Πάτρα: H πιο hot πόλη των ημερών της απόκριας

Πάτρα: H πιο hot πόλη των ημερών της απόκριας

Η περίοδος της Αποκριάς θεωρείται κατεξοχήν περίοδος εκτόνωσης κατά την οποία ο άνθρωπος ξεφεύγει από την καθημερινότητα με τη βοήθεια της μεταμφίεσης. Και ποιά είναι η πόλη που αποτελεί συνήθως το σήμα κατατεθέν για τα Ελληνικά δεδομένα; Η Πάτρα!!!


Παλαιότερα το καρναβάλι γινόταν παντού στην Ελλάδα με μασκαράτες, χορούς, γλέντια, σάτιρα και διάφορα ιδιαίτερα έθιμα σε κάθε μέρος. Ήταν ευκαιρία για ξεφάντωμα, γλέντι, κρασί και χίλια δυο πειράγματα.

Μεγαλύτερα κέντρα του αποκριάτικου ξεφαντώματος ήταν, όπως και σήμερα, η Πάτρα με το περιβόητο Πατρινό καρναβάλι. Διάφορα καλλιτεχνικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις, το καρναβάλι των παιδιών και άλλα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον του κόσμου και κάνουν την Πάτρα πόλο έλξης πολλών επισκεπτών.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς με τη Μεγάλη Παρέλαση των Αρμάτων και των Καρναβαλιστών και φυσικά το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου.

Αυτή η ξέφρενη γιορτή, διαρκεί δύο μήνες μαζί με τις προετοιμασίες, κατά τους οποίους κυριαρχούν τα χρώματα, η φαντασία και το ατελείωτο γλέντι. Είναι μία εκδήλωση που συμπαρασύρει και ενώνει τους Πατρινούς με τους επισκέπτες, στη χαρά και την δημιουργία.

Το Πατρινό Καρναβάλι έρχονται να παρακολουθήσουν χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και από το Εξωτερικό. Έχει δε τόση μεγάλη επιτυχία διότι είναι ένα σημαντικό έθιμο 180 χρόνων για τους Πατρινούς. Επιπλέον μερικά χαρακτηριστικά έθιμα που συνοδεύουν το καρναβάλι, είναι οι μπούλες, ο πόλεμος με σοκολάτες και αυγά αλλά και οι χοροί που ονομάζονται “μπουρμπούλια”.

Έτσι λοιπόν αν κάποιος δεν έχει ζήσει το καρναβάλι της Πάτρας, είναι απόλυτα σίγουρο ότι δεν έχει ιδέα τι σημαίνει ξεφάντωμα και γλέντι.

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Το Swiffer είναι πραγματικά πολύ καλό με βοηθάει στο ξεσκόνισμα ειδικά στα ψηλά σημεία (φωτιστικά / κάδρα / κουρτινόξυλα). Επίσης σχετικά με τις τρίχες της booboos όλα είναι πολύ καλύτερα . Επίσης τα ξεσκόνισμα κρατεί πολύ περισσότερο (εξοικονόμηση χρόνου και κόπου ).

"

απο Πρεσβευτή
ΚΑργυρω