Πετάει ο χαρταετός; Πετάει!

Πετάει ο χαρταετός; Πετάει!

Η Καθαρά Δευτέρα είναι μια πολύ όμορφη μέρα για μικρούς και μεγάλους. Είναι αργία, σηματοδοτεί το τέλος της Αποκριάς και την αρχή της Σαρακοστής που οδηγεί στο Πάσχα το οποίο τιμάται ως η μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας.


Όμως το πιο υπέροχο χαρακτηριστικό της είναι ότι αποτελεί το σκηνικό για το πέταγμα του χαρταετού, μιας από τις πιο όμορφες παραδόσεις του τόπου μας και αφορμή για μικρούς και μεγάλους να περάσουν την ημέρα όχι απλώς μαζί, αλλά διασκεδάζοντας με την καρδιά τους και δημιουργώντας υπέροχες και αξέχαστες αναμνήσεις.

Βέβαια, ο χαρταετός δεν είναι ελληνική, αλλά κινεζική εφεύρεση ενώ αποτελεί μέρος της κουλτούρας και άλλων χωρών όπως η Ιαπωνία, η Κορέα, η Ινδονησία και η Ινδία.

Αν και σήμερα οι χαρταετοί αγοράζονται έτοιμοι και έχουν συγκεκριμένα σχέδια και υλικά, στο παρελθόν, κάθε παιδί έφτιαχνε τον δικό του παρέα με τους γονείς τους. Αυτή κι αν είναι εμπειρία που φέρνει την οικογένεια πιο κοντά! Δοκιμάστε μήπως αρέσει σ' εσάς και στο πιτσιρίκι σας! Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να είναι μια εμπειρία ακόμα πιο χορταστική και ευχάριστη από το να τον πετάξετε! Όταν όλη η οικογένεια γίνεται μάστορας και βάζει ένα χεράκι για να φτιάξει τον χαρταετό που εκπροσωπεί την οικογενειακή περηφάνεια, δεν μπορεί, το χαμόγελο όλων θα είναι πιο μεγάλο, πιο πλατύ, πιο αυθόρμητο!

Καλά Κούλουμα!

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Το Swiffer είναι πραγματικά πολύ καλό με βοηθάει στο ξεσκόνισμα ειδικά στα ψηλά σημεία (φωτιστικά / κάδρα / κουρτινόξυλα). Επίσης σχετικά με τις τρίχες της booboos όλα είναι πολύ καλύτερα . Επίσης τα ξεσκόνισμα κρατεί πολύ περισσότερο (εξοικονόμηση χρόνου και κόπου ).

"

απο Πρεσβευτή
ΚΑργυρω