Μάθημα μαγειρικής


Οικογένεια
4/10/2018
Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο να πείσεις το παιδί σου να τρώει σωστά, τόσο στο σχολείο όσο και στο σπίτι!

Η «υγιεινή διατροφή» και τα «ωφέλιμα σνακ» σχεδόν ποτέ δεν καταφέρνουν να συγκινήσουν ένα παιδί! Κι εσύ, από την άλλη, θέλεις να το πετύχεις, εύκολα και πρακτικά! Σου προτείνουμε κάποιες «τεχνικές» που μπορείς να εφαρμόσεις στον χρόνο που θα αφιέρωνες έτσι κι αλλιώς για μαγειρική μέσα στη μέρα, με διπλό αποτέλεσμα!

«Έλα να μαγειρέψουμε»

Εσείς κάνεις την πρόσκληση, εκείνο ανταποκρίνεται! Γιατί ξαφνικά του δίνεις ρόλο στην προετοιμασία του φαγητού του και έναν λόγο παραπάνω για να νιώσει περήφανο! Άφησε τις περίπλοκες συνταγές για άλλη φορά, ο μικρός σεφ άλλωστε ξεκινά πάντα από τα απλά! Σκεφτείτε μαζί τι θα του άρεσε για σνακ και κάντε τους συνδυασμούς στις γεύσεις. Μία σπιτική μαγιονέζα μέσα στο σάντουιτς, μία χρωματική ποικιλία στα φρούτα, ένας ευφάνταστος τρόπος να κόψεις τα λαχανικά φέρνουν τη δημιουργία σε ένα κατά τα άλλα συνηθισμένο μενού! Χωρίς να σπαταλήσεις χρόνο και χρήμα!

Η δική του συνταγή

Σκέψου πρακτικά! Αν έχεις 2 παιδιά ή και παραπάνω, τα αδελφάκια μπορούν κάλλιστα να συνεργαστούν ώστε να δημιουργήσουν ένα σνακ για την οικογένεια και οι γονείς να ξαποστάσουν για ένα πολύτιμο μισάωρο στο σαλόνι! Δώσε τους τα σύνεργα, τα υλικά (που θα έχεις επιλέξει) και άφησέ τα να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους!

Στην κουζίνα με… μέτρο!

Ξέρεις πόσοι γονείς «εκμεταλλεύονται» μια καθημερινή συνήθεια και την μετατρέπουν σε εκπαιδευτικό… σεμινάριο; Στο σχολείο αριθμητική, στο σπίτι… δοσολογία! Είναι εύκολο και συμφέρει χρονικά αλλά και οικονομικά! Μετρήστε μαζί πόσα υλικά χρειάζονται για ένα φαγητό, πόσα λαχανικά χρειάζονται για μια πλούσια σαλάτα, πόσα φρούτα για ένα γεμάτο ποτήρι χυμό κ.λπ. Μετρήστε, ζυγίστε, προσθέστε και αφαιρέστε! Τα παιδιά ενθουσιάζονται περισσότερο όταν κάνουν τη γνώση, εικόνα κι εσύ ξέρεις ότι κανένα τρόφιμο δεν θα πάει χαμένο!

Tip: για κάθε «πειραματισμό» στην  κουζίνα, το υγρό απορρυπαντικό πιάτων Fairy Ultra είναι ο σύμμαχός σου! Διαλύει τα λίπη στη στιγμή και χαρίζει τέλεια καθαριότητα!