώσει την ευκαιρία να αλλάξετε ρυθμούς. Το Σαββατοκύριακο προσπαθήστε να μην ασχοληθείτε με τίποτα που κάνετε μέσα στην εβδομάδα, έστω και για μια ώρα μόνο. Ένα μικρό διάλειμμα από τη ρουτίνα της καθημερινότητας θα σας κάνει πιο παραγωγική κι ευδιάθετη.

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Κάντε τη ζωή σας πιο απλή
Το αξιοπερίεργο είναι ότι αν ακυρώσετε κάποιες υποχρεώσεις από το πρόγραμμά σας, η ζωή φαίνεται πιο γεμάτη. Έτσι κερδίζετε λίγο χρόνο για να φροντίσετε τον εαυτό σας και τη δυνατότητα να επαναπροσδιορίστε τη ζωή σας. Αντί να τρέχετε ολοταχώς προς το μέλλον σας, ασχοληθείτε με το παρόν. Είναι το μόνο πράγμα που έχει νόημα ή αξίζει να μας προβληματίζει!

Όταν μας κυριεύει το στρες και μονίμως τρέχουμε για να προλάβουμε, τα αποθέματά μας εξαντλούνται και ο οργανισμός μας εξασθενεί. Δεν είμαστε ικανές να δούμε τα υπέροχα πράγματα που συμβαίνουν δίπλα μας και δεν απολαμβάνουμε τη ζωή που έχουμε τώρα. Για να βρείτε χρόνο για τα πράγματα που θέλετε να κάνετε, αφήσετε πίσω κάποιες δραστηριότητες που δεν σας ταιριάζουν πια. Προσπαθήστε να πείτε ‘όχι’ όταν κάποιοι σας ζητούν χάρες και μην αναλαμβάνετε υποχρεώσεις κι ασχολίες που καταναλώνουν χρόνο και ενέργεια.

Κόψτε τις συναναστροφές που δεν σας προσφέρουν τίποτα και μην αισθάνεστε υποχρεωμένες να αποδέχεστε κάθε πρόσκληση που σας κάνουν. Επανεξετάστε τις οικονομικές σας φιλοδοξίες. Η ψυχική υγεία και οι σχέσεις με τους δικούς σας είναι πολύ πιο σημαντικές.

Επιτέλους, Παρασκευή!
Όλες μας το έχουμε πει, αλλά σκεφτείτε πόσο τρομακτικό είναι να ζούμε μόνο για οκτώ μέρες κάθε μήνα! Όχι μόνο σπαταλάμε τη ζωή μας αλλά περιμένουμε ότι το Σαββατοκύριακο θα είναι τόσο εκπληκτικό που θα μας κάνει να ξεχάσουμε τα βάσανα της εβδομάδας.

Η λύση βρίσκεται λοιπόν, όχι μόνο στο να απολαμβάνουμε περισσότερο το Σαββατοκύριακο, αλλά στο να μάθουμε να απολαμβάνουμε την κάθε μας μέρα, έστω και για λίγες στιγμές. Αυτές είναι αρκετές για να μας προσφέρουν μια πιο θετική διάθεση και την πνευματική ή σωματική ξεκούραση που τόσο χρειαζόμαστε

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

symfono apolita

  • Αναφορά

Αυτό είναι ένα πολύ καλό άρθρο. Ελπίζω να δημοσιεύσει περισσότερες από αυτές. σας ευχαριστώ

  • Αναφορά
Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Το Swiffer είναι πραγματικά πολύ καλό με βοηθάει στο ξεσκόνισμα ειδικά στα ψηλά σημεία (φωτιστικά / κάδρα / κουρτινόξυλα). Επίσης σχετικά με τις τρίχες της booboos όλα είναι πολύ καλύτερα . Επίσης τα ξεσκόνισμα κρατεί πολύ περισσότερο (εξοικονόμηση χρόνου και κόπου ).

"

απο Πρεσβευτή
ΚΑργυρω