Πώς να βρείτε περισσότερο χρόνο για να δεθείτε ως οικογένεια

Πώς να βρείτε περισσότερο χρόνο για να δεθείτε ως οικογένεια

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να ελαφρύνετε το ήδη βαρύ οικογενειακό σας πρόγραμμα και να αρχίσετε να περνάτε ποιοτικό χρόνο όλοι μαζί ως οικογένεια.


Με τον σύγχρονο τρόπο ζωής και τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας, η διάθεση ποιοτικού χρόνου στην οικογένεια καταλήγει συχνά στον πάτο της λίστας. Κάπου ανάμεσα στο σχολείο, τις αθλητικές δραστηριότητες, το ωδείο, τα φροντιστήρια και τις χιλιάδες ακόμη καθημερινές υποχρεώσεις, θα είστε τυχεροί αν καταφέρετε έστω και να βρεθείτε όλοι μαζί στον ίδιο χώρο.

Η εξεύρεση, ωστόσο, ποιοτικού χρόνου με το σύντροφο και τα παιδιά σας είναι απαραίτητη επίσης και για την καλή υγεία και ισορροπία όλων σας. Σύμφωνα με τους ειδικούς ψυχικής υγείας, τα παιδιά με ιδιαίτερα φορτωμένο πρόγραμμα είναι πιθανότερο να εμφανίσουν άγχος, κατάθλιψη και χαμηλή αυτοεκτίμηση. Για να είναι τα παιδιά σας υγιή και ισορροπημένα, θα πρέπει να προσπαθήσετε να πετύχετε τη χρυσή τομή ανάμεσα στις δραστηριότητες εκτός σπιτιού και τον χρόνο που περνάτε μαζί ως οικογένεια. Οι συμβουλές που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν να απλοποιήσετε λίγο τα πράγματα και να βρείτε τον χρόνο —και την ηρεμία— που σας αξίζει για να περνάτε όμορφες στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα:

1. Περιορίστε τις εξωσχολικές δραστηριότητες.

Παρότι είναι απολύτως φυσιολογικό να θέλετε τα παιδιά σας να δοκιμάσουν διάφορα πράγματα, προσπαθήστε να μην τα φορτώσετε με πάρα πολλές δραστηριότητες ταυτόχρονα. Σταθμίστε τον χρόνο που απαιτεί κάθε δραστηριότητα και πείτε στο παιδί σας ότι, αν θέλει να ξεκινήσει κάτι καινούργιο, θα πρέπει να σταματήσει κάτι που ήδη κάνει.

2. Δώστε προτεραιότητα στην ώρα του φαγητού.

Μελέτες δείχνουν ότι τα παιδιά οικογενειών που τρώνε όλοι μαζί κάθε βράδυ έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο, τρέφονται πιο σωστά και έχουν λιγότερες πιθανότητες να υιοθετήσουν βλαβερές συνήθειες. Τα τακτικά οικογενειακά γεύματα διάρκειας τουλάχιστον μισής ώρας προάγουν την επικοινωνία και σφυρηλατούν ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των μελών της οικογένειας.

3. Βάλτε στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα μια οικογενειακή βραδιά.

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Ξεκλέψτε λίγο χρόνο για να διασκεδάζετε όλοι μαζί. Παίξτε επιτραπέζια παιχνίδια, φτιάξτε ένα παζλ ή παίξτε παντομίμα και άλλα ομαδικά παιχνίδια, ή απλά χαλαρώστε όλοι μαζί και απολαύστε μια ταινία.

4. Βγείτε από το σπίτι.

Μια οικογενειακή εξόρμηση το Σαββατοκύριακο είναι ο καλύτερος τρόπος για να επανασυνδεθείτε έπειτα από μια κουραστική εβδομάδα. Αποδράστε σε κάποια κοντινή πόλη για μια ημερήσια εκδρομή, επισκεφθείτε ένα μουσείο ή βγείτε στη φύση για έναν αναζωογονητικό περίπατο ή μια ευχάριστη βόλτα με τα ποδήλατα.

5. Χαλαρώστε χωρίς να κάνετε τίποτα.

Ορισμένες φορές η καλύτερη επικοινωνία και το δέσιμο μεταξύ των μελών της οικογένειας επιτυγχάνεται σε στιγμές χαλάρωσης όταν δεν υπάρχουν άλλες δραστηριότητες παράλληλα. Φροντίστε να βρίσκετε μικρές στιγμές ανάπαυλας ανάμεσα στις πάμπολλες υποχρεώσεις σας για να χαλαρώνετε και να έρχεστε πιο κοντά.

 

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Το Swiffer είναι πραγματικά πολύ καλό με βοηθάει στο ξεσκόνισμα ειδικά στα ψηλά σημεία (φωτιστικά / κάδρα / κουρτινόξυλα). Επίσης σχετικά με τις τρίχες της booboos όλα είναι πολύ καλύτερα . Επίσης τα ξεσκόνισμα κρατεί πολύ περισσότερο (εξοικονόμηση χρόνου και κόπου ).

"

απο Πρεσβευτή
ΚΑργυρω