Βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας

Βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας

Ελευθερώστε λίγο χρόνο από την ατζέντα σας και κάντε αυτό που αγαπάτε.


Οι μαμάδες είναι πάντα πολυάσχολες. Παρόλο που μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα ταυτόχρονα, μια μέρα έχει μόνο 24 ώρες και συχνά αυτές δεν μας αρκούν.  Ευτυχώς όμως υπάρχουν τρόποι που μπορούν να μας βοηθήσουν να κλέψουμε λίγο χρόνο μέσα στη μέρα και να κάνουμε όσα θέλουμε και όχι μόνο όσα πρέπει.

Οργανωθείτε

Συχνά το πιο βασανιστικό πράγμα στη λίστα μας, είναι και το πιο σημαντικό.  Βάζοντας τα πράγματα σε μια λίστα με σειρά προτεραιότητας, θα δείτε ότι οι δουλειές προχωράνε πιο γρήγορα.  Εάν δεν έχετε τέτοια λίστα, μπορείτε να κατεβάσετε μια εφαρμογή στο κινητό σας – ή να φτιάξετε μια πιο παραδοσιακή με μολύβι και χαρτί.  Υπάρχουν ακόμα και εφαρμογές που σου θυμίζουν να αγοράσεις γάλα όταν περνάς έξω από κάποιο σουπερμάρκετ.  Είναι βέβαιο πως με μια οργανωμένη λίστα θα εξοικονομήσετε πολύ χρόνο.

Χρησιμοποιήστε όλα τα διαθέσιμα μέσα

Θυμηθείτε ότι μπορείτε να κάνετε τις αγορές σας ηλεκτρονικά αντί να οδηγείτε 20 λεπτά για να πάτε και 20 λεπτά για να γυρίσετε από κάποιο μαγαζί. Εάν παρ'όλα αυτά χρειαστεί να βγείτε, κάντε τις δουλειές σας οργανωμένα και στοχευμένα προς μία κατεύθυνση αντί να οργώνετε πάνω-κάτω την ίδια περιοχή. Επίσης σκεφτείτε ποιες από τις αγορές σας θα μπορούσαν να παραδοθούν κατ΄οίκον και ποιες να είναι ετοιμοπαράδοτες τη στιγμή που θα φτάσατε στο κατάστημα.

Ζητήστε βοήθεια

Σκεφτείτε εάν υπάρχουν άτομα που μπορούν να σας βοηθήσουν, αφού εσείς τελειώσετε πρώτα με τα βασικά. Ίσως μια φίλη να μπορεί να προσέξει για λίγο τα παιδιά σας όσο εσείς τελειώνετε τις δουλειές σας, εάν της ανταποδώσετε αργότερα τη χάρη. Ακόμα και τα παιδιά σας μπορούνε να βοηθήσουν κάνοντας μικροδουλειές που αρμόζουν στην ηλικία τους. Ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά χαίρονται πολύ να βοηθάνε! Βάζοντάς τα να σας βοηθήσουν μπορείτε επίσης να περάσετε λίγο ποιοτικό χρόνο μαζί τους.

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Συγκεντρωθείτε

Δεν γίνεται να δουλέψετε γρήγορα εάν έχετε ανοιχτά κινητό, ραδιόφωνο, τηλεόραση και σελίδες κοινωνικών δικτύων. Απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις εάν σας αποσπούν την προσοχή.  Κάντε ένα διάλειμμα. Σίγουρα θα αυξήσει την παραγωγικότητά σας.

Δημιουργικές ιδέες

Τώρα που έχουμε τον τρόπο να βρούμε λίγο χρόνο για τον εαυτό μας, πώς μπορούμε να περάσουμε καλά; Ορίστε μερικές ιδέες για να χαλαρώσετε:

  • Παιχνίδι. Όσο η οικογένεια παίζει μαζί, έρχεται πιο κοντά. Καιρός να απολαύσετε λίγο χρόνο μαζί.
  • Διαβάζετε. Εάν δείτε ότι σας περισσεύει χρόνος αφού βάλατε τα παιδιά για ύπνο, απολαύστε ένα καλό βιβλίο. Μπορείτε ακόμα και να το συζητήσετε με φίλους.
  • Κάντε ένα ζεστό μπάνιο και νιώστε σαν να είστε σε σπα.
  • Ασχοληθείτε με κάτι δημιουργικό. Είτε παίζετε πιάνο, είτε ζωγραφίζετε, κάθε μορφή δημιουργίας μας κάνει καλό.
  • Πηγαίνετε για ψώνια, ή χαζέψτε απλά τις βιτρίνες. Υπάρχει λόγος που θεωρείται θεραπευτικό.
  • Γραφτείτε σε γιόγκα ή πιλάτες. Αυτά τα μαθήματα μας βοηθάνε να αναπνέουμε σωστά και να καθαρίζουμε το μυαλό μας.
  • Απλά αγκαλιαστείτε. Χουχουλιάστε αγκαλιά στον καναπέ βλέποντας την αγαπημένη σας οικογενειακή ταινία ή την αγαπημένη σας εκπομπή.
  • Θέστε το ως οικογενειακό κανόνα να μη χαζεύετε σε καμία οθόνη την ώρα του φαγητού, ώστε να περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί.

Το να βρίσκουμε χρόνο για εμάς τους ίδιους και τα σημαντικά πράγματα στη ζωή είναι το καλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας. Μόλις ελευθερώσετε λίγο χρόνο για εσάς, θα συνειδητοποιήσετε ότι η διαχείριση χρόνου και η διαχείριση άγχους είναι ένα και το αυτό.  Και τα δύο είναι ζωτικής σημασίας, τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική μας υγεία.  Εμπρός λοιπόν, μην αργείτε και βρείτε χρόνο γι’ αυτά που αγαπάτε! 

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Προγραμματισμός καλή διάθεση ειναι στοιχεία της επιτυχίας.

  • Αναφορά
Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Το Swiffer είναι πραγματικά πολύ καλό με βοηθάει στο ξεσκόνισμα ειδικά στα ψηλά σημεία (φωτιστικά / κάδρα / κουρτινόξυλα). Επίσης σχετικά με τις τρίχες της booboos όλα είναι πολύ καλύτερα . Επίσης τα ξεσκόνισμα κρατεί πολύ περισσότερο (εξοικονόμηση χρόνου και κόπου ).

"

απο Πρεσβευτή
ΚΑργυρω