Προγραμματίστε έξυπνα τις αποδράσεις σας

Προγραμματίστε έξυπνα τις αποδράσεις σας!

10 τρόποι για να απολαύσετε χωρίς άγχος μια καλοκαιρινή απόδραση με την οικογένειά σας.


«Πότε φτάνουμε;» Αυτή η κουραστική ερώτηση που επαναλαμβάνουν τα παιδιά όταν αδημονούν να φτάσουν στον προορισμό τους είναι σχεδόν ο «κανόνας»! Τι θα γινόταν αν τα αιφνιδιάζατε και φτάνατε νωρίτερα από το αναμενόμενο;

Όταν σχεδιάζετε τα καλοκαιρινά ταξίδια με την οικογένεια, είναι σημαντικό να προετοιμάζετε όλες τις λεπτομέρειες εκ των προτέρων για να είστε σίγουρες ότι οι διακοπές θα σας μείνουν αξέχαστες. Κάντε μια μικρή έρευνα για να βρείτε την πιο ενδιαφέρουσα διαδρομή που θα κάνει όλους τους συνταξιδιώτες σας χαρούμενους. Ένας καλός άσσος στο μανίκι σας είναι να δίνετε στα παιδιά ενεργό ρόλο σε κάθε φάση του ταξιδιού – ζητήστε τους να σας προτείνουν πράγματα, λάβετε υπόψη τις ιδέες και τις επιλογές τους και ενθαρρύνετε τη συμμετοχή τους. Έτσι θα είναι διαρκώς απασχολημένα και θα ξεχνούν την ανυπομονησία τους. Εξάλλου, ο στόχος είναι να έχουν όλοι τις καλύτερες αναμνήσεις από αυτή την εκδρομή.

Ανεξάρτητα από το μεταφορικό μέσο -αεροπλάνο, καράβι, αυτοκίνητο ή τροχόσπιτο- και από τον τελικό προορισμό -ένας άγνωστος τόπος ή το σπίτι της γιαγιάς-, σίγουρα μπορούμε να σας δώσουμε πληθώρα από χρήσιμες οδηγίες και συμβουλές: για το πακετάρισμα, τα αξιοθέατα, τη διαμονή και το φαγητό. Τρεις πρακτικές και διαχρονικές συμβουλές είναι να πάρετε μαζί σας υγιεινά σνακ και μερικά παιχνίδια, να ετοιμάσετε μια πρακτική τσάντα με τα αντικείμενα καθημερινής χρήσης, και να φυλάξετε τα πολύτιμα αντικείμενα σε ασφαλές σημείο.

Για να φέρετε σε πέρας ένα οικογενειακό ταξίδι που εμπεριέχει προκλήσεις, πρέπει να είστε ανοιχτές και ευέλικτες, να οργανώσετε τον διαθέσιμο χρόνο σας για να μην βιάζεστε, και να ενθαρρύνετε τη συμμετοχή των παιδιών στο πλαίσιο της ευρύτερης «στρατηγικής» σας. Τα παιδιά θα αισθάνονται ότι αποτελούν μέρος της διαδικασίας, από το πακετάρισμα της βαλίτσας έως τη διατύπωση των απόψεών τους. Δείτε λοιπόν πώς μπορείτε να αποφύγετε το άγχος και να διασκεδάσετε με την οικογένειά σας.

Καθοδόν:

1. Η αναζήτηση του προορισμού είναι ιδανική ευκαιρία για μια οικογενειακή συνεύρεση όπου θα συζητήσετε τις προτάσεις σας. Αφήστε τα παιδιά να σας βοηθήσουν στην επιλογή της διαδρομής. Δεν θα προτιμούσατε να γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι δεν έχουν όρεξη να επισκεφθούν τον ζωολογικό κήπο; Δώστε τους επιλογές και καθοδηγήστε τους προτείνοντας λύσεις, εφόσον βέβαια γνωρίζετε όλες τις λεπτομέρειες για τον προορισμό. Εντοπίστε χώρους και δραστηριότητες που απευθύνονται σε παιδιά, όπως π.χ. μαθήματα χειροτεχνίας σε κάποιο μουσείο που θα σας δώσουν τη ευκαιρία να απολαύσετε ανενόχλητες τα εκθέματα. Διερευνήστε τη δυνατότητα προαγοράς εισιτηρίων ηλεκτρονικά, για να σχεδιάσετε καλύτερα το πρόγραμμά σας. Σαφώς είναι καλύτερο να προγραμματίζετε, προτού καν ξεκινήσετε, την επίσκεψή σας σε κάποιο μουσείο, αλλά φυσικά μπορείτε να οργανωθείτε και κατά την άφιξή σας.

2. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, μην αφήσετε τα παιδιά να χαθούν για ώρες στον δικό τους κόσμο παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια ή παρακολουθώντας μια ταινία. Βρείτε χρόνο να παίξετε μαζί τους, κάντε τα να ενδιαφερθούν για όσα βλέπουν ή για όσα εκτυλίσσονται γύρω τους, καθίστε δίπλα τους, μιλήστε τους για κάτι ενδιαφέρον και διεγείρετε τη φαντασία τους, ή τέλος τραγουδήστε κάτι όλοι μαζί.

3. Εάν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο, φροντίστε στις στάσεις που θα κάνετε να εκτονώνονται τα παιδιά με μια σωματική δραστηριότητα. Πάρτε μαζί μια μπάλα και βρείτε το κατάλληλο μέρος για να παίξετε.

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

 Κατά τη διάρκεια των διακοπών:

1. Ένα ταξίδι περιλαμβάνει πολλές «αναποδιές», πολλές αποφάσεις της τελευταίας στιγμής, και πολλές αλλαγές στα σχέδια που μπορεί να οφείλονται στον καιρό ή σε άλλους παράγοντες. Αν βρέχει, αντί να πάτε στην παραλία όπως είχατε αρχικά σχεδιάσει, μπορείτε να επισκεφθείτε ένα μουσείο ή να οργανώσετε μια δραστηριότητα σε εσωτερικό χώρο. Προσπαθήστε να έχετε πάντα μια εναλλακτική λύση να προτείνετε.

2. Σχεδιάστε το πρόγραμμα της ημέρας ώστε οι δραστηριότητες που έχετε επιλέξει να βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους και να μην απαιτούνται πολλές μετακινήσεις.

3. Ορίστε μερικούς «κανόνες» συμπεριφοράς, όπως π.χ. ότι όλοι θα έχουν τη δική τους μέρα ή την ευκαιρία να κάνουν κάτι που τους αρέσει. Επισκεφθείτε ασυνήθιστα μέρη: ένα ενυδρείο ή ένα κάστρο. Η φαντασία των παιδιών είναι ανεξάντλητη.

4. Οργανώστε μερικές σωματικές δραστηριότητες για το πρωί, και προβλέψτε λίγο χρόνο για χαλάρωση ή για έναν υπνάκο μετά το γεύμα στο πάρκο ή στην παραλία. Έπειτα προτείνετε μια άλλη ιδέα. Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά δεν έχουν κουραστεί να ακολουθούν. Για κάθε μέλος της οικογένειας, βρείτε την κατάλληλη δραστηριότητα. Σίγουρα δεν θα συμφωνούν όλοι, αλλά είναι κι αυτό μέρος της διαδικασίας μάθησης.

5. Αν είναι δυνατόν, περάστε λίγο χρόνο χωρίς τα παιδιά. Επισκεφθείτε ένα σπα, χαλαρώστε μ’ ένα ζεστό αφρόλουτρο, περπατήστε στην παραλία, χαζέψτε τις βιτρίνες ή απολαύστε ένα υπέροχο γεύμα.

Μετά το ταξίδι:

1. Οργανώστε μια οικογενειακή συνάντηση για να δείτε τις φωτογραφίες που βγάλατε, να μοιραστείτε εντυπώσεις και αναμνήσεις, να θυμηθείτε τις σημαντικές στιγμές, τις καλές στιγμές αλλά και τις μικρές αναποδιές.

2. Συνήθως, τα οικογενειακά ταξίδια μας βγάζουν από τη βολή μας, όμως είναι υπέροχο να ανακαλύπτουμε καινούργια μέρη μαζί με την οικογένειά μας. Εμπρός λοιπόν, το καλοκαίρι είναι εδώ!

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Το Swiffer είναι πραγματικά πολύ καλό με βοηθάει στο ξεσκόνισμα ειδικά στα ψηλά σημεία (φωτιστικά / κάδρα / κουρτινόξυλα). Επίσης σχετικά με τις τρίχες της booboos όλα είναι πολύ καλύτερα . Επίσης τα ξεσκόνισμα κρατεί πολύ περισσότερο (εξοικονόμηση χρόνου και κόπου ).

"

απο Πρεσβευτή
ΚΑργυρω