Διαχειριστείτε σωστά τον χρόνο σας

Διαχειριστείτε σωστά τον χρόνο σας

Προγραμματίστε τις υποχρεώσεις σας στο σπίτι και στο γραφείο ώστε να σας μένει χρόνος για αυτά που πραγματικά αξίζουν.


Είτε είστε εργαζόμενοι πλήρους είτε μερικής απασχόλησης, εργάζεστε από το σπίτι ή απλά καταπιάνεστε με μικροδουλειές, εφαρμόστε τις παρακάτω συμβουλές για να οργανώσετε καλύτερα την καθημερινότητά σας.

1. Πόσο χρόνο έχετε πραγματικά στη διάθεσή σας; Κάντε μια εκτίμηση του χρόνου σας για να υπολογίσετε πόση ώρα θα χρειαστείτε για καθετί που θέλετε να κάνετε και να προετοιμαστείτε αναλόγως.

2. Δημιουργήστε το κατάλληλο σκηνικό. Εφόσον είναι δυνατό, οργανώστε το γραφείο ή τον σταθμό εργασίας σας έτσι ώστε να νιώθετε άνετα και να μην αποσπάστε. (Εάν σας βοηθάει η μουσική ενώ δουλεύετε, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.)

3. Φτιάξτε μια λίστα με όλα όσα πρέπει να κάνετε. Το να διαγράφετε τις υποχρεώσεις από τη λίστα σάς κάνει να νιώθετε καλά και σάς βοηθάει να θέτετε προτεραιότητες και να φέρνετε εις πέρας τις υποχρεώσεις σας μία μία. Έτσι, δεν θα συσσωρεύεται πολλή μισοτελειωμένη δουλειά.

4. Φροντίστε να ξεμπερδεύετε πρώτα με τα δύσκολα ζητήματα. Το πρωί είσαστε πιο χαλαρές και ξεκούραστες – είναι λοιπόν η κατάλληλη ώρα να αντιμετωπίσετε τα δυσκολότερα προβλήματα! Εάν συνεχώς αναβάλλετε μια δύσκολη υποχρέωση, μιλήστε σε κάποιον που μπορεί να βοηθήσει. Θυμηθείτε: η κωλυσιεργία επηρεάζει αρνητικά την αυτοπεποίθησή σας όσον αφορά άλλα ζητήματα στα οποία ενδεχομένως αποδίδετε.

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

5. Μην υπερβάλλετε. Εάν είσαστε ήδη αρκετά απασχολημένη, μην αναλαμβάνετε νέες υποχρεώσεις που ξέρετε ότι δεν θα μπορέσετε να φέρετε εις πέρας. Το μόνο που θα κερδίσετε είναι επιπλέον άγχος. Γίνετε εποικοδομητική προτείνοντας μια εναλλακτική λύση, για παράδειγμα «Μπορώ να αναλάβω να ολοκληρώσω την έκθεση, όμως θα την έχετε αύριο το πρωί». Είναι προτιμότερο από το να πείτε «όχι» ή να μην καταφέρετε να σεβαστείτε το χρονοδιάγραμμα.  

6. Απενεργοποιείστε το τηλέφωνο και το email  σας – αφιερώστε ποιοτικό χρόνο στη δουλειά σας για τουλάχιστον μία ώρα.

7. Εντοπίστε τυχόν περισπασμούς. Τηλέφωνα σε φίλους, διαλείμματα για καφέ, email. Ορίστε συγκεκριμένες ώρες για αυτές τις δραστηριότητες και μην αφήνετε να αποσπούν την προσοχή σας.

Συμβουλή: Πίνετε νερό – η ενυδάτωση βοηθάει στη συγκέντρωση. Επίσης, μη μένετε με άδειο στομάχι.

Φροντίστε να βρίσκετε χρόνο για ό,τι σας ευχαριστεί. Εάν η καθημερινότητά σας περιλαμβάνει επισκέψεις στην τράπεζα, στο ταχυδρομείο κ.λπ., βρείτε χρόνο τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα όταν όλα τα υπόλοιπα θα έχουν τακτοποιηθεί.

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Το Swiffer είναι πραγματικά πολύ καλό με βοηθάει στο ξεσκόνισμα ειδικά στα ψηλά σημεία (φωτιστικά / κάδρα / κουρτινόξυλα). Επίσης σχετικά με τις τρίχες της booboos όλα είναι πολύ καλύτερα . Επίσης τα ξεσκόνισμα κρατεί πολύ περισσότερο (εξοικονόμηση χρόνου και κόπου ).

"

απο Πρεσβευτή
ΚΑργυρω