Εξωσχολικές δραστηριότητες και στρες

Εξωσχολικές δραστηριότητες και στρες

Πόσο επιβαρύνονται οι μαθητές-σωματικά και πνευματικά-από εξωσχολικές δραστηριότητες στις οποίες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν;


Το αίσθημα ευθύνης των γονιών στην επιλογή εξωσχολικών δραστηριοτήτων είναι μεγάλο γιατί αρκετές φορές οδηγούν οι ίδιοι τα παιδιά τους σε ένα εξαντλητικό πρόγραμμα με κύριο χαρακτηριστικό το άγχος και το στρες. Μπορεί όμως να  απομακρυνθεί ο κίνδυνος της υπερφόρτωσης των παιδιών; Δείτε πως:

Dos & Don’ts

-Mη ζητάτε από το παιδί σας το ανέφικτο και μην το υπερφορτώνετε με δραστηριότητες στις οποίες δεν μπορεί να ανταπεξέλθει.

-Αποφύγετε να το κουράσετε με υπερβολικά πολλές εξωσχολικές δραστηριότητες γιατί αφενός θα είναι συνεχώς κουρασμένο και αφετέρου το πιο πιθανόν είναι να μην μπορεί να αποδώσει σε καμία από αυτές ικανοποιητικά.

-Εφοδιάστε το με τα απολύτως απαραίτητα και σε καμία περίπτωση μην το αναγκάσετε να ακολουθήσει κάτι που δεν του αρέσει και κατά συνέπεια δεν θα το κάνει με ευχαρίστηση.

-Προτού αποφασίσετε -από κοινού- για το τι θα ακολουθήσει αυτή τη χρονιά λάβετε πολύ σοβαρά υπόψη τον χρόνο τον οποίο θα αφιερώσει στη νέα αυτή δραστηριότητα ούτως ώστε να μην περιορίσει το χρόνο μελέτης του.

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

-Όταν τελικά καταλήξετε σε κάποια εξωσχολική δραστηριότητα προετοιμάστε το σωστά εξηγώντας του τις υποχρεώσεις του για να είναι συνεπής σε αυτό που πρόκειται να κάνει.

-Θυμηθείτε ότι η επιλογή σας πρέπει να ανταποκρίνεται απόλυτα στις ανάγκες, τα ενδιαφέροντά του και φυσικά στις σωματικές και πνευματικές του ικανότητες.

-Φροντίστε να υπάρχει στο πρόγραμμά του ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση και γιατί όχι για παιχνίδι που είναι πολύ σημαντικό για την ηλικία του.

- Κρατήστε μερικά απογεύματα χωρίς εξωσχολικές δραστηριότητες για να ξεκουράζεται  και να αδημονεί για την ημέρα που είναι προγραμματισμένη κάποια δραστηριότητα.

-Μην μεταφέρετε σε καμία περίπτωση το άγχος του γονιού στο παιδί σας. Εάν το κάνετε το σίγουρο είναι ότι θα έχει αρνητικές επιπτώσεις θέτοντας σε κίνδυνο την ψυχική του υγεία και προκαλώντας του στρες.

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Το Swiffer είναι πραγματικά πολύ καλό με βοηθάει στο ξεσκόνισμα ειδικά στα ψηλά σημεία (φωτιστικά / κάδρα / κουρτινόξυλα). Επίσης σχετικά με τις τρίχες της booboos όλα είναι πολύ καλύτερα . Επίσης τα ξεσκόνισμα κρατεί πολύ περισσότερο (εξοικονόμηση χρόνου και κόπου ).

"

απο Πρεσβευτή
ΚΑργυρω